Армията недоволства, бавят им плащания

От министерството не отричат, че на места има забавяния
16 сеп 2015 07:24, Петя Славова
52
Армията недоволства, бавят им плащания
Снимка: Булфото

Стотици военни недоволстват, защото им орязват доходите, пише в. "Труд".  Военни твърдят пред изданието, че от известно време не им изплащат добавки и социални придобивки, които им се полагат.

Униформените са убедени, че по-висшестоящи техни колеги са им свели, че в Министерството на отбраната се обсъжда да бъдат премахнати онези 15% към доходите им, които се дават за специфични условия на труд. Този тип добавка бе въведена от бившия военен министър Николай Цонев с вътрешна заповед, с която си навлече гнева на бившия премиер Сергей Станишев.

„Не може да потвърдим информация, че се обсъжда премахването на добавките за специфични условия на труд. Обсъждат се различни варианти бюджетът на МО да стигне за всичко необходимо до края на годината“, обясниха от министерството. Не отрекоха, че може да се е получило забавяне на някои плащания по места.

Част от военните се оплакват, че са били орязани парите, които им се полагат за храна по време на дежурство. Капитан твърди, че вместо 24 лв. за денонощен наряд са му били изплатени 12 лв. Друг военен е сметнал, че за 12-часово дежурство са му дали 8,60 лв. Бавели се плащания за квартирни и други социални придобивки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: армияплащания
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква армия,каква полиция,каква ДС,какви разузнавания,какви министерства,министри и депутати?Всички войници,офицери,служители и политици дават клетва и подписват клетвени декларации за "Вярна служба на народа"....А за 25 години всеки третибългарин е или унищожен,или прокуден от родината!Случайно ли,или нарочно?Ако е случайно- всички са за дрънголника- за некомпетентно управление!Ако е нарочно- всички са разстрел- за упражнен геноцид и държавна измяна!Барабар с главнокомандващите!
34
0
 
3
 
! Отговори
333333 преди 8 години
От нашата армия нищо не става!!Който не иска да работи става кадрови войник и цял ден си бара та--шака и чака заплата.
33
1
 
8
 
! Отговори
бачо преди 8 години
Когато започнаха да наемат кадроваци/войници/ през 2000г. някъде се чудех кой ще се хване като знаех какъв гърч е за войника службата,но ето започнаха едни сервитъорки,едни к..ви се навряха там,службата стана не каквато беше преди,охлаби се съвсем.Сега искам да кажа че не си мислете че навън по частните фирми някой ще ви търпи да се скатавате и ще ви дава 900лв.заплата.Няма такъв филм ще сте осигурени на мин. заплата и ще ви дават 600лв. никой няма да ви бръсне за сливи каквито и спецове да сте.
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
8,60 лева за 12 часово дежурство, тоя човек или е *** или заблуден, че то един клошар из европа изкарва между 30-50 евро, 20 процента от просяците в Швеция са български роми
31
3
 
8
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
О боже, де били военните. Ние които сме служили във наборна армия, сме по военни, и по патриоти от вас.
30
0
 
6
 
! Отговори
g преди 8 години
Къде ги видяхте хиляди левове и стоене на бюро.Явно говорите за пенсионираните полковници,които си разкриват длъжности в М.О. за цивилни и така до памперс и между другото са нередили родата до девето коляно на сладки длъжности.Искам да ви попитам всички колко пъти застанахте мирно като чухте химна в последната година?
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имам комшия, 35-36г, военен. Обяснява ми, как започнал да учи испански, португалски от самоучители-пъха си слушалките на телефона и така цял ден. Иначе голяма скука било, нямало какво да правят.Беше на 'гурбет' в Италия, на Нато база, 2г, по 2к евро им плащали, безплатна храна и квартира. И какво правели там-пак нищо.Та питам аз, който съм бил в казармата едно време, каква точно армия имаме в момента? И защо съм длъжен да им плащам с моите данъци и тяхната издръжка?
28
1
 
7
 
! Отговори
g преди 8 години
За това сме на това положение в тая държава вече няма грам патриотизъм.Няма вяра в армия,семейство,църква как искаме да се уважававаме като ни наричате дебелогъзи,които си чешат м...те.Като стане нещо почвате да ревете къде били военните ами от вашето мрънкане не останахме.Скоро и мен няма да ме има в тая система,защото не съм селянин,дебелогъз и ниско интелегентен и извън армията ми предлагат повече перспектива за развитие въпреки,че дадох 15г. От живота си на армията и смених три гарнизона .
27
0
 
6
 
! Отговори
Обем преди 8 години
България може да си позволи армия до 1000 души. Другото е компромис.
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво по-точно правят в днешната БА? Играят волейбол по казармите. Внимавайте като минавате покрай тях, да не ви удари някоя топка. Тези нямат нищо общо с истинската българска армия. Дори по комунизма имаше полза от армията, освен служебните си задължения, имаше трудови войски, строяха се пътища, обработваха се ниви и тн. А сега се тупат в гърдите пикльовците че били професионалисти. Никакви пари за армията докато не се закрие и не се започне отначало.
25
1
 
10
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
Аз също не съм ти враг, но ми е жал. Истинска армия не се бие за пари и заплати. И не са наемници. Имахме такава.
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като не ги кефи да напущат и да почват по-добра работатия всите са двойни мишени, няма по-долу от 120 оки
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Важно е да има пари за нашевствениците,иначе кое им е военно на военните ? Имат три зила и пет газки със зелен цвят но това не ги прави военни.Както виждате Европейските държави са на път да се откажат от своята държавност
22
1
 
6
 
! Отговори
hmhm преди 8 години
аве каква армия , махайте ги, с тях без тях все тая , само пари лапат и по цял ден си чешат топките, аз разбирам армия да е като турската, немската, френската или друга нормална държава а не някакви там събрани една шепа измислени чакаш ти само заплата всеки месец
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Армия ХА ха ха Тия гурбетчии в Ирак и Афганистан ли наичате АРМИЯУнгария има АРМИЯ затвори си границата и защити народа
20
1
 
3
 
! Отговори
Сп???нс преди 8 години
че какво правят по цял ден за да си изкарат парите , като карах казарма нали ги видях кадраците -цял ден лежат в спалното за 3-4 месеца едно учение , и 2-3 пъти нещо като физическа подготовка , ако дойде един пехотинец ще ги тръшка по 10 с една ръка хеххехе
19
0
 
2
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
Само се замисли некадърник, какво нещастно човече си. Двайсетте ти заплати ги вземам за три месеца. Замисли се и на основание на какво ще ти ги дадат. За работата е ясно, нощен пазач.
18
0
 
10
 
! Отговори
CC преди 8 години
Че ние имаме ли армия??
17
0
 
11
 
! Отговори
искаме мир преди 8 години
Не искаме Нато, искаме мир!
16
0
 
14
 
! Отговори
бъдещ бивш офицер преди 8 години
Армията недоволства, бавят им плащания! Не ги бавят колеги, а ги крадат! Чантаджиите в министерството!