Москов отне лиценза на частна болница, източвала НЗОК

Това се случва за първи път у нас
6 авг 2015 14:07,
36
Москов отне лиценза на частна болница, източвала НЗОК
Снимка: Булфото, ахрив

Заради източване на здравната каса, министърът на здравеопазването Петър Москов отне разрешителното за дейност на частната болница "Папуров" в Търговище.

На брифинг днес той посочи, че заповедта му и протоколът за отнемането на разрешителното вече е връчен, съобщи bTV.

По думите му, отнемането на разрешителното за работа на лечебно заведение се случва за първи път България.

"Всяко едно лечебно заведение, за което получим информация за нарушаване на правата на пациентите и са източвани пари от НЗОК, ще бъде с отнето разрешително за работа или спиране на договор НЗОК", закани се Москов.

Проверката на болница "Папуров" е започнала през 2007 г. по сигнали на пациенти и на НЗОК. Установено е, че за 9-месечен период тя е източила 200 000 лева от касата, нарушавани са правата на пациентите, извършвани са фалшиви хоспитализации, отчитани са пациенти, хоспитализирани в други лечебни заведения, отчитано е лечение на заболявания, каквито пациентите никога не са имали.

През 2014 г. Окръжният съд в Разград осъди условно собственика и управител на болницата д-р Добрин Папуров за източването на 194 250 лв от НЗОК, както и за данъчни престъпления. И адвокатите на медика, и прокуратурата съобщиха, че ще се обърнат към по-горна инстанция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
3
 
! Отговори
П.Илиев преди 8 години
Москов е първият политик, който застава срещу неправдата и се опитва да промени нещо! Стига сте лаели...
21
1
 
8
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 8 години
До Анонимен"А в София има десетки частни болници, които крадат с милиони, но тях никой не смее да ги пипа!"То е ясно, че това е показно за хвърляне на прах в очите :)Някой тук спомена Токуда. Преди 5 години и аз бях влязъл за 2 дни, и ми искаха доброволно "дарение" 150 лв. Доколкото си спомням, не им дадох.
20
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
кога ще подпукате токуда за 5 дни престой един път платих 800 лвследващия път 900 лв и никаква разбивка по фактура
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не може в България, която е около около 6-7 милиона да има в пъти повече болници примерно от Истанбул, който е 16-18 милиона. Нужни са не повече от 10-15 болници за цяла България. Всички останали са закриване.
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНай се краде в държавните болници. Ето го онкодиспансера в София с управител Боби Димитров там какви далавери стават ..но го крепят защото ки плаща ..
17
1
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Кое е за първи път източването или отнетия лиценз
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А в София има десетки частни болници, които крадат с милиони, но тях никой не смее да ги пипа!
15
1
 
5
 
! Отговори
dj преди 8 години
Заради тяхна грешна диагноза почина най добрия човек. Крайно време беше
14
6
 
22
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
А защо не поиска одит и отговор от Борисов как и защо бяха източени 1,5 милиарда от НЗОК по времето на Дянков и Борисов?
13
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Пирогов като си счупих ръката ми сложиха гипс и шина казаха подпиши се тук, че си лежал 3 дена и си ходи вкъщи, че храната тук не е хубава. Това е масова практика не изключение. Познайте кой в Пирогов кара кола за 100к лекарите които ме казаха да разписвам или шефа им
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време беше да се случи нещо подобно,само да не е единичен случай.
11
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най лесно се точат пари чрез циганите1, Нямат осигуровки, но удобно и неграмотно подписват документи за неизпълнени процедури.Същото го правят и зъболекарите. *** незнае какво подписваи неможе да каже на никой какво се случва
10
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москов да престане да си бърка яйцата пред нашите очи. В 99% от държавните болниците в Бг се работи частно.Без пари в джоба при доктор не се ходи независимо дали ибмаш ии нямаш осигуровтка плащаш
9
2
 
17
 
! Отговори
Смешник преди 8 години
Тя тая болница откога е фалирала
8
2
 
30
 
! Отговори
лекар преди 8 години
Абсолютно всички болници точат пари от касата.Разликата е само в количеството на парите.Най-поголовна е практиката да се получават пари по клинични пътеки за заболявания които пацинтите нямат и никога не са имали.Т.н. реформа унищожи здравеопазването ни.С тези милиарди левове ноито са изхарчени от 2000 г. до днес можеше просто постепенно да се качват заплатите и нищо повече.Системата работеше безотказно но просто нашите заплати бяха смешно малки.Целта на "реформата" бе да се откраднат доста пари
7
2
 
21
 
! Отговори
Венелин преди 8 години
Всички източват, но явно не всички си плащат.
6
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
9 години ли бяха необходими за да се спре източването?Щом за 9 месеца са източили 200 бона колко ли са източили за 9 години.
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 2Нищо не знаеш. Много проверки са започнати от местното РЗОК срещу въпросната болница, но всички са спирани от по-горе. Хубаво е, че все пак се стигна до край. Само че никъде не се говори за протекцията от по-горе!
4
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на Москов, без да прави "рекламни кампании" и без "популизъм" малко по малко започва да вкарва така дълго чаканите реформи, за да започне запушването на дупките, през които изтичат парите за здравеопазване и най-накрая да започне да се подобрява услугата за гражданите, които си плащат и разчитат на тази система.
3
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България имало и честни политици, да не повярва човек...