ДПС потрива ръце: Местният вот пренарежда коалицията!

Неутолено било желанието им за консумиране на власт и дивиденти
8 авг 2015 17:55,
49
ДПС потрива ръце: Местният вот пренарежда коалицията!
Снимка: ДПС

"Несъстояли се реформи" е фразата на отминалия политически сезон, коментира пред "Фокус" Четин Казак, депутат от ДПС.

"Здравната реформа беше отложена, съдебната реформа беше отложена за след местните избори, единствено в пенсионната система реформата стартира", заяви той.

Още по темата

Казак прогнозира, че новият сезон ще започне с хаотичност и несъгласуваност вътре в управляващата коалиция, непоследователност в действията, раздори и оттам буксуване на усилията за реформи.

"Предстои да видим след лятната ваканция и в навечерието на местните избори дали управляващите са си взели поука от тези неуспехи и дали ще ни представят нещо по-смислено, по-съгласувано, по-цялостно структурирано като идеи за по-добро управление", заяви народният представител.

Според него, това, че все още има правителство, е по-скоро плод на все още неутоленото желание за консумиране на властта и черпене на дивиденти от нея, въпреки явните разминавания на идейна и концептуална основа между партньорите в управляващата коалиция.

"Специално при малките коалиционни партньори желанието сега и веднага да консумират властта надделява над идейните различия и разочарованията от неосъществените намерения. Сигурно това ще продължи още малко, поне до местните избори, след което съобразно резултатите от тях, ще видим какво ще последва. Със сигурност най-малко ще окажат влияние върху стабилността на кабинета", каза Четин Казак.

Той допълни, че местните избори ще препозиционират политическите сили на политическата координатна система и ще се види кой колко тежи и това може да предизвика пренареждане на политическото пространство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За какво са ти нови избори като ще се наредят същите да ги избираме...
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Благодарение на продажността на управниците ни, ДПС изобщо не са изпускали властта. Просто искат да я имат легитимно и затова са тези врътки и номера от всякакъв род, но са толкова плоско скроени,чу няма как "простият" народ да бъде измамен. Просто не е по селите му в момента да направи онова, което е необходимо.25 години лъжи, кражби, насилие от всякакъв род. Явно това, което не става с пари,става с много пари. А те вече са у корумпираната класа. Власт, пари, медии - в служба на престъпниците.
3
5
 
7
 
! Отговори
След Дудука и СЪРгея преди 8 години
....и колко от народа ще се вдига ,бе...4....ха,ха,хааааааааааа....ПАК ЛИ ДА СЕРЕМЕ ГЛАДНИ И ....ДА ГРАБИМЕ БАНКИ...??!!ПАК ЛИ НЕКОЙ ИСКА ДА ЗАМИНЕ ЗА БРЮКСЕЛ.....??????????????
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кво стана с изборният туризъм нали щяха да го забраняват.И там се отлагат нещата.
1
23
 
14
 
! Отговори
българин преди 8 години
ДПС-втора политическа сила в България!НЕИЗБЕЖНОТО СТАВА РЕАЛНО !ТОВА ПРОБЛЕМ ЛИ Е..... ?!За комунистическата номенклатура е "СТРАШЕН ПРОБЛЕМ"!