ДБГ започва подписка в подкрепа на антикорупционния закон

Кунева е уверена: Коалицията между ГЕРБ и РБ е стабилна
Обновена: 6 сеп 2015 17:04 | 6 сеп 2015 17:02,
77
ДБГ започва подписка в подкрепа на антикорупционния закон
Снимка: Dnes.bg

Управляващата коалиция между ГЕРБ и Реформаторския блок е стабилна, увери в Пловдив вицепремиерът Меглена Кунева.

Коментарът тя направи по повод отхвърления от депутатите законопроект с мерки срещу корупцията по високите етажи на властта. От Движение България на гражданите започват да събират подписи в подкрепа на законопроекта, който ще бъде внесен в парламента отново през декември.

Още по темата

"Искаме да съберем гражданска подкрепа от 108 хиляди подписа в подкрепа на строго антикорупционно законодателство, а целта е срещу всеки от 108-те депутатски гласа, които в четвъртък отхвърлиха антикорупционния закон, да се съберат по 1000 граждански подписа.”, обясни зам.-председателят на движението Димитър Танев.

Кунева изрази задоволство, че ГЕРБ и РБ застанаха единни зад този законопроект, което по думите й е знак за стабилност в отношенията между двете сили в управлението.

„Разговарях с премиера Бойко Борисов и председателя на Народното събрание Цецка Цачева, от които получих решимост законът да бъде гласуван отново през декември.”, съобщи вицепремиерът Меглена Кунева.

Тя коментира и частта с анонимните сигнали, заради които част от депутатите не подкрепиха закона.

„Странно е положението, че прокуратурата, която е по-тежкият наказателен орган, да може да се самосезира по анонимни публикации, а бюрото, което е административен орган, да не може да приема анонимни сигнали.”, каза още Кунева.

Антикорупционният закон ще бъде внесен отново в парламента на 3 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
5
 
14
 
! Отговори
някой преди 8 години
Аз ще се подпиша само под законопроект за ефективната лустрация на всички комунисти от властта! Подобни елементи (бивши членове на БКП и агенти на ДС) са Бойко Борисов и Цветан Цветанов.Такъв законопроект също беше внесен (от СДС) и по същия начин отхвърлен (от ГЕРБ).Само под такава подписка се подписвам. Ама де късмет де. А де, Куневица, стига ли ти куража за такава подписка?
27
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имаш моя подпис!
26
1
 
9
 
! Отговори
nakata преди 8 години
Закона за борба с корупция на МС и КуневаПрах в очите, цвето-музика по медиите и безсмислени дебати по телевизиите.Корупцията и всички останали престъпления дефинирани по закон се борят с ДЕЙСТВИЯ ! А не със законодателни инициативи които продължават 25 години.Пример: " Сееш жито - Жънеш жито. "Не пишеш закон за покълването на житото !В нашата страна, когато някой не иска да свърши определена работа пише Закони и създава Органи. Явно това отнема много време и резултата е Чутовен.След определено време, когато някой се сети че нищо не е свършено в резултат на една хартийка,
25
8
 
4
 
! Отговори
До 35 преди 8 години
Аз не си правя илюзии, че са стожери на морала и супер демократи.Ясно ми е какви са.Просто казвам, че са по-малкото зло във всяко отношение и това е неоспорим факт (освен ако не си червен депутат или не разчиташ на червени обществени поръчки)
24
4
 
6
 
! Отговори
до 34 преди 8 години
Само опорни точки са ви в главата.Ако ваште са на власт, всичко е наред, нищо че пеевски е шеф на ДАНС, а сидеров на етичната комисия....оставаше да назначите владо кузов за министър на младежда и спорта :)Толкова се компрометирахте, че огромна част от най-промития и глупав електорат - този на пенсионерите се отрекоха от вас.Имате късмет, че паметта им е къса, сега пак ще пуснат червената бюлетина.
23
11
 
5
 
! Отговори
пак до 31 преди 8 години
Е така е ся кво се сърдиш.Масовият електорат на БСП и атака са безспорно пенсионерите.Те какво произвеждат, какво изкарват - нищо.80% пенсионери, 10-15% по-млади червенушковци, имащи реална изгода от тия парти и 5% нормални, но заблудени.Това е вашия електорат и ние, които работим в частния сектор и създаваме продукт ви издържаме.Знаеш, че е истина.
22
4
 
6
 
! Отговори
до 31 преди 8 години
Бе лично аз от европроект не съм видял един лев, ама всички знаем вие от ДПС-БСП колко откраднахте и колко пъти ни спираха парите заради вас.Разбира се не обвинявам лично теб, ти сигурно нищо не си успях да видиш също от тия пари, но кумирите ти лапат на поразия :) И за това ни ги спират, когато турците и тия дето им сменяха имената бяха на власт.
21
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още едно проучване:+ БКП - ДС (БСП,Атака,ДПС)- ГЕРБ,РБ
20
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормалните и прогресивни българи покрепят ГЕРБ, РБ и десните партии.Пенсионерите, безработните, невежите и мутрите подкрепят ДПС (атака) и БСП.Вие ни наричате сороси, либерасти и други подобни глупости.Ние ви знаем като *** и еничери.Истината обаче е, че ние изхранваме вас, защото вие масово сте с ниско образование и много ниски доходи. Не се сърдете, БКП и отрочетата и ДПС (атака) винаги са били партиите на селячеството и простата част от обществото.
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изтърбушената кошница яйца не държи - само криви краставици - НАРОДНА ПОГОВОРКА !!!!!
18
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подкрепям.Видя се кои са крадливите партии - БСП,ДПС и Атака.От какво се страхувате другари, знаем колко и какво сте крали.Дори най-върлите ви поддръжници и изкофели бабки знаят, че сте крадци, просто са прекалено глупави, за да мислят с главите си и да не гласуват за вас.Оста на злото в България се казва ДПС-атака-БСП и повече никоя от тия партии няма да види власт.
17
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кратко проучване- С Русия+ С ЕС
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ми е интересно като видя колко много плюсове събират атакистите във форума.Ше каже човек, че има много атакисти, а като дойдат избори, едва минавате 4%.Това е добре, но излиза, че само по форумите кибичите :) И това е през цялата седмица.Безработни ли сте, плащат ли ви????
15
1
 
6
 
! Отговори
Левскар преди 8 години
Тази няма срама, ако прочете какво пишат хората във форума, не трябва да се показва, камо ли да се изказва и прави закони!
14
2
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Синя пъпка да хванете до един, твари безродни!
13
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз уважавам тази жена и искането й.Вярно е, че много хора я определят като слуга на САЩ и запада, но те от своя страна подкрепят слуги на Русия.Това показва колко силно разделение има на прозападно и проруски настроени.Днес обаче мисля, че е редно да загърбим различията и да празнуваме една от най-великите дати в историята ни.Честито съединение на всички българи.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
'"Само Атака може да ги измете всичките"......xaxaxaxa
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая плаче за пандиз, тръгнала закони да пише. Знаем ние какво ще цели този закон. Вие, другарко Пръмова, сте наи-коромпираната персона наред с вашите пеиближени от РБ и останалата управляваща, крадлива и продажна ***. О С Т А В К А!!!
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Госпожо Пръмова закона Ви е калпав с подписка и без подписка пак е калпав
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази примадона на мутрата не трябва да прави подписка, а да си приготвя дрехите за затвора