Павлова с нулева толерантност към незаконните постройки

Властта готова да бута още къщи в Гърмен
Обновена: 23 авг 2015 15:43 | 23 авг 2015 15:35,
45
Павлова с нулева толерантност към незаконните постройки
Снимка: Булфото

Броят на българите, които ще се доверят на Национална програма за енергийна ефективност, ще се увеличи. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова при откриването на първия саниран блок в Благоевград. По нейните изчисления включените в програмата сънародници са четвърт милион.

В церемонията и освещаването на блока участваха още заместник министър-председателят Цветан Цветанова и кметът на Благоевград Атанас Камбитов. Министър Павлова връчи на домоуправителя на блок 36 в ж.к. "Ален Мак" грамота за първи саниран блок и поздрави собствениците за смлостта и доверието.

Министър Павлова коментира още и изтичащият срок на временната забрана за събаряне на незаконни постройки в община Гърмен. "Всички сме равни пред закона, а законът постановява, че няма никой право да строи без документи", категорична бе тя.

"Имаме нулева толерантност към незаконното строителство, без да делим по вид сгради или по етнос и хора, които живеят в тези сгради, посочи министър Павлова. В Гърмен има 124 установени, от които остават 102 за събаряне", припомни тя.

Министърът допълни, че има готовност да се пристъпи към събаряне.

Лиляна Павлова каза още, че има взето решение на Общинския съвет в Гърмен, което влиза в сила на 26 август. То постановява специален ред за декларация и създаването от кмета и неговия екип на необходимата организация, за да бъде предоставена тя на всички тези, които живеят в незаконните постройки.

"Политиката ни е последователна, виждате, че и във Варна се прави премахване, и в Стара Загора, и в Бургас. Не трябва да се влага емоция, трябва да се спазва законът", добави министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
12
 
! Отговори
sperko преди 8 години
Народа с нулева толерантност към политиците!
20
0
 
4
 
! Отговори
Редакторе, Спиш Ли? преди 8 години
Цитат: "В церемонията и освещаването на блока участваха още заместник министър-председателят Цветан Цветанова"А, бе, да не сме пак 2009 година?
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
въй, кармазъ тролларъ! защо, когато беше на власт вашата модернолява партия не ги бутнахте незаконните постройки и не свършихте тази работа, която се е заел да свърши бойко?! ами се криехте като дамски буби, сакън нещо да се сгрешите и да не ви направи забележка коалиционния ви ортак! сега ревете, защото идват избори, та белким влезете във властта да краднете нещо, защото съвсем прегладняхте и заприличахте на египетски мумии!
18
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-вече към бордеите на ромите.А палатите на приятелчетата по морето.Хотелите на мутретата ви, дето ви пълнят партийната каса.Тях май няма да ги закачате, както и първия мандат.Какво стана с хеликоптерчето на НАП дето снимаше холивудските имения в полите на Витоша ?
17
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Франция получава ?4млрд. за ромска интеграция, България едва ?34млн.
16
3
 
21
 
! Отговори
пецата преди 8 години
Уф, тая никва работа не върши-само се кипри да я снимат по тиливизиътъ. В началото на лятото бодряшки обясняваше, как няма да прави компромиси с концесионерите на плажовете! После -скандал след скандал по цялото море, за да се стигне дотам цял плаж да затворят! А тая- сега с незаконните постройки почва да се занимава-все едно те са от вчера, а не от поне началото на мандата й.Аре нема нужда о фасони,а....
15
0
 
28
 
! Отговори
... преди 8 години
Има нулева толерантност и към хотел "Дюни", ама още си стои.
14
7
 
18
 
! Отговори
КуРти преди 8 години
Предизборен ГРОБарски ПР, на никой от тая лъжлива и крадлива шайка не вярвам и на една дума. Особено пък на тая наднормената!
13
7
 
20
 
! Отговори
Фитнес инструктор преди 8 години
Тази жена (на снимката) често инспектира строителството или ремонтите по пътищата. Преди няколко месеца се бореше със свлачищата, като *** с цяла тиква. Поне така ни я представяха медиите и продължават да го правят. Според работниците по тези обекти обаче тя хабер няма от строителство. Единственото нещо което тя е правела по време на "инспекциите" е да се изпикае зад някоя фадрома. Това разбира се, е малка радост за работещите. Те такъв бял и дебел тъпан няма как да го видят, ровейки с лопати.
12
2
 
9
 
! Отговори
haha преди 8 години
БРАВО!!!!
11
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Manistr Polova ili Palava, ili koto tam neko si arese, mese ima de delia 4iliak 4a do rano, pa posle da zasie kojliaci i slaninliaci i da ga pusti tva da otkriva detelini iz autubaniti- mnoo ii samfati4na taz duarka bria! mnoo!
10
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нито един кмет не е арестуван за далаверите с имотите и купените избори. В София не е съборено нищо в Орландовци, а Фандъкова и Борисов даже се кандидатират за кмет и премиер вместо да са в затвора.
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не както бяа налули галошите да "помагат" предизборно ся да я видим че маа с кирка ?
8
6
 
10
 
! Отговори
ха една от мен преди 8 години
Аз мисля нелогично. И странното е, че се оказвам права. Не събарят ли всички тези сгради, за да строят бежански центрове. Щом и в германия местят училища обявяват недостиг на жилища и в същото време строят специално за икономическите афро-имигранти,които галено наричат бежанци, не би ме изненадало.
7
2
 
37
 
! Отговори
Митев преди 8 години
Защо само в Гърмен?! Ами по морето,ами в разните тузарски "частни градчета?" Г-жо Павлова, за богатите май не Ви стиска. Законът ТРЯБВА да е един и за Гърмен и за Банкя /например/
6
26
 
12
 
! Отговори
браво преди 8 години
Ей за това пак ще гласувам за ГЕРБ. Именно това искам да чувам.Ред законност и справедливост.
5
11
 
6
 
! Отговори
BURN преди 8 години
Така баце рекъл!Ако не е така фалконя не лети че лилкя дебел ***!А баце с кръвно!
4
18
 
10
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 8 години
Гледай да не ви бутнем от властта партизанска керко?Като ще буташ първо бутни мезонетите,палатите,хотелите и вилите на богатите с по 20 имота,а не на сиромашията с по един коптор или колиба,че първородния на вашия пръв си отиде без време,да не го последват вашите първи...
3
15
 
6
 
! Отговори
верса4и преди 8 години
власта даси бута техните си строежи каде кардат парите с тех ние наште кащи неги даваме
2
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като ги изхвърлят на улицата ще почнат още повече да крадат и мародерстват.