Левите: Законът срещу комунизма – не за съд, за лекар

Когато психодясното прави закон, не е ясно дали е за КС или Москов
Обновена: 18 сеп 2015 18:15 | 18 сеп 2015 18:00,
161
Левите: Законът срещу комунизма – не за съд, за лекар
Лидерът на БСП Михаил Миков. Снимка: Булфото, архив

Промените в Наказателния кодекс, с които падна давността над престъпленията на комунистическите функционери, не е за съд, а за лекар. Подобна оценка дадоха от Лявото крило на БСП на приетите преди ден текстове по предложение на ГЕРБ и РБ.

Още по темата

"Когато психодясното прави закон, не знам дали трябва да се дава на Конституционния съд или на здравния министър", каза журналистът и бивш кандидат за евродепутат от Лявото крило към БСП Александър Симов. 

Според съмишленика му Мариян Карагьозов пък промените в НК са политически и юридически неадекватни. Той беше категоричен, че в правото има принцип, че никой не може да бъде съден за нещо, което по време на извършването му не е било престъпление по закон. 

Карагьозов се възмути и че законът вероятно е бил подкрепен от хора, които не са били активни в осъждането на политиките отпрени 10 ноември. 

Лявото крило в БСП излезе с обръщение към левите симпатизанти за местните избори. В него се критикуват твърденията на различни функционери в БСП, че левият курс е победил в БСП. Крилото се притеснява, че тази трактовка подготвя почвата лявото да обере негативите за евентуална загуба на местните избори. 

Лявото крило предупреди, че местните избори ще са своеобразен вътрешнопартиен референдум за автентичната лява политика. Левите в БСП предупредиха, че ако резултатите от изборите не са добри, ще поискат обновление на всички равнища в БСП. Крилото не отрече, че това може да означава и искане за оставка на ръководството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
0
 
! Отговори
Ала-Бала преди 8 години
Късно е либе за китка. Комунистите вече са гербери!
93
0
 
0
 
! Отговори
XX преди 8 години
До АнонименTI PAZI SEBE SI
92
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Левите в БСП!!! как звучи самоИЗлича че има и десни в БСП?
91
1
 
4
 
! Отговори
до 150-ти преди 8 години
Не знам на колко си години ,но замисляш ли се защо след 85-та по магазините нямаше стоки,всичко се купуваше с връзки или от Кореком с долари?И то при работещи заводи.Истината е,че държавата бе опоскана още тогава.БКП създаде 350 външнотърговски дружества и през тях на практика окраде държавата.И ето ти сега генерал от ДС собственик на крупна верига за битова техника или шеф на партия собственик на хотели по морето.БКП изкраде всичко и сега гази всички ни.Червените са гадове!
90
2
 
1
 
! Отговори
Възможна е! преди 8 години
А за вас - върхушката на БСП - Затвор!!!
89
2
 
5
 
! Отговори
българин преди 8 години
Аз искам не генерал Борисов,а генерал Аугусто Пиночет.Само той се доказа като антикомунист.
88
1
 
3
 
! Отговори
айде преди 8 години
Айде *** от БСП да напускат един по един че ми писна достатъчно ги чакахме да въведат ред в даржавата то бива наглост - наглост но прекалявате няма цял живот да работим за да си платим сметките *** долни !!!
87
1
 
