Борисов прати поздрави на Ердоган: Благодаря ти!

Турските власти спряха стотици на границата ни, отбеляза премиерът
19 сеп 2015 16:36,
136
Борисов прати поздрави на Ердоган: Благодаря ти!
Снимка: Булфото

Полагаме огромни усилия и с гранична полиция, но на първо място с дипломацията и приятелските отношения, които имаме с Турция. И вчера им благодарих и днес в Созопол. Валията на Одрин, а и турското правителство разбира какво би ни причинила една такава вълна на нас. Благодаря й на президента Ердоган, вчера имаше среща с главния прокурор и съм му предал поздрави. Това заяви при посещението си в Ямбол министър–председателят Бойко Борисов, цитиран от "Фокус".

"Всеки ден ни е критичен, всяка минута ни е критична. Тази нощ имате на 30 – 40 километра от границата стотици хора и турските власти с жандармерия и полиция ги спряха. Главният секретар беше цяла нощ на границата, имаме непрекъсната връзка с валията и между службите. И не на последно място външните ни министерства“, каза Борисов и допълни, че ситуацията в Европа е тежка. "Виждате в другите държави какви конфликти се случват, вече толкова ранени и то невинни хора", заяви Борисов.

Още по темата

Той припомни, че именно защото страната ни е дисциплинирана по отношение на бежанците, спрените еврофондове са пуснати по-рано. 

"Въпреки експеримента "Орешарски" и загубата от близо две години, в момента сме на 92-93% и вече изпреварихме много и Румъния, и други“, каза Борисов, като посочи, че страната ни се намира в първата осмица по усвояването на средства от еврофондове. По думите му страната ни е била винаги дисциплинирана, включително и по отношение на бежанците.

"Затова и пуснаха веднага европейските фондове. Вие знаете, че след две спирания трябваше по някои програми да се чака плащанията да започнат от първи юли тази година. Сметнете, ако от първи юли бяхме започнали да работим, дали щяха да стават тези пречиствателни станции или тук, където сме днес. Как щяха да се справят за няколко месеца. Така че хората от Брюксел проявиха не разбиране, а огромна обич към България. Благодарие на това стана и Софийският завод за битови отпадъци – над 300 млн.лв , днес в Созопол – 75 млн. лева, утре в Стара Загора – прекрасен парк и градска среда. И всичко това с европейски пари", посочи Борисов, като бе категоричен, че кабинетът, кметовете и администрации полагат всички усилия.

"Усилия полагат, ако щете и строителните компании“, каза Борисов. "А ако например в Ямбол не се справят с депото - просто да не ми се мяркат пред очите. Имат всичко. Защото като дръпна мандалото на 30 декември, това което не е довършено ще трябват бюджетни пари. Нека дойдат при мен с Горанов да ми искат пари тогава, защото са се размотали, за който и град да става въпрос. Така, че денонощна работа и да приключат в срок депото, клетката, всичко“ каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хех вече се кланяма и на Ердоган!Обмислям да направя скоро кратка енциклопедия на българските родотстъпници и национални предатели. Скоро ще пиша навсякъде, така че повече хора да участват да я преведем на много езици и да я изпращаме регулярно до всички училища в Българаия, политическите кабинети зад граница, медии и правителствени и неправителствени организации, така че да видят с какви мишки си имат работа и да знаят за каква извет става дума.
2
32
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аре *** почвай да се пънеш -АК47, мини, разтрели, концлагер, газови камери, кво още?*** велик на думи, на безащити жени деца бягащи от ужаса на войната на думи стрля с АК47, взривява, изгаря в камери и т.н. всеки ден в форума!И с какво тогава *** е по различен от главорезите ИД от които той така се възмущава?А в деиствителноста как си представя *** да стане? изправя се пред тях, жените децата клети хора и кво почва стреляне на месо, гори ги живи ли що ли? Представа за деиствителноста?
1
30
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И те не искат да са далеч от домовете НИКОЙ не си настанява бежанци в дома, НО ТРЯБВА да имат условие за минимален човешки стандартЖени деца, мъже в трудоспособна възраст, дайте им да печелят, да развиват икономиката и да създават работни места Бежанците са един шнас от който обществото трябва да се възползва. Това може да е застраховка срещу ИД която *** на вратата на Балканите Това е шанс за демограския срив и генфонда. Никой няма да краде на *** културата и ценостите не са им изпотрябв