Кунева с още аргументи в Брюксел, че могат да ни вярват

Обяви се за общностен подход за мигрантския поток
30
Кунева с още аргументи в Брюксел, че могат да ни вярват
Снимка: БТА, архив

Показваме за пореден път политическа воля с приемането на общностната политика и израза на солидарност. Имаме нови аргументи, че на България може да се вярва. Това заяви в Брюксел вицепремиерът Меглена Кунева след днешното си участие в Съвета на ЕС по общи въпроси, цитирана от БТА.

Още по темата
На заседанието сред обсъжданите теми са били кризата с мигрантите и управлението на Шенген.

Вицепремиерът отбеляза, че нашата страна възприема необходимостта от общностен подход за справянето с мигрантския поток.

"Нито една държава от ЕС не пропусна да отбележи, че солидарността няма алтернатива. Имаме яснота, че 28 различни начина на правене на политика за убежището няма да доведат до никъде. Имаме нужда от обща европейска политика“, поясни Кунева.

Според нея Шенген няма алтернатива, независимо от това, че някои страни направиха крачка към предприемането на кризисни мерки, за да могат да контролират границите си.

"Това нито една от страните не възприема като отстъпление от Шенген. Подчертах, че България има много елементи за изясняване по политиката на солидарност, сред които и настояването изнесените центрове за прием на мигранти да бъдат извън ЕС, а не извън Шенген“, каза Кунева.

"Това, което ние правим, е да подкрепим Шенген. Ако в този момент Европа даде силен сигнал и вместо да поставя под въпрос съществуването на Шенген, каже "разширяваме го с още две страни", това ще даде повече сигурност и ще изпрати много силен сигнал, че Шенген е трайна политика“, заяви тя и добави, че изпълнява всички свои задължения по Шенген.

По нейните думи обвързванито на механизма на ЕК за сътрудничество и проверка с разширяването на Шенген не работи в полза на Европа.

Според Кунева, ако преговорите за влизането в Шенген на България (и Румъния) се отворят, може да бъде въведен малко по-дълъг преходен период, т.е. същинското приемане на нашата страна в зоната (с въздушните граници) да не стане от ноември или януари, а от март или април.

Стига да започнем преговори, ще намерим решение, което да доведе до повече сигурност за Европа и за повишено самочувствие на нашата страна, коментира вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
povodi преди 8 години
sledvastia e-referendum v RBG -"iskame li da ima minareta v RBG ?"
14
0
 
0
 
! Отговори
misir преди 8 години
dosega 8 godini rbg ne beshe v shengen. sledvastite 8 godini rbg zamraziava vlizaneto si v shengen. dnes eu ne otgovaria na usloviata na rbg za shengen. v eu ima grubo potapkvane na choveshkite prava, ima diskriminacia kam horata ot niakoi etnosi i profesii, kam trudovite vaznagrajdenia na niakoi etnosi, ima narushenia na pravata na jenite. shengen ne e gotov oste za iziskvaniata na rbg.
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая няма ли кой да я фрасне по тиквата....
12
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пръмова, ако обичаш млъкни, че ти като си отвориш устата и винаги следват бедствия за България!
11
0
 
29
 
! Отговори
meri преди 8 години
вече наистина се замислям да гласувам за Сидеров. С тая продажна пасмина няма да ни бъде
10
0
 
25
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Господ преди да убие някого, първо му взима разсъдъка. Та така и с целия ЕС.
9
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мисля, че Ванга бе казала- България ке се управи, кога се управлява от българи.Кога ще стане това? Народе!?
8
0
 
24
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Имам чквството, че и атомна бомба да падне в или около България, Кунева ще аргументира пред Брюксел, че сме за шенген... :)) Тая жена си какра с някаква нейна програма. :))
7
3
 
28
 
! Отговори
БОРИС МИХАИЛ преди 8 години
Стига с тоя гейски съюз, помагат на всички други, но не и на белите хора които плащат сметката. Не ви искам колонизаторския съюз. Време е да се борим да запазим България. Емигрантите мюсюлмани ще затрият християнска Европа.
6
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кунева да си върви в Израел и да ги прикани към същото, към което ни тласка нас. На петата минута нейните си ще я скалпират!
5
0
 
23
 
! Отговори
Тоско преди 8 години
Старите комунисти сега са новите либерални популисти!
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напънала се планината и родила мишка!
3
0
 
6
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Могат, ама няма!
2
25
 
5
 
! Отговори
До 2 преди 8 години
КОй пък ти изнася на теб златото, бе?!Добре, че са западните компании, че да имат повечето хора какво да работят.Като започнеш от висококвалифициран труд, до касиерки в Билла.Аман от плачещи по бай Тошо, свикнали държавата да им дава всичко и да нямат амбии за нещо повече от една *** хляб и глава лук.
1
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глупости!никой не ни вярва за абсолютно нищо.Правим си каквото си пожелаем. Съдебната ни система е хаос. Корупция навсякъде. Границите ни НЕсигурни.КОгато Брюксел ни помоли за нещо ореваваме орталъка и се правим на много горди и тарикати, в същото време само чакаме удобен момент да ревем за пари.Никой не ни вярва за нищо! Толкова сме зле, ча ако утре излезем от ЕС и икономиката и цялата ни държава ще бъде срината за месец от шайките ДПС, ГЕРБ и останалата мафия.