Ангелкова: Абсурдно е цена на чадър и шезлонг да е 57 лв

Това е повече от една нощувка, отбеляза министърът на туризма
Обновена: 16 авг 2015 10:44 | 16 авг 2015 10:34, Петя Славова
163
Ангелкова: Абсурдно е цена на чадър и шезлонг да е 57 лв
Снимка: Булфото

„Горната граница за чадър и шезлонг е 57 лева. Абсурдно е, защото това е повече от една нощувка, отбеляза пред Нова тв министърът на туризма Николина Ангелкова.

По думите й от догодина се планира да не се плаща за чадър и шезлонг на плажовете. Ако не предлагаме добра туристическа услуга, отливът на туристи ще бъде осезаем”, заяви тя.

Ангелкова коментира, че трябва да има промяна в работата на туристическия бранш:„Всички са наясно, че ако не предлагаме добра, качествена услуга, отливът на туристи, който се наблюдава за почивка и ваканция, ще бъде още по-осезаем, защото всичко, което виждаме и което се случва в момента на Българското Черноморие, показва, че трябва да се направи нещо и трябва да има промяна от сегашния механизъм на работа”.

Министърът все пак допълни, че има различни варианти и на места, където не е възможно за потребителя чадърите и шезлонгите да бъдат безплатни, да бъдат на минимална цена. А тя ще зависи от категорията на плажа, като съответно за по-висок клас категория, цената на чадър и шезлонг ще е повече.

Още по темата

Според Ангелкова трябва да се засили превенция и контрола. „Когато ние – държавата и туристическия бранш обединим усилията си, ситуацията ще стане доста по-различна. Диалогът е труден, но ние сме в непрекъснат контакт. Всяка една бъдеща стъпка обсъждаме с тях, така че да няма неприета наредба. За да имаме успех в сектора, трябва да вървим ръка за ръка”.

Министър Ангелкова коментира и данните, които сочат, че тази година чуждестранните туристи у нас са с 24 % по-малко, а българските туристи предпочитат да почиват извън страната. Тя обясни, че тази тенденция е от три години, но се работи да бъде спряна през следващата 2016 г., за да не се отчитат подобни данни и догодина.

„Трябва общият имидж на предлаганата туристическа услуга да бъде добър. Най-добрата реклама е от уста на уста”, допълни тя.гелкова коментира и дивото къмпингуване. Според нея за първи път новата наредба на категоризацията включва и минималните изисквания за къмпингите. Тя казва, че там, където има къмпинги, трябва да има маркировка и достъп до вода и електричество. По думите на министъра, има правила по време на къмпингуването, като сред най-важните е да се пази природата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази сутрин се разбра,че Ангелкова не си познава ресора,който управлява.За тези чадъри,които говори тя е в нейната компетенция дали да са на тези цени или на други.Двама пичове и се изсмяха дружно на нейните ментални възможности,като министър.Само истината ще ни събуди от тази кома в която ни вкараха 25г.управляващите комунисти и тяхната опозиция,защото те са едно цяло,но играят различни роли.
116
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Естествен пазарен принцип, вие контролирайте и създайте условия за туризъм, а хотелиерите сами ще се светна, че това е абсурдно. Пак искаме всичко по насилствен не пазарен принцип да става. Малко са и плажовете, има още места където могат да се облагородят и да се почистят...
115
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До МорскияНе ги мисли ти "заетите чадъри" в Гърция - там има много :) Понеже не си ходил да те светна, че и място има много да си забодеш собствен чадър и никой да не те закача. Чудно ти се струва, ама е така! :) Бил съм и на плаж там където за чадъра се плаща. Мисля че беше 5 евро за чадъра вкл. и двата шезлонга. Така че какво ще станело догодина - ще видим :)
114
5
 
1
 
! Отговори
Морския преди 8 години
Какъвто ни е туризма такива сме и ние като туристи.Отишъл Бай *** на почивка в Гърция или където и да е другаде.Поръчал си едно фрапе,дават му чешмяна вода една чаша гратис и той заема на хората чадър с два шезлонга цял ден,Защото поръчал едно фрапе.Че и се хвали какъв тарикат е.Абе *** хората дават без платно ама чакат да си поръчваш.Догодина със сигурност гърците ще сложат минимум за българите - чадъра с два шезлонга 10 евро на човек сметка.Чок тарикати сме всички ***.
113
0
 
7
 
! Отговори
Ели преди 8 години
Направете поне пречиствателни станции и после решавайте проблема с чадърите и шезлонгите. Не е случаен броя на аптеките по нашите курорти :).
112
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КукувицаСъгласен съм. Само че в южната ни съседка очакват да останеш доволен и да се върнеш догодина, докато в БГ те грабят като за последно. И ако мине... е в нашето семейство вече не минава. Тази година много се чудехме дали да е БГ или ГР, отидахме в ГР и БГ-то тотално загуби. Догодина пак сме в Гречко.
111
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАДЯВАМЕ СЕ ,,, ДОГОДИНА НЯМА ДА ВИ ИМА
110
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Управляващите ни *** загробиха и туризма!Рекламата им била виновна!А до сега правилна ли е била?Страшно нещо са властващите простотия и некадърност!Ни социализма,ни капитализма,ни демокрацията могат да им помогнат!
109
0
 
