Решено е: Няма да се приватизират болници

Депутатите не гласуваха предложенията на Москов
6
 Решено е: Няма да се приватизират болници
Снимка: Булфото, архив

Очаквано отпадна предложението на здравния министър Петър Москов за приватизация на лечебните заведения. Депутатите не гласуваха текстовете от Закона за лечебните заведения, в които се предвиждаше тази възможност.

Още по темата

Срещу искането на Москов се обявиха управляващи и опозиция.

Целта на идеята за приватизация на лечебните заведения беше да се привлече частен капитал, който да бъде инвестиран в дейността, поддръжката и развитието на съществуващите в момента болници, част от Националната здравна карта.

При дебатите по текста депутатът от ДПС Тунчер Кърджалиев припомни, че обществената реакция срещу това намерение е била остра и се е наложи „премиерът да потуши цялото това напрежение”.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо разрешавате на ЧАСТНИТЕ болници да сключват договори със Здравната каса? Та те други болни не лекуват и ако нямат тази субсидия ,ще фалират! Обявете колко от тези"частни " клиники и болници са собственост на бивши и настоящи политици!
5
0
 
4
 
! Отговори
кк преди 8 години
Преди няколко дни Бойко твърдо заяви: Заставаме 1000% зад реформите, предложени от Петър Москов...Ще му осигурим парламентарно мнозинство за гласуването им...Типично по бойковски - днес кажеш едно, утре се измяташ... Ами, при този "матреял" като българския народ, можеш да си говориш и правиш каквата си искаш...Айде, и на 25.10.2015 г да не забравите да гласувате с бюлетината на ГЕРБ!!!Да ви е честито още от сега!!!!
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото повече наливаме в бездънната здравна каца, толкова по-зле става...
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
алооо, днес бегето, руският самолет, за който ни продънихте ушите прелетя над българия. позорно е, че сте част от тъпата манипулаторна машина.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на Борисов, че не позволи на това куку Москов да разграби и малкото останали болници.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека не забравяме една много важно нещо, което не бих нарекъл точно подробност. Москов е лакей и маша на Борисов, а Борисов е слуга на Олигархията. Логично е всички промени да са насочени срещу обикновените граждани и в защита на Олигархичните кръгове, които управляват България.