Българинът пред бизнеса – мантрата на Борисов

"На никой не му е приятно да се вдига цената на тока"
3 авг 2015 16:28,
53
Българинът пред бизнеса – мантрата на Борисов
Снимка: архив, Булфото

На никой не му е приятно да се вдига цената на тока, но за мен беше важно за потребителите да не се вдига, каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов на официалното откриване на участъка Белокопитово - Каспичан от автомагистрала "Хемус".

На въпрос дали го притесняват декларациите на бизнеса, че ще да протестират заради цените на тока, Борисов коментира, че това е демокрация и всеки има право да протестира.

Още по темата

"КЕВР е организацията, която определя цените на тока, а ние мисля, че направихме доста неща, за да не се вдигне за потребителите. Не мога да отговарям нито за бизнеса, нито за синдикатите. Виждал съм се с тях поне 6-7 пъти и всички тези мерки, които въведохме бяха след срещи с тях, одобрени с тях на общи пресконференци – и за фонда, който създаваме, и за всичко останало", заяви министър-председателят.

"2013 година беше взет 1 млрд. лева кредит, къде отиде този кредит? Нула ефективност, нула. По този кредит останаха 44 млн. лева лихви. Кой през 2006 година прие Закона за ВЕИ-та с тези цени? Ако не бях дошъл аз да спра Уестинг Хаус по безумния проект на Драгомир Стойнев, сега да заложим още 20 млрд. лева в енергетиката и да заложим 5-и и 6-и реактор на АЕЦ „Козлодуй”. Къде бяха тогава? Защо не излязоха да кажат, че това са безумни неща – да теглим дълг, за да залагаме 5-и и 6-и реактор и да строим 7-ми. Плащаме си за глупостите, които държавата е правила с мълчаливото съгласие на хората", подчерта Бойко Борисов.

Премиерът коментира още планираните проверки на НАП по печатните издания и отбеляза, че ако някой се е познал като медия-бухалка на газов посредник, той няма никаква вина. Пък и за проверките разбрал едва днес от Владислав Горанов.

"Ако някой случайно се е познал като медия-бухалка на газов посредник, който благодарение на мен загуби бизнеса си, който е около 200-300 млн. лева на година. За 20 години това са няколко милиарда лева. Благодарение на моята политическа воля, махнахме трите посредници между Русия и България. Три посредника имаше за газ. Ако някой се е разпознал там, аз нямам никаква вина", посочи министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
""за мен беше важно за потребителите да не се вдига"" !!! Е как така? Ми нали като се вдигне за фирмите това ще рефлектира върху цените им. Тоест продуктите им ще станат по скъпи и това ще удари именно по джоба на хората! Друга тема е че по високите цени ще направят продукцията на бизнеса неконкурентна и може би ще видим нови фалити на фирми. Бизнеса бавно, но сигурно е убиван в България. Само че Борисов реже клона на който стои държавата, защото държавата съществува от данъците на бизнеса.
3
50
 
16
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Още един мандат за ГЕРБ! Разбий ***! Поклон пред делото на Бойко!
2
16
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе какво пускате статия след статия за тоя, какво искате да си изповръщаме и червата ли?!?!
1
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами не изкупувайте скъп ток, да си го продават другаде и въпроса и приключен.