Борисов прати поздрави на Ердоган: Благодаря ти!

Турските власти спряха стотици на границата ни, отбеляза премиерът
19 сеп 2015 16:36,
136
Борисов прати поздрави на Ердоган: Благодаря ти!
Снимка: Булфото

Полагаме огромни усилия и с гранична полиция, но на първо място с дипломацията и приятелските отношения, които имаме с Турция. И вчера им благодарих и днес в Созопол. Валията на Одрин, а и турското правителство разбира какво би ни причинила една такава вълна на нас. Благодаря й на президента Ердоган, вчера имаше среща с главния прокурор и съм му предал поздрави. Това заяви при посещението си в Ямбол министър–председателят Бойко Борисов, цитиран от "Фокус".

"Всеки ден ни е критичен, всяка минута ни е критична. Тази нощ имате на 30 – 40 километра от границата стотици хора и турските власти с жандармерия и полиция ги спряха. Главният секретар беше цяла нощ на границата, имаме непрекъсната връзка с валията и между службите. И не на последно място външните ни министерства“, каза Борисов и допълни, че ситуацията в Европа е тежка. "Виждате в другите държави какви конфликти се случват, вече толкова ранени и то невинни хора", заяви Борисов.

Още по темата

Той припомни, че именно защото страната ни е дисциплинирана по отношение на бежанците, спрените еврофондове са пуснати по-рано. 

"Въпреки експеримента "Орешарски" и загубата от близо две години, в момента сме на 92-93% и вече изпреварихме много и Румъния, и други“, каза Борисов, като посочи, че страната ни се намира в първата осмица по усвояването на средства от еврофондове. По думите му страната ни е била винаги дисциплинирана, включително и по отношение на бежанците.

"Затова и пуснаха веднага европейските фондове. Вие знаете, че след две спирания трябваше по някои програми да се чака плащанията да започнат от първи юли тази година. Сметнете, ако от първи юли бяхме започнали да работим, дали щяха да стават тези пречиствателни станции или тук, където сме днес. Как щяха да се справят за няколко месеца. Така че хората от Брюксел проявиха не разбиране, а огромна обич към България. Благодарие на това стана и Софийският завод за битови отпадъци – над 300 млн.лв , днес в Созопол – 75 млн. лева, утре в Стара Загора – прекрасен парк и градска среда. И всичко това с европейски пари", посочи Борисов, като бе категоричен, че кабинетът, кметовете и администрации полагат всички усилия.

"Усилия полагат, ако щете и строителните компании“, каза Борисов. "А ако например в Ямбол не се справят с депото - просто да не ми се мяркат пред очите. Имат всичко. Защото като дръпна мандалото на 30 декември, това което не е довършено ще трябват бюджетни пари. Нека дойдат при мен с Горанов да ми искат пари тогава, защото са се размотали, за който и град да става въпрос. Така, че денонощна работа и да приключат в срок депото, клетката, всичко“ каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма ли да напишете нещо за това как лидера на анти-българската, анти-конституционна партия ДПС се изцепи в национален ефир,че Европа твърдо трябва да премахне всякакви огради и бариери и да пусне 10 милиона мюсюлмани свободно през границите си?
42
5
 
21
 
! Отговори
:))) преди 8 години
ЕЕРДОГАН стоварва бежанците в Гърция :)))СЪС СЪЩИЯ УСПЕХ може да ги стовари на черноморското крайбрежие :)))ГЪРЦИЯ УСПЯВА ЛИ ДА СЕ ОПАЗИ, А ГЕРМАНИЯ УСПЯВА ЛИ ДА СЕ ОПАЗИ ??????ПРАВ Е БОЙКО ДА МУ БЛАГОДАРИ :)Германия не може да спре 50 хиляди бежанци, България как да спре 2 МИЛИОНА бежанци ?Ердоган пази България заради турците в България
41
11
 
