Гардовете на властта - на море с пари и от нашия джоб

НСО вече ще снима мероприятието на охранявания обект
Обновена: 1 авг 2015 10:57 | 1 авг 2015 07:30,
103
Гардовете на властта - на море с пари и от нашия джоб
Снимка: архив Булфото

Плащаме част от почивката на офицерите от НСО според разпоредбите на Закона за службата.

Служителите се сдобиват с нови привилегии. Данъкоплатците ще плащат транспортните разходи на служителите на НСО и членовете на техните семейства от и до морето в България, пише в. ”168 часа”.

В текстовете не се споменава, че почивката е веднъж годишно, което значи, че колкото пъти се разходят из страната, пътят им ще се поеме от държавния бюджет. Офицерите може да се разходят със съпругите и децата си из цялото Черноморие и из цялата страна. А отпуските им са 30 дена основна и 10 допълнителни.

Още по темата
"На офицерите и сержантите от Националната служба за охрана се изплаща сума за пътни разходи за отиване и връщане от платен годишен отпуск на територията на страната – за офицерите и сержантите и за членовете на семействата им", пише в готовите за влизане в зала текстове от Закона за НСО. Освен това ще им се плащат пари за облекло, което се е случвало и досега.

Те ще получават двойни заплати - редовната, полагаща се според единния класификатор на длъжностите, умножена по 2,2 за офицери и по 1,75 за сержанти.

Освен това ще вземат до 40% отгоре за продължителна служба плюс бонус за специфични условия на труд, за работа при вредни за здравето условия, за високи резултати и за други случаи. Освен това имат право и на пари за храна. Някои имат бонуси - безплатна униформа, която се определя от началника.

Държавата им плаща здравните осигуровки.

Интересното е, че според новите разпоредби службата трябва да документира, заснеме и озвучи мероприятие, в което участва охраняваният субект. Този текст е влязъл според депутати след атентата срещу Ахмед Доган на националната конференция на ДПС през 2013 г.

"НСО извършва документиране, фотографиране и озвучаване, звукозапис и видеозаснемане по време на мероприятие с участие на охраняваното лице", пише в закона.

"За осъществяване на дейността по охрана офицерите и сержантите от Националната служба за охрана могат да изграждат и използват технически средства или системи, включително за наблюдение и заснемане", гласят текстовете. Заснетите материали се планира да се използват за изясняване на обстоятелства, свързани с посегателство срещу охранявано лице или охраняем обект, установяване на извършвано неправомерно наблюдение на охраняваното лице или охраняемия обект и за целите на професионалната подготовка в службата.

"Не може да снимаш в такава ситуация. Ако тръгнеш с камерата, няма как да си свършиш другата работа. Може би или ще има отделен човек, или ще монтират камери на колите. Или ще има минизаписвачки у всеки колега", коментират гардове от НСО. И досега е имало желание да се монтират джипиеси на автомобилите, но самите политици са се противопоставяли, за да не ги засичат в реално време къде са.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още по темата: НСОпочивкапътни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Естествено че ще им плащат . Нали се сещате че като возят и охраняват тези алчни управници стават свидетели на огромните разточителства на управляващия елит по този начин им се затварят устите . Та пари за пенсии и здраве няма за кьор софра да има .
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До тих великан 681Оффф, давай им. Ако искаш в плик им пращай пари за кръчма. На мен никой не ми е изял бъдещето, защото гледам да не съм зависим от държавни хранилки. По- добре да създаваш, отколкото да смучеш.
59
20
 
4
 
! Отговори
тих великан 681 преди 8 години
Що злобейте бре тарикати??Станишев и цялата комунистическа *** ви изядоха бъдещето,а злобеете за охранителите,че щели да почиват на морето с нашите пари.Ами нека да харчат пари.По добре,отколкото да се подкупят и да убият някой политик,който пазят.Искам да давам от парите си и всички от НСо да си почиват колкото искат.Слагайте сто минуса по красиви няма да станете!! 25 години ви смазват,а гледате в порцията на охранителите..Кой осъди Доган,Станишев,Царя?Колко платихме за 25 години грабежи
58
0
 
