БСП ще пита хората за държавни пари за частно школо

Да покажем на избирателите провала на дясното, поръча Миков
Обновена: 4 сеп 2015 17:56 | 4 сеп 2015 17:52, Камелия Цветанова
75
БСП ще пита хората за държавни пари за частно школо
Архив: Булфото

Решението на мнозинството в парламента държавата да дава парите от единния стандарт за издръжка на ученик и на частните училища, провокира лидера на БСП Михаил Миков да постави задача на червените кандидати за кметове и общински съветници.

Той апелира към тях по време на кампания да питат хората, с които се срещат, подкрепят ли "приватизацията" на българските училища и дали са съгласни от оскъдните средства за държавно образование да се финансира и частното.

В кратката си реч в началото на днешния пленум на БСП, на който ще бъде одобрена поредната порция кандидати за кметове и общински съветници, той припомни официалните данни, че половината от първолаците тази година са от бедни семейства.

Според него в някои общини процентът може да достига дори 70.

"Това са най-тежките последици от тази дясна политика и ние трябва да я онагледим пред избирателите", призова съпартийците си Миков и направи оценка на управляващата коалиция.

Според него тенденцията за бягство от управленски решения, която започна в края на предишния политически сезон, се очертава все по-ясно и пример за това е и бламирането на вицепремиера Меглена Кунева, чийто закон за борба с корупцията не беше подкрепен от депутатите от ПФ и АБВ.

Соцлидерът отново коментира, че за левицата този закон е имитационен за пред Брюксел, а освен това създава риск за политически рекет и изнудване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
6
 
8
 
! Отговори
любопитно, но факт преди 8 години
Само за припомняне: червеното знаме на болшевиките изобразява кръвта на падналите бошевики в боя. Към днешно време, ако разделим избитите болшевики на избитите неболшевки и ще получим нула цяло нула нула незнам колко си. Т.е. тези така наречени социалисти са последните наследници на една по-кръволжка прослойка даже и от Инквизицията, даже ИД като една холивудска продукция далеч отстъпва пред Болшевиките с тоновете пролята невинна кръв. Милиони по милиони са, но това е статистика.
18
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Гербердемек нови "костинбродски" ялови "разкрития"! за целта ще ви е нужен отново бареков и манолова!
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а хората ще питат ли бсп за държавните пари, дето отидоха за частен бизнес в началото на прехода?
16
3
 
7
 
! Отговори
Гербер преди 8 години
Абе всъщност, не знам дали от БСП са достатъчно кадърни за такова нещо, но да проверят кои собственици на частни училища са близки до хора от ГЕРБ. Тогава ще се изясни цялата схема. А и си струва да се покаже такава връзка, ако искат да водят добра предизборна борба. Просто съвет. Все още подкрепям ГЕРБ, но те все повече ме разочароват...
15
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До Анонименот багажа и портфейла му
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подкрепям! Да се направи подписка или референдум!
13
3
 
9
 
! Отговори
Виктор преди 8 години
Проведете референдум, народа да казва когато държавата е оглозгана. С такова решение се цели и жълтите стотинки да се дадат на заможните а бедните да си останат неграмотни за да се управляват по лесно като стадо
12
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде закривайте го това БСП най-накрая, пък родоотстъпниците да си ходят направо в ДПС-то и производните. Ще спестите от административни разходи.
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В първата програма на Греб открито бе посочено намерението да се приватизира всичко що може да носи печалба. Например граничните КПП и НДК. За БДЖ и подобни да не говорим. Притаиха се малко, но акцията продължава.
10
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добър е само комуниста, навреме преминал в СДС, Герб и АБВ. Тея, които са останали в БСП са оставени да прикриват самоотвержено изчукването и пребоядисването на своите чевръсти и перспективни братя и сестри, като Гоце, Боце, Цаца, Маца.....
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе Миков, ти още ли не си разбрал, че нито вие сте леви, нито "ония" са десни. Всичките сте лъжци на килограм според каквото ви е угодно за момента. И нищо, ама нищо не правите за българските граждани. Надпреварвате се в кражбите.
8
1
 
7
 
! Отговори
Гай Баньо Ориджинал преди 8 години
Микоффф кога ще питате за приватизацията за пирамидите за армията за данъците за здравната система за демографската криза....като изтрезнееш ли?Не трябваше да си сменяте името-БКП/Българска Капиталистическа Партия/ ви отива най-добре.
7
7
 
3
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
Другари комунисти единсвеното смислено нещо което да направите да закриете бардака БКП.На конгрес.Оляво каскетите и рубашките отдясно мошениците.Викате др.Ким- да ви отстреля по възможност до един.
6
8
 
6
 
! Отговори
дан преди 8 години
Този *** да отиде на Бузлоджа ,да се качи на чинията и да се хвъли с главата надоле. Тези хора/ комунисти/ са напълно зомбирани и няма да могат да прогледнат.Друг начин за спасение е да имигрират в Русия и така поне ше станат първите в цял свят,които отиват в Русия
5
4
 
8
 
! Отговори
Смешници преди 8 години
Само това знаете - да плюете по другите. 100 години нищо не направихте!
4
3
 
6
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
БСП подкрепя ли частната инициатива,да ,ако е другарска,то другата я убиха.
3
4
 
7
 
! Отговори
изнервен преди 8 години
А ние да попитаме кога ще покажете огромния провал на лявото?
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малоумно е питането като от партията им .. щом е частно да си се издържат сами
1
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цялата държава цъфнала и вързала , нещо по важно няма ли