7
 
! Отговори
Бат Минч преди 8 години
Не знам какво само мучат някакви шизофреници тука,фактите са,че Турция е наш съюзник в алианса , а и на Ердоган лично джуджето ходи да му се моли.Омотахте неграмотните руски хомотроляци по опорните точки.
40
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
спряха грънци! Бойко *** смешна!!!
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро ще изпреварим и европа с това темпо
38
0
 
3
 
! Отговори
До 38 преди 8 години
Не плачи, не плачи...
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Ямбол центъра стоя 2 месеца ракопан и никой не работеше, сега предизборно се засилиха да го завършат. Дано поне стане качествено, че бъразата работа..
36
1
 
1
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Господине от Нр. 40Когато пиша танкове, аз имам предвид защита на държавните граници, което е задължение на управниците. Дали ще е с танкове, ракети или пехота- това е работа на военните. Мислщ, че България е в състояние да се защити от тази *** и без Ердоган. Който между другото си гони собствените интереси. Нъл така?
35
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде мераклии патриоти на границата да я защитавате.Ама колко ли от Вас са били три дни на Дервиш могила по Коледа в окопа копан собственоръчно.Или всички сте от благонадежните ,дето не са виждали окоп!
34
1
 
8
 
! Отговори
404 преди 8 години
bb e valiqta na Bulgaristan
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
г-н Борисов, казвахте че при най малки съмнения ще гоните от ГЕРБ, казвахте тия дето са осъдени на първа инстанция да стоят в затвора. Зад гърба ви е осъдения на две инстанции кмет на Ямбол Георги Славов. И пак го номинирахте за кмет. А този Безистен дето го откривате е поредната кражба и нескопосана работа на Славов. Ако утре ВКС потвърди присъдата му ГЕРБ остава без кандидат за кмет. Или може би знаете какво ще е решението на ВКС?
32
1
 
7
 
! Отговори
превод преди 8 години
Баце казва се(тешекюр едерим ердоган ага)
31
3
 
0
 
! Отговори
До 45 преди 8 години
Тъжно е, че никога няма да разбереш, че баща ти всъщност е бил изяден на коледа малко преди да се родиш...но разбирам защо никой от родата ти не е отварял въпрос за това какво се е случило в *** с прасето, малко преди да бъдеш заченат.
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не че защитавам премиера ама много работи пришки му излезли на ръцете
29
2
 
10
 
! Отговори
морски преди 8 години
ГЕРБ и ДПС са една и съща партия,турци.
28
2
 
0
 
! Отговори
Бежанец преди 8 години
Опитваме се, но не можем да се вредим. ;( Видеото с теб и *** е хит...тотален. А този с теб, баща ти и баба ти е във всички класации.
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов незнам какво осмо място те гони и какъв орешарски сънуваш пак парите които ти похарчи са чужди ако беше оставил орешарски можеби той щеще да направи повече но защо не го остави с фалшиви протести го измъчихте човека и най нагло благодариш на ердоган
26
7
 
15
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
ДЕМОКРАТУРАБраво на Тиквоний! Вместо да изкара танкове, той прави любов с Ердоган.Хубаво ли такова резняка, Тиквоний? Кефче, а?
25
1
 
14
 
! Отговори
аналнологичен слючаи преди 8 години
"Въпреки експеримента "Орешарски" и загубата от близо две години, в момента сме на 92-93% и вече изпреварихме много и Румъния, и други, каза Борисов"Не моем да отлепим кво точно е казано в това съставяне на думи. България винаги е била управлявана от тъпони. Тоа съга на къф език се изразава!? Селянино и примиеер да е па ЧЕ е селянин.
24
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Продажна тикво не говори глупости.Точно турция даже помага на "бежанците" да преминат по бързо и да налазват европа.ама нали ти си продажник...каквото ти кажат и това плямпаш.ти и майка си за пари ще продадеш...безродник такъв!!!