Среща Цветан – Радан и... няма драма в мнозинството

ГЕРБ и РБ нямат различни позиции, а интерпретации
18 сеп 2015 14:44,
15
Среща Цветан – Радан и... няма драма в мнозинството
Снимка: Архив Булфото

Лидерите на групите на ГЕРБ и на РБ Цветан Цветанов и Радан Кънев проведоха спешна среща в парламента. Тя беше предизвикана от думите на Кънев, че ще напусне мнозинството, ако с измененията на Конституцията се променят уговорените вече квоти във ВСС. Подобен сигнал пък даде шефът на правната комисия от ГЕРБ Данаил Кирилов преди ден. 

След разговорите между Цветанов и Кънев и двамата обявиха, че драма в мнозинството няма.  

"Когато разговаряме с колегите от РБ заедно, нямаме никакви различия. Когато обаче излезем навън и всеки даде различните си интерпретации, тогава вече се получават малко различни мнения и различни позиции", обясни Цветанов. Според него няма никакви различния относно това, което трябва да се направи. 

Лидерът на групата на ГЕРБ обясни, че по време на разговорите не е станало дума за напускане на коалицията от страна на Реформаторите. Все пак Цветанов обясни, че мнозинството ще се съобрази със становището на Венецианската комисия за квотите във ВСС. 

"Много често си говорим с г-н Цветанов. Ние сме лидери на групи в мнозинството, ако ние не си говорим, сме закъсали", каза и Радан Кънев след срещата. Според него пък нямало нагласа в мнозинството да се променят вече уговорените квоти във ВСС. 

"Аз много харесвам това, което каза г-н Цветанов по-рано днес, че правосъдният министър е основният двигател на реформата", каза още лидерът на групата на РБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен6 Че къде да се маха като и той е от тях.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Радане махай се от тия мутри докато е време,те реформи няма да правят. ГЕРБ са партия на статуквото,комунистите,олигарсите и мафията.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак се трият коментари, защо ли, отговарям:няма свобода на словото има продажни ***
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А, че тя реформата не приключи ли на 14.09 с оправдаването на Цветанът? И още, Цветанът какво е казал на Рамаданът? "Момченце, ще резнем на Гаргамел крилцата, бръщай са и са връщай при драскачите да им кажеш, че си сА объркАл!"