Реформатор власт не сдава. Засега

Коалицията е стабилна, увери министър Петър Москов
13
Реформатор власт не сдава. Засега
Снимка: БТА

След като в последния работен ден на парламента депутатите не стигнаха до гласуване на отдавна подготвения и натоварен с големи очаквания закон "Антикорупция" на вицепремиера Меглена Кунева реформаторите се ядосаха не на шега на партньорите си в управлението и настояха за спешно свикване на коалиционния Съвет за развитие, защото реформите се бавят. Въпреки критиките и острата им реакция обаче засега заявката е да не се отказват от властта.

Още по темата

"Реформаторският блок оценява, че ключовите за този кабинет реформи в програмата на правителството се бавят и иска съветът да се събере в началото на следващата седмица и на него да се изготви ясна пътна карата с конкретни дати за приемането на ключовите реформи. Настояваме съветът да определи ясен график за реализиране на реформите и политическите сили подкрепящи правителството да поемат ангажимент за приемането им. Това са конституционните промени, поправките в Закона за съдебната власт, за лечебните заведения и проектозакона за борба с корупцията", обяви от името на своите зам.-председателят на парламентарната група Найден Зеленогорски.

Той призна, че съжалява, че днес се отложи един от основите закони за съдената реформа, този на Кунева, защото според него това е знак, че не се намери достатъчна политическа воля да се противодейства на статуквото, на което разчита обществото и европейските ни партньори.

Зеленогорски добави, че се надява дебатът на партиите от властта да продължи в съвета, но подчерта, че РБ не се е венчал за властта.

"Още като влязохме в управлението казахме, че е по- вероятно да търпим пасиви отколкото позитиви, но за нас най -важни са реформите, защото те ще направят живота на хората по-сигурен и добър. Реформаторският блок винаги се е чувствал по-комфортно в опозиция, но въпросът е дали това е добре за България", отсече той и добави, че дали реформаторите ще се оттеглят от управлението, е въпрос, който в момента не би могъл да се задава.

Здравният министър Петър Москов увери, че управляващото мнозинство и коалицията са стабилни.тносно настроенията сред някои депутати от ГЕРБ за намаляване на броя на министрите в правителството, за което се е заговорило по време на заседание на парламентарната група вчера, той отсече, че не е притеснен за поста си.

"Не мисля, че сме в ход на разговор за преразглеждане на структурния и персоналния състав на правителството", коментира здравният министър. Според него просто коалицията трябва да потвърди целите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Сега по-добре вървете на плаж, там ще имате време да премислите нещата. Най-лошият сценарий според мен е да се приеме точно това, което сега предлагате. Този закон "Антикорупция" ще се прилага от правителството срещу опозицията, а един ден в тази опозиция ще сте и вие.
5
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 8 години
До Орлин 2:"Геният" не е творчески, а просто комунистически. Те така са научени да водят агитация и пропаганда. Лошото е, че простият български народ все още им се връзва.
4
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
ИКОНОМИЧЕСКАТА РЕФОРМА ЕСЛЕД ПОЛИТИЧЕСКАТА РЕФОРМА НО ЗА СЕГА ТЯ Е НЕВЬЗМОЖНА ---ЗА ДА СЕ ИЗВЬРШИ ТРЯБВА НОВА ФОРМАЦИЯ ОТ ХОРА НЕ ПО--ВЬЗРАСТНИ ОТ 25 ГОДИНИ НЕСВЬРЗАНИ С РОДНИНСКИ ВРЬЗКИ С УПРАВНИЦИТЕ РЕШЕНИ ДА УМРАТ ЗА РОДИНАТА БЬЛГАРИЯ РБ Е ДПС--2 И Е ХАЛОСТЕН ПАТРОН---ГЬРМИ И НЕ ПРАВИ НИЩО ДПС И ГЕРБ СА ДУПЕ И *** БСП ---УМРЯЛ КОН НЕ РИТА КОСТОВИСТИТЕ КУНЕВА ---ПРАХ И ПЕПЕЛ
3
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москов е единственият министър в цялото правителство който може да е спокоен за поста си.
2
2
 
10
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 8 години
Реформатор власт не сдава, реформатор за бой се стяга. Нищо ново, комунистическите изтърсачета се борят за кокала.
1
0
 
7
 
! Отговори
Орлин преди 8 години
Да ви имах творческия гений в измисляне на заглавия!"Радан реди ли, реди от САЩ... мнозинство, мераци, избори""Реформатор власт не сдава. Засега"