ДПС гледа към властта, Борисов – президентството

Формулата на управлението е променена и без избори, смята политолог
Обновена: 8 сеп 2015 20:42 | 8 сеп 2015 20:39,
26
ДПС гледа към властта, Борисов – президентството
Снимка: БНР

ДПС все повече иска да покаже, че което и да е важно решение в държавата не може да се вземе без него. ГЕРБ с нетърпение гледат към провала на Реформаторите на местния вот, а Борисов играе надпартийна игра, при която с едното око гледа към задаващите се президентски избори.

Този анализ направи политологът Борис Попиванов пред БНР.

Още по темата
„ДПС не очаква пряко и непосредствено влизане във властта, а иска да покаже все повече, че което и да е важно решение в българската политика не може да се вземат без него и против него“, каза експертът.

Така той коментира посланието на лидера на ДПС Лютви Местан от откриването на парламентарната сесия, че управляващата ни коалиция не е формулата на властта.

Според Попиванов събитията от последната година доказват тезата на Местан, че става почти невъзможно да се случи каквото и да е без ДПС - както по линия на реформите, така и по отношение на държавните решения.

"Формулата на властта се е променила и без местните избори, тя е силно зависима от подкрепата на ДПС в ключови моменти“, каза политологът в коментар на изказването на премиера Бойко Борисов, че силата на коалицията ще си проличи на местните избори.

Попиванов припомни, че Борисов и Цветанов неколкократно са намеквали, че претенциите на РБ не отговарят на присъствието и тежестта им в обществото. „Според мен те с нетърпение очакват по-сериозен неуспех на РБ на местните избори, за да могат да използват любимия си аргумент – колко гласове имате, за да диктувате дневния ред на българското правителство“, каза наблюдателят.

Според него Бойко Борисов все повече се завръща в ролята си от първия мандат – на човек, който еднолично решава всички въпроси, маха огради, решава дали автокрадци да са в затвора или не.

В същото време политологът отбеляза, че премиерът играе и надпартийна игра, в който с едното око гледа към президентските избори. Тя се изразявала в подкрепата, която давал за политиките на Меглена Кунева и Петър Москов.

Попиванов обаче смята, че надпартийната игра е неубедителна, защото нищо от реформаторските предложения не е задвижено досега.

Според политическия анализатор след изборите едва ли ще има пренареждане, защото никой от основните участници в процесите няма да има интерес да го направи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
Росен преди 8 години
САМО ДПС! ДОГАН ЗА ПРЕЗИДЕНТ!
14
0
 
3
 
! Отговори
Цеко преди 8 години
Нормално е всеки да иска да се коалира с ДПС, като това е най-последователната партия за последните 25 години!
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За тези които още не са разбрали дпс не са турска партия а само използват турските гласове.по правилно е да се наричат организирана престъпна група.
12
2
 
3
 
! Отговори
SCHWARZ FREIHERR преди 8 години
ДПС е непреодолим фактор! ФАКТ! Вместо да се направят излишни упражнения, трябва да се подходи прагматично и да се осигури максимална политическа стабилност в България и впоследствие прогресия! Стабилност в България без ДПС няма как да има! ФАКТ!
11
3
 
3
 
! Отговори
14 преди 8 години
Асане, пиши си истинското име. А като ти харесва Турция отивай там. Никой не те спира. Радвай се на "стандарт" и "свобода". Халал да ти е.. както казвате вие турците.
10
4
 
4
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Българин на власт е като бясно куче пуснато на свобода, руши, хапе и заразява всичко по патя си.Аз съм за да ни управлява партия като ДПС! Нека пробваме и вземем пример от Турция и дано достигнем една стотна от техния стандарт на живот и икономика.
9
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Задължително гласуване,не искам неграмотни да ме управляват.
8
6
 
19
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 8 години
ВРЕМЕ Е ЛИДЕРИТЕ НА РЕФОРМАТОРИТЕ ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ КАКВО ПРАВЯТ В УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА С ПОДЛИТЕ ГЕРБАДЖИИ, КОИТО ПОСТОЯННО ИМ ПОДЛИВАТ ВОДА И САМО ТЪРСЯТ ПОВОД ДА СЕ СЪЮЗЯТ С ДПС.
7
0
 
6
 
! Отговори
винету преди 8 години
Глупости.
6
3
 
8
 
! Отговори
Тоя пазвантин преди 8 години
цял живот е слугувал на разни "особи", сега вече остана да го произведат и него в особа, за да избие комплекса си за малоценност, дори ако това означава да остави 5 млн. рая на от ДПС и на ***.
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еее,че то на американската ясла има достатъчно-нека и на руската има някой.Да живее Я.Янев съветник на премиера
4
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То вече всички са едно, ГЕРБ отдавна се заиграха с ДПС и всички предизборни обещания отидоха в кошчето... Един Радан не стига, човек като него няма как да има подкрепа в България - сума хора не говорят български, други гласуват по препоръки на шефовете си, трети ги интересува само да спят и да ядат и т.н.
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След като маса ''политолози'' и политици са на американска хранилка, защо да няма и на руска такава....?Да не говорим, че и самият президент РП чрез организации като ''Америка за България'' провежда про -американска политика, която има силно съмнение дали отговаря на наципналните ни интереси, ако пък въобще иамем такива
2
0
 
5
 
! Отговори
topal cheren samun преди 8 години
da gledat - zatova imat ochi - da gledat. gledaneto ne e zabraneno. :)
1
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тоя "политолог" май и той е на руска ясла