17
 
! Отговори
вече не преди 8 години
Бойкороби ще плащате на мутрите от НСО аз съм лесен след около 30 дни вече няма да съм в БГ, за да ме газят потъпкват а аз да им плащам затова За някой това е бягство от страната но явно няма друг път.
57
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МутроРенесанс.
56
0
 
19
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Преди няколко години излизаха партизани и ятаци почти до началото на така наречения преход,сега няма отърване от разузнавачи ,експерти по сигурността и разни военни "специалисти",като всичките са се родили пенсионери с всички възможни привилегии.
55
0
 
35
 
! Отговори
55 преди 8 години
Демократите в началото на прехода се бореха активно срещу привилегиите на номенклатурата на БКП. Сега привилигированите са много повече и се разходват много пари за охрана, храна , заплати, подслушване, скъпи леки коли, ремонти на жилища за да могат политиците и техните слуги да живеят в един много по добър свят от тези, които ги избират. Затова гледат само себе си и не ги интересува състоянието на хората. Време е този измислен елит да бъде сменен завинаги.
54
5
 
31
 
! Отговори
морски преди 8 години
Няма да се оплаквате,българи,вие сами си избрахте за втори път да ви управляват безскрупулните крадци от ГЕРБ.Сега ще траете и ще им плащате кефа.
53
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айдеее, да бачкаме до 65 да могат да крадат политиците и да могат добре да почиват онези, които ги защитават на цената на всичко, за да може те спокойно да правят живота ни неприятен. Йееее, да живеее България!
52
22
 
1
 
! Отговори
тих великан 681 преди 8 години
Правилно е!!!!Пазят живот!!!!!!!!!!!
51
0
 
33
 
! Отговори
NOrd преди 8 години
отвратителен Ред, отвратителни управляващи
50
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а компаньонката кой ще плаща за нея
49
0
 
36
 
! Отговори
Бай Петко преди 8 години
Не знам по на колко години трябва да станете, за да спрете да се чудите. Ами нали тези закони ги пишат милиционери и даскалици. Те са си живели години наред с привилегии и гледат да не си се поддържа този режим. Колкото и примери да им се дават с нормални държави, те си зная тяхното. За елементарни неща няма пари, но за ушаци намират. Решението е едно - ставаш данъкоплатец в друга държава, където данъците ти, макар и по-високи, ще се харчат по-разумно.
48
3
 
28
 
! Отговори
стефчо преди 8 години
идат като овци...бегат като овци,що е то? ....Булгари !
47
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BOKLUSHKA DARGAVA--NAGRAGDAVA KRAVOPIIZITE.
46
1
 
18
 
! Отговори
Доктора преди 8 години
До до 60Развяването на "онази си работа " по морето, сега се нарича "командировка по работа "Това не го ли знаеше ?И тия приказки от сорта " фирмата им плаща командировките, а не данъкоплатците " ги разправяй на баба си !:))):))))
45
0
 
21
 
! Отговори
Доктора преди 8 години
"...НСО вече ще снима мероприятието"???Алоооу, Плевнелиев !А това "мероприятие " с изваждане и размахване на автомат, и изблъскване на автомобил в аварийното платно, снимано ли е ?
44
10
 
5
 
! Отговори
до 60 преди 8 години
***,командировка значи по работа,служебно,не да си развявяш дивия по морето!Плаща ти фирмата,а не данъкоплатците!
43
0
 
21
 
! Отговори
Хичо преди 8 години
Правилното заглавие трябва да бъде:"ГАДОВЕТЕ от властта..... "
42
0
 
29
 
! Отговори
чичо Гошо преди 8 години
Не разбрах само ще им плащаме ли проститутките?