Мерките за "домашен арест" – неефективни, призна Бъчварова

МВР шефът няма намерение да подава оставката си
5
Мерките за "домашен арест" – неефективни, призна Бъчварова
Снимка: БТА

Трябва да се преосмисли редът, по който се налагат мерките за неотклонение "домашен арест" и "подписка", смята вътрешният министър Румяна Бъчварова.

Още по темата

Повод за коментара й е случаят със задържания за кражба на две коли Ярослав Димитров, който междувременно беше под "домашен арест".

Бъчварова каза, че с тази мярка са 166 души в момента, а около 1200 са с "подписка". Ясно е, че МВР няма ресурс да охранява всички, коментира министърът, като оцени досегашния ред като неефективен.

Министърът отрече слухове, че смята да подаде оставка. "Мисля, че това е провокация към ситуацията и е абсолютно неоснователно. Това показва как определени медии спекулират с определени теми. Не вярвам да има източник в МВР, който да не е знаел, че миналата седмица бях в отпуск", заяви тя.

Бъчварова съобщи, че още преди два месеца е искала от вече бившия шеф на полицията в Пловдив Пламен Узунов да предприеме мерки за овладяване на проблема с пътните произшествия. Той изпратил доклад, но резултат от мерките липсвал.

Узунов подаде оставка след неправомерни действия на полицаи във връзка с катастрофа, завършила със смъртта на пешеходец. За станалото вътрешният министър Румяна Бъчварова беше сезирана от главния прокурор Сотир Цацаров. Бъчварова определи случая като неприятен и скандален.

Тя потвърди, че от няколко дни има проблем със софтуера на спешния телефон 112. По думите й МВР се опитва да уреди отношенията си с фирмата, която отговаря за поддръжката и се надява скоро това да се случи.

Румяна Бъчварова награди днес служителите на пожарната, спасили на 13 август живота на шофьор на влекач, който вися на около 100 метра височина от мостово съоръжение на АМ "Хемус". На церемонията присъства и шефът на ГДПБЗН Николай Николов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: МВРРумяна Бъчварова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
9
 
! Отговори
бай иван преди 8 години
Абе какви грамоти какви 5 лв, да не сме '85г. Дайте им кинти на тия хора.
2
1
 
6
 
! Отговори
КОМЕНТАТОР преди 8 години
УБАВЦИ
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
KRIMIOGENNATA OBSTANOVKA V BALGARIA E NA MNOGO VISOKO NIVO I TO ZARADI DEISTVIATA NA G-GA GACVAROVA I ZATOVA TIA TRIABVA DA SI PODADE OSTAVKATA NEMEDLENO.