България помогнала за издирване на арестуваните за камиона ковчег

Националността няма значение, каза министър Митов
Обновена: 29 авг 2015 19:31 | 29 авг 2015 10:33, Елка Василева
47
България помогнала за издирване на арестуваните за камиона ковчег
Снимка: Reuters

Със сигурност можем да потвърдим, че трима българи са арестувани по подозрение за трафик на хора в Австрия, заяви по Нова телевизия външният министър Даниел Митов във връзка със случая с камиона ковчег, в който бяха открити телата на 71 мигранти.

Още по темата

В момента, в който е тръгнало разследването, България е помогнала за издирването на тези лица, съобщи Митов.

Той обаче каза, че не може да даде повече сведения за идентичността на тези българи.

„Най-вероятно не става въпрос за трафик на хора през територията на България. Трафикантските мрежи до такава степен са се разраснали и са създали своя логистика, че това се е превърнало в ужасяващ доходоносен бизнес, който залага на карта живота и съдбата на хиляди хора“, каза министър Митов.

Той посочи, че националността в случая няма значение, защото съучастници има във всяка държава. Именно затова в рамките на ЕС трябва сериозно да се затегнат мерките и наказанията срещу такива престъпни групи, коментира министърът.

В България е започнала работата по този въпрос, каза Митов. „Законодателството ни до този момент предвиждаше единствено глоба между 1000 и 8000 лева, което е смешно. Затова на първо четене вече минаха промени в Наказателния кодекс, които предвиждат много по-строги наказания. Предвижда се до три години затвор, а при установяване на съучастие на длъжностни лица - и конфискация на имущество”, поясни Митов.

По думите на Митов в един момент се стига до ситуацията държавите-членки на ЕС да реагират поотделно според ситуацията и именно затова няма работеща цялостна стратегия.

"Страните, които се стремят към европейско членство, също трябва да бъдат привлечени към разговорите и техните системи за третиране на емигрантите да бъдат интегрирани с общата европейска стратегия”, каза Митов.

"Много по-сериозно трябва да започнем да се занимаваме с проблемите в Близкия изток и Северна Африка. Държавите от региона не са достатъчно ангажирани в битката срещу "Ислямска държава”. Те не полагат достатъчно усилия, за да може тази опасност да бъде елиминирана достатъчно бързо. Първите, които ще бъдат пометени от този варварски феномен, са именно те", заяви външният министър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Ако лицето Даниел Митов, не осъзнава нуждата да използва етнически коректния израз "българи от еди какъв си произход" и да защитава българските национални интереси мисля, че не е уместно да заема поста "Министър на външните работи" на Република България!
29
0
 
5
 
! Отговори
П. Петров преди 8 години
Националността има значение и аз държа министъра да се изказва етнически коректно, а именно - "Български гражданин от .... произход"!В противед случай считам, че е обидно за мен като българин! Подобно поведение от медиите и министъра е уронващо самочувствието на нацията. При очевидно несъответствие на физическите черти на задържаните лица с българските считам, че е преднамерена анти българска кампания да ги наричат "българи"! Съучастието на медии и министри в нея е национално предателство!
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бай *** винаги е бил по далаверките. Такъв си му е гена. Човешкият живот за него никога не е имал стойност.
27
1
 
2
 
! Отговори
иух89ухн преди 8 години
"Той посочи, че националността в случая няма значение, защото съучастници има във всяка държава." Да обаче вече два дни в Германия наблягат на трагедията и това, че арестуваните са БЪЛГАРИ, така сякаш българите са най-големите престъпници в Европа!!! Отначало уж единия беше унгарец, обаче унгарското правителство веднага отрече, че има замесен унгарец, а нашите веднага потвърдили, сякаш е повод за гордост да се прочуем из Европа с престъпници с наша националност, обаче много бе...
26
1
 