5
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Нека не говорим тук за пари. Парите със сигурност имат значение, но тука става дума за нещо малко по-различно. Става дума за това дали услугата, която се предлага, чисто субективно отговаря на цената. Ако отговаря- човек е доволен. Ако обаче не отговаря човек се чувства излъган и до някъде ограбен.Аз отивам на плаж в България от 9 до 12 и за 3 часа трябва да платя за цял ден чадър и два стола и да понасям произвола на някъкви събирачи на пари и спасители, които смърдят от километър на тъпота.
108
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спокойно, в Гърция плажовете са безплатни... Само си купуваш едно кафе или напитка и си седиш цял ден. Това лято изискване за повече от 10 ЛЕВА сметка не видях - т.е. порачваш и всичко друго (2 шезлонга и чадър) ти е безплатно. Който иска (а и има излишни пари) да ходи в БГ че да му прибират и пари за плажната карпа...
107
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До хххМунчо, туристите са едно, обслужването е друго, туризма е трето.. Англичаните са *** навсякъде. Ако нашите тинейджъри имаха техните пари и те щяха да са същите ***. Но виж - обслужването не навсякъде е едно и също. За това говорим! Жалкото е, че повечето българи не могат да си позволят да видят друго обслужване освен българско, жалко, посредствено, гадно, ужасно обслужване! И след това вече може да отворим темата за тоновете фекалии в морето, болестите и гадната храна
106
1
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
Не,не е абсурдно.Намираме се в България.Приятна почивка!
105
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ИнтелигентПроблема приятелю е, че в България ако ги дадеш тези 3-4000 лв. (които ти едва ли си виждал 2 пъти през живота си накуп) получаваш посредствено обслужване, храна от евтини продукти и пресни сутрешни **** от морето! В България нашата мутренско-мениджърска върхушка кара българина да се чувства...излишен. А в Гърция получаваш уважение и внимание. Колкото повече се самозаблуждаваме толкова по-зле за нас! Пожелавам на всеки българин да има възможност да почива в чужбина!
104
0
 
5
 
! Отговори
ххх преди 8 години
Изгледах What Happens In Sunny Beach и нищо...... същата картинка с британски туристи съм виждал лично да се разиграва на о-в Родос Гърция и в Пула Хърватска и то само там да беше....Защо някоя българска медия не се пробва да направи образователно филмче за подобен вид туризъм в Гърция. На бас, че я някой се пробва, ще бъде засипан с дела от гръцка страна за дискредитация, уронване на престиж и тн.
103
17
 
3
 
! Отговори
Интелигент преди 8 години
Аз изкарвам достатъчно пари, за да мога да дам 3000-4000лв за 10-тина дни на морето. И стига да ми харесва плажът и обстановката, с удоволствие бих дал 60лв за шезлонг.И ако в България ви се струва скъпо, ходете в Гърция, в Турция, на Малдивите - там е значително по-евтино.
102
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То да бе вещица ,добре ,а то кобила ,катърея.И ги плещи и сама не си вярва .Явно комунистическата групировка ГЕРБ,няма и минимален опит за управлени е. Хаос и пак хаос . Барабар със саморушащите се ,,магистрали ,,.
101
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тотален провал...!Катастрофа!...Както цялото управление на БКП-ГЕРБ.
100
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каквото и да предлагат,отдавна съм им бил шута и не се занимавам повече с простотии. Грехота е даже да ги чета, при положение че Тасос ми е под носа. Вижте в YouTube части от английското реалити "What Happens In Sunny Beach..." и ще разберете каква мащабна кампания тече от години за систематичното унищожение на българския туризъм!!
99
4
 
12
 
! Отговори
ь преди 8 години
До КукувицаХаресвам и почивам от две лета в Гърция, но трябва да те поправя ..и някои други коментиращи. Да не изпадаме в крайности. В Гърция има плажове на които чадърите не са безплатни. И е по-скъпо,така е. Обслужването е на ниво и не може да се сравнява с нашето, но и там си има простаци макар и рядкоМоето семейство обаче няма да спре да ходи там, защото на нашеточерноморие му сърбахме попарата. За нас темата черно море е приключена!
98
0
 
12
 
! Отговори
дяволчето Фют преди 8 години
Гола вода си, вещичке! Чудя се как се гледаш в огледслото!Колкото и да сменяш сакенцата и шалчетата за пукнат грош работа не си свършила! Ограбиха природата ни ама с другата, къдравата, лелка сте сложени за фасон и да правите пиарски лобизъм за грабителите.