Кунева зове за разговори, не за разцепление

"РБ не прави отстъпки при гласуванията в парламента"
3 авг 2015 09:24,
15
Кунева зове за разговори, не за разцепление
Снимка: БТА

"Напрежение в управляващата коалиция може да съществува, само ако ние не си говорим достатъчно и няма формат, който да поддържа този диалог. Ето затова взехме решение да поискаме свикването на Съвета за развитие и да се направи пътна карта на това, което очакваме да се случи в парламента в следващите месеци", заяви пред Нова тв Меглена Кунева, вицепремиер по координация на европейските политики, по повод напрежението в правителството през последните дни.

Още по темата

Тя бе категорична, че Реформаторският блок (РБ) не прави отстъпки в парламента, визирайки избора на омбудсман на България, на подуправители на БНБ и гласуването на конституционните промени. 

"Повечето от нещата, които искахме, влезнаха в парламентарна зала. Но да влезе антикорупционният закон в последния ден преди отпуската и да му се отдели час и половина обсъждане не е добро планиране", смята Кунева.

Тя бе помолена да коментира и избора на Мая Манолова за омбудсман на България.

"Реформаторите направиха това, което считат за правилно – да подкрепят една авторитетна кандидатура в лицето на Константин Пенчев и да гласуват всички като един за нея", заяви тя.

Относно избора на подуправители на БНБ, тя заяви, че се е потвърдило, че и за в бъдеще никой няма да носи отговорност, ако институцията, в чието ръководство участва, не се представи според очакванията на обществото.

"Надявам се, че това означава за много от нашите избиратели ясен знак защо РБ трябва да има силен глас в парламента, местната власт и институциите", заяви Меглена Кунева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до заблудения избирателче ка да я разкара бойко като са от едно котилонали ще му звъннат от посолството на сащ и ще напълни памперсачудя се на акъла на тия българи дето го мислят за нещо повече от марионетка
6
0
 
6
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
И ние зовеме за остака на правителството на тиквата ама...
5
1
 
5
 
! Отговори
Политик преди 8 години
Пиявица!Важното е да е във властта!Цената няма значение!
4
1
 
9
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Какви разговори- кой кои постове да заеме и от кои комисионни да се облагодетелства?
3
1
 
6
 
! Отговори
избирател преди 8 години
Бойко разкарай тази вредна, самовлюбена женица!!!
2
1
 
11
 
! Отговори
гост преди 8 години
Изключително нечистоплътно във всякакъв смисъл създание !!!
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много злобна е тая бабичка бе :)