Честа практика в НСО: хора, пили алкохол да шофират

Досега службата е била в условията на правен вакуум, смята специалист
Обновена: 16 авг 2015 14:32 | 16 авг 2015 14:32, Петя Славова
80
Честа практика в НСО: хора, пили алкохол да шофират
Снимка: Булфото

Досега Националната служба за охрана е работила в условията на правен вакуум. Новият Закон за НСО би трябвало да запълни тази празнина, но действително той ще узакони нередностите, вършени досега. Това каза пред БНР Николай Марков, който е бивш офицер от Националната служба за охрана:

Още по темата

Когато има вакуум на законодателство, регламентиращо дейността на НСО, се дава възможност на хора, които имат повече власт от други да своеволничат, включително и служители. Честа беше практиката хора, употребили алкохол, да карат, защото автомобилите на НСО не се спират за проверка. Законът за движение по пътищата изключва ли автомобилите на НСО или които и да е автомобили в държавата от спазването на Закона за движени по пътищата?

Новият Закон за НСО узаконява всичко, което се е вършило досега. Всички нередности, които са вършени, са вписани в правен вид, така че те вече имат право на това. Вменени са военни и полицейски правомощия на всеки служител по силата на този закон. Даването с лопати на правомощия на когото и да е в държавата невинаги води до добър резултат. Същото е по отношение на широката преценка на служителите да имат законово основание да преценяват виновност на пътното платно. Това е абсурдно, защото нито един служител няма такава квалификация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: НСОгонки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
от Брюксел преди 8 години
Смятам че те са руски главорези-алкохолици! Българите са европейци. Никога не пият алкохол!
50
0
 
3
 
! Отговори
Сп???нс преди 8 години
по цял свят са няколко официалните лица които ползват специален режим - президент , министър-председател и чуждестранни делегации , това депутати , министри всички си ходят на работа като останалити простосмъртни ...след като бързат толкова- има самолети от София ,защо използват автомобили
49
1
 
6
 
! Отговори
Кюстендилци преди 8 години
Кой ги проверява???Ченгета,менгета,кой ги проверява???Не пияни и дрогирани ще карат и ще изблъскват невинните граждани от платното ще почнат и по тротоарите да ни бият!!!
48
1
 
11
 
! Отговори
до Народнот Събрание преди 8 години
В момента НСО се ползва като такси от депутатите, кой където отива - айде НСО? НСО трябва да се ползва при много специални случаи, а не както сега като такси, милиони от НАШИТЕ пари се харчат така и то си позволяват и да блъскат НАС, хората, които всъщност работим и издържаме тази структура, в момента, в който тя ни изблъсква от пътя и заплашва животът ни, докато депътът отива на среща вместо с обществем транспорт с таксито НСО,което струва МИЛИОНИ от НАШИТЕ пари!?? Спрете,да не ви спира народа!
47
1
 
8
 
! Отговори
Гражданинът преди 8 години
Аз не искам повече от моите пари от данъци да се харчат за НСО от държавата! Не искам да издържам НСО такситата за депутатите. Искам те да са сред гражданите, за да могат да видят живота и проблемите им! Искам депутатите сами да плащат за транспорта си, като всеки гражданин и да не харчат НАШИТЕ пари за "безплатен" бензин и НСО. Депутати - спрете НСО, преди да са го спрели хората, не ги предизвиквайте и не прекалявайте с наглостта си, не предизвиквайте Народа!!Спрете да харчите парите ни!
46
1
 
8
 
! Отговори
Гражданинът преди 8 години
В Западна Европа кметове, депутати и др. ползват метро и обществен транспорт, автобуси! Защо тук депутатите не са сред хората, а всеки ходи с няколко коли охрана, лятят по магистралите, изблъскват хората от магистралите и улиците!?? Как тези хора гласуват закони за БДЖ, след като не са се качвали със влак? Какви са разходите, КОИТО НИЕ ПЛАЩАМЕ, всеки втори от парламента да лети с НСО из България!?? НСО - трябва да е само за специални слъчаи, а не да се използва като такси?
45
1
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Не е изненада на лумпенизирана върхушка и охраната и да е такава. Изненада щеше да е ако не е такава. Така че какъв може да е закон за НСО ако не узаконяващ дерибейстовото и.
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жална ни майка.. на практика се получава, че животът ни по пътищата (и явно не само там) ще бъде по преценка и според настроението на служител от службата.
43
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на Петя Славова! Доживях да прочета поне една смислена статия в тази ...... сайт.
42
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво НСО,каква ДС,какъв ДАНС,какво МВР,какво МО,каква правоохранителна система?София е с площ 500 кв.км.Ако площта на всички населени места в страната е 20 хил.кв.км ,при състав 60 хил.МВР- служители се получава, че на 1 кв.км се падат по 3, а с тия от НС,ДС, МО,ДАНС и т.н. -по 4,5 и т.н.броя СПЕЦИАЛИСТИ! Т.е. всеки от тях "охранява" окръжност с радиус под 300 метра! Какъв е резултатът?Извод:Заплата- само при липса на всякакъв вид престъпност!
41
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия кви шмъркалници са .Ама нема закони,нема държава,само демокрация/демек своеволия по български/
40
0
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
КОЙ?ОТНОВО Е НА ДНЕВЕН РЕД КЪДЕ Е ОНОВА *** ББ ДА отговори?? ОЧАКВАМ ТУК ОТГОВОР ЛИЧНО ОТ НЕГО .МАМУН ДРЕБЕН
39
2
 
24
 
! Отговори
Ченгьо преди 8 години
Всеизвестно е, че в НСО и ДАНС пият яко по време на работа. Много стрес има при тях :)))
38
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега ли го разбрахте? Късно живеете бе другари джурналисти!!
37
1
 
31
 
! Отговори
морски преди 8 години
Нали не искахме полицейска държава,сега храним пияни ченгета.
36
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички сме против този закон, но не се организираха протести. Същото трябваше да се случи и когато ГЕРБ се "хванаха за палците" пред ДПС и обезсмилиха референдума. Ей сега е време да се протестира масово.
35
0
 
55
 
! Отговори
Позор! преди 8 години
Политиците създадоха една паразитна НСО ,която да ги пази от "народната любов"! Никой политик,който не е корумпиран или мафиот не се страхува и не е заплашван,затова пък НСО пази останалите! Сега пък направиха и Закон за НСО, който ги постави над всеки закон!
34
1
 
33
 
! Отговори
някой преди 8 години
Номер 46 (за нищо не стават), НСО са наследници на бившето УБО от времето на бай Тошо.УБО означава "Управление за Безопасност и Охрана", но тайничко му викат също така "Убивай Безотговорно и Организирано". Банда убийци на бившия комунистически режим. И днешните тачат старите традиции явно, нищо не се е променило от комунизма досега. Освен учебниците по Научен Комунизъм.
33
1
 
55
 
! Отговори
за нищо не стават преди 8 години
Тия от Нсо не стават за нищо. Преди време при мен дойдоха бивши от Нсо да търсят работа. Назначих ги, защото предполагах, че имат качества. Оказа се, че те дори не можеха да идват навреме на работа, липсваше им елементарна работна дисциплина, постоянно нарушаваха Закона за движение по пътя, бягаха от всякаква отговорност. Най-неприятното беше, че бяха постоянно алкохолизирани.
32
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дори при бай Тошо управниците не си позволяваха такива своеволия и незачитане на законите както днешните демократично избрани.но явно при демокрацията е така ......