Безплатни чадъри трупат точки на кандидат-концесионери

Междувременно спряха концесиите на "Делфин" и "Корал"
6
Безплатни чадъри трупат точки на кандидат-концесионери
Снимка: Facebook "Да запазим Корал"

Кандидат-концесионери, които предлагат безплатни чадъри и шезлонги или по-голяма площ за безплатно плажуване, ще бъдат стимулирани с допълнителен брой точки при оценка на офертите. Това обяви регионалният министър Лиляна Павлова пред журналисти в МС, като коментира, че цената на чадъра и шезлонга в момента варира от 5 до 60 лева.

Павлова съобщи, че се очаква през септември Министерството на туризма да предложи визия за управление и стопанисване на плажовете. Целта е след законови промени те да преминат от МРРБ към ресорното министерство от януари следващата година.

Павлова съобщи, че седем от десет процедури за концесии на морски плажове са проведени успешно и договорите с одобрените кандидати ще бъдат сключени за следващите 15 години.

На днешното си заседание правителството е прекратило процедурата за концесия на т.нар. екоплажове "Делфин" и "Корал".

т думите й стана ясно, че офертите не отговарят на условията за еко плаж. Тя посочи, че се предвижда 5 хил. души да ползват плажа „Корал“ едновременно, което е нереалистично, но за този туристопоток не са осигурени нормални санитарно-хигиенни условия – душове, тоалетни и др.

Кабинетът стартира нови процедури за двата плажа, при които ще бъдат добавени допълнителни критерии. „Виждаме тенденция на нереалистично представяне на финансовите потоци спрямо броя туристи“, обясни тя. Паралелно с това МРРБ стартира и процедура за избор на оценител, който да направи оценка на 15 концесии, които са прекратени или с изтекли срокове.

Поради липса на заявления за участие в конкурса за определяне на концесионер се прекратява процедурата за плажа „Иканталъка 2”. Задължителните дейности на плажа са обезпечени с договор за отдаване под наем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
CADARITE I SHEZLONGITE PREZ 3016 GODINA SHTE SA BEZPLATNI.
5
0
 
1
 
! Отговори
bat Petio преди 8 години
Silno se nadqvam sezon lqto 2016,4adarite I 6ezlongite na moreto da sa bezplatni
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тя хартията всичко ще изтърпи - и безплатни чадъри, и безплатни шезлонги, и по две тайландки за безплатен масаж на ползващите всичко безплатно... мога да продължа, ама друг път.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
има ли на какво разстояние да са чадърите, да не ги забият като ограда после един до друг? :)
2
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ZENATA NA SHEZLONGITE I CADARITE E VSE OSHTE EVTINA --V GARZIA STRUVAT OKOLO 70 EVRO,NO ZENATA IM VLIZA V DR,USLUGI,HRANA,PIENE,PARKINGI I DR.
1
2
 
32
 
! Отговори
сигурно преди 8 години
Уточнете ,че чадърите ще са безплатни от коледа до великден!!