3
 
! Отговори
ИВАНОВ преди 8 години
А,КОГА ЛЕВИТЕ СИЛИ ЩЕ ВНЕСАТ ЗАКОН ЗА СЪДЕНЕ НА ЛИКВИДАТОРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1989 Г. -СДС ? ИЛИ ,ТЕ СИ ИМАТ ОПРАВДАНИЕ -СЪЗДАДЕНИ СМЕ ОТ КОМУНИСТИТЕ !ДА , АМА НЕ -КАКТО КАЗВАШЕ ЕДИН ВИДЕН ЛИКВИДАТОР НА БЪЛГАРИЯ ! ЗАЩО КОМУНИСТИТЕ НЕ ЛИКВИДИРАХА ПРЕДИ 1989 Г. , А САМО СТРОЯХА ,ОБРАЗОВАНИЕ,ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ДР. БЯХА БЕЗПЛАТНИ ! ТОВА ОБЯСНЯВА ГОРНАТА ЛЪЖА ,ЧЕ СДС СА ПРОДУКТ НА БКП ! ЗАТОВА , СЪД ЗА ЛИКВИДАТОРИТЕ -ЖАЛКО ЧЕ ОСНОВНИЯ ЛИКВИДАТОР НЕ Е МЕЖДУ ЖИВИТЕ ! НО ,ДРУГИТЕ СА ЖИВИ
86
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо не са строили *** ,народа го строи те само го разграбиха по партийна линия след десети ноември . Нормално те червените освен да крадат ,да лъжат и да убиват друго не могат
85
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе тези преди 1989год. може и да са били комунисти ама поне са строили за държавата.Явно доста са построили след като още има да се приватизира (да се краде). А тези новите демократи освен да крадат какво са направели ? Единственото поне можем да си псуваме управляващите на гладен корем.Което ми напомня на един стар виц от онова време. Който е живял тогава го знае.
84
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като гледам снимката... човека си е за лекар! :D
83
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България все има борци за ... нещо си.След освобождението-поборници.Накрая стават толкова много че ако са били толкова по време на робството нямало е нужда да идват руснаците.Истинските поборници са забравени и умират в нищета.След 9.септ. толкова много акт.Борци против фашизма,че ако са бели толкова преди това нямало е нужда да влиза съветската армия.Истинските комунисти са или по лагери или изритани от новите комунисти.Сега отново толкова борци срещу комунизма ,че да се чудиш как го е имало
82
0
 
1
 
! Отговори
до 139 преди 8 години
От къде знаеш като си роден след 1993 година?.
81
4
 
5
 
! Отговори
АЙ СТИГА преди 8 години
БРЕЙ БРЕ БРЕ СЕГА *** ИСКАТ ДА СЕ ИЗКАРАТ И ЛУДИ ДА ПОДМЕНЯТ ЧЕРВЕНИТЕ КНИЖКИ С ЖЪЛТИ И ДА НЕ ГИ ЛОВИ ЗАКОНЪТ
80
2
 
8
 
! Отговори
Партиен секретар преди 8 години
Преди 10 ноември всички се редяха на опашка за партийни членове.Не можех от такива да отида до тоалетна или да изпия едно кафе???След 10 ноември,всичко кьораво,куцо и сакато,което не ставаше за БКП,се нареди на опашката за СДС,че и закон си измислиха.Всичките изплували от блатото,тинята и калта,бивши секретарки,деловодителки,машинописки,шофьори,охранители и други такива от т.н. помощен или обслужващ персонал,вече видни "демократи",а га с нас ядяха кифтетата,мълчаха,защото и те бяха на софрата!!!
79
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно преди 1989 всички бяхте КОМУНИСТИ .Партийните членове направиха СДС.Времето е наше ама само за вас беше ваше да окрадете милионите след падането на режима.Сега има милиони където са ИЗЧЕЗНАЛИ и никой не знае къде и кой...Защото КРАЖБИТЕ БЯХА БРУТАЛНИ ЗАВОДИ,ГРАДЧЕТА се продаваха за 1000 лева.Обаче като прибавим и че са купени с КРАДЕНИ ПАРИ ОТ НАРОДА !!!КОЙ СЕГА Е КОМУНИСТА ???ВРЕМЕТО ИЛИ НАШЕ ...
78
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
вече 70 години нагло крадене. ... превърнаха седмата икономика в Европа във най бедната ЕС държава. .със Сомалийски заплати . А сега искат и давност за престъпленията си...
77
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наречените десни са най големите леви.Или последните станаха първи.Десните са резервен ешалон на левите.Истинските антикумонисти са избити в лагерите още през 50те 60те години на миналия век.
76
2
 
7
 
! Отговори
Rumen преди 8 години
БСП/БКП е убивало, убива и ще убива всичко интелигентно и красиво в тази държава.Тя е над закона:(
75
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дали ще започнат съда , от Тиквата ,Прецедента или може би с Партиината секретарка на Общ. народен съвет в Плевен ,другарката Цачева.?А дано ,*** нада ли !