5
 
! Отговори
lidis преди 8 години
Eлке, тази снимка си я чопнала от блога ми, както и някои от данните в статията ти. Снимката не е на Ройтерс, а е на шведска медия и е правена директно от мястото на събитието. Стига митлували и крали,***! Ако не престанете ще сигнализирам автора на снимката ...
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя взе да се изживява по-вече от шефа си.Май му е време за смяна..
24
2
 
14
 
! Отговори
11 преди 8 години
Националността ИМА значение, г-н министър! Срам ме е да ме сравняват с тези, срам ме е, че тяхната националност и етнос нямат значение, но ако аз извърша подобно убийство щяха да ми напишат името с главни букви по всички медии. Как да уча децата си да казват с гордост АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ?
23
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Митов , срам ни е от такъв без родник!Франция веднага обяви , че терориста от влака е френски гражданин с марокански произход !За теб защо няма значение ?
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Motiv ti si smeschen i nekadaren Minister s kakvo e pomognala bG ako tija maje vsimala visoki dostoini saplati sa truda si namasche da sa takiva vie ot gerb gi napravihte horata da jivejat v miseria da stavat prestapnizi a istinskite prestapnizi v bG sa mutrite milionerite agenti s karton4eta lubovnizite im mutresite koito stanaha milionerki ot Prostitutki
21
2
 
1
 
! Отговори
odessa преди 8 години
gledam nemski televizii nonstop. navsiakyde trybiat che bili bylgari. plazmodii sa tia. lele ako puskaha takiva mrysotii sreschtu iran kkyv schesche da e otgovora?
20
2
 
0
 
! Отговори
odesasa преди 8 години
i tochno koga e svalen asad be pichleme? prosvetli ni che ne znaem. vyv syria ima rusk baza, i schte padne kato stalingrad.
19
0
 
14
 
! Отговори
ни съ знай преди 8 години
За безродника националността няма значение,но дали е така за останалите граждани...........Срамувам се заради подлостта на мой сънародник, но още повече ме е срам заради такъв министър на външните работи на Република България!
18
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TRAFIKANTITE POMAGAT NA HORA IZPADNALI V BEDA I POLUCAVAT VAZNAGRAGDENIE,PARI,KOITO VLIZAT V BALGARIA I PODPOMAGAT IKONOMIKATA NI.PARITE NE MIRISHAT.VSICKI BALGARI V LONDON PROSIAT PO ULIZITE ,NO GI VNASIAT V BALGARIA,KAKVA E RAZLIKATA?
17
1
 
36
 
! Отговори
Да се мисли преди 8 години
Унгарци и австрийци веднага затръбиха, че тази гадост с камиона е българска. Външно и журналята - слуги подеха без да изчакат да се разбере с точност. Мина информация, че имало ливанец с български паспорт и сириец. Какви българи са тези. Най-вероятно натурализирани чрез брак. Никаква защита или гневна забележка да не се говори без точна информация. Гледах го този Митов тази сутрин. Това не може да е външен министър, а влечуго, слуга на САЩ. България си отива бързо но сигурно.
16
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-големите убийци са в Брюксел и Вашингтон, които свалиха Асад и Садам и създадоха чудовището Ислямска държава а сега отказват да свалят визите и да поемат бежанците и както винаги остават ненаказани. Много камиони вземат бежанци на автостоп принудително защото шофьорите са заплашени от линчуване.
15
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
20 години тече трафик на Българи , но присъди няма само глоби , сега за бежанците те по-ценни ще увеличат присъдите
14
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво стана с коментарите? Май не ви отърва истината, а? Смешницииии...........................
13
2
 
3
 
! Отговори
odessa преди 8 години
vyv ne tolkova stari vremena, pyrvo schtiaha da streliat i posle da pitat koi ide.
12
5
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 7За капацитета на кухата ти камбанария естесвено, че ще е интересно! Няма да е обичайно я!
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ако бяха не от ГЕРБ, щяха да спрат на границата и да питат .Кой е на власт моля?