Борисов прати поздрави на Ердоган: Благодаря ти!

Турските власти спряха стотици на границата ни, отбеляза премиерът
19 сеп 2015 16:36,
136
Борисов прати поздрави на Ердоган: Благодаря ти!
Снимка: Булфото

Полагаме огромни усилия и с гранична полиция, но на първо място с дипломацията и приятелските отношения, които имаме с Турция. И вчера им благодарих и днес в Созопол. Валията на Одрин, а и турското правителство разбира какво би ни причинила една такава вълна на нас. Благодаря й на президента Ердоган, вчера имаше среща с главния прокурор и съм му предал поздрави. Това заяви при посещението си в Ямбол министър–председателят Бойко Борисов, цитиран от "Фокус".

"Всеки ден ни е критичен, всяка минута ни е критична. Тази нощ имате на 30 – 40 километра от границата стотици хора и турските власти с жандармерия и полиция ги спряха. Главният секретар беше цяла нощ на границата, имаме непрекъсната връзка с валията и между службите. И не на последно място външните ни министерства“, каза Борисов и допълни, че ситуацията в Европа е тежка. "Виждате в другите държави какви конфликти се случват, вече толкова ранени и то невинни хора", заяви Борисов.

Още по темата

Той припомни, че именно защото страната ни е дисциплинирана по отношение на бежанците, спрените еврофондове са пуснати по-рано. 

"Въпреки експеримента "Орешарски" и загубата от близо две години, в момента сме на 92-93% и вече изпреварихме много и Румъния, и други“, каза Борисов, като посочи, че страната ни се намира в първата осмица по усвояването на средства от еврофондове. По думите му страната ни е била винаги дисциплинирана, включително и по отношение на бежанците.

"Затова и пуснаха веднага европейските фондове. Вие знаете, че след две спирания трябваше по някои програми да се чака плащанията да започнат от първи юли тази година. Сметнете, ако от първи юли бяхме започнали да работим, дали щяха да стават тези пречиствателни станции или тук, където сме днес. Как щяха да се справят за няколко месеца. Така че хората от Брюксел проявиха не разбиране, а огромна обич към България. Благодарие на това стана и Софийският завод за битови отпадъци – над 300 млн.лв , днес в Созопол – 75 млн. лева, утре в Стара Загора – прекрасен парк и градска среда. И всичко това с европейски пари", посочи Борисов, като бе категоричен, че кабинетът, кметовете и администрации полагат всички усилия.

"Усилия полагат, ако щете и строителните компании“, каза Борисов. "А ако например в Ямбол не се справят с депото - просто да не ми се мяркат пред очите. Имат всичко. Защото като дръпна мандалото на 30 декември, това което не е довършено ще трябват бюджетни пари. Нека дойдат при мен с Горанов да ми искат пари тогава, защото са се размотали, за който и град да става въпрос. Така, че денонощна работа и да приключат в срок депото, клетката, всичко“ каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърция и Македония ги боли оная работа , пускат ги като стадо овце , браво на Турците така се прави Политика старите Османци са печени
62
3
 
7
 
! Отговори
българин преди 8 години
Турция е приятел на България от съседските страни и трябва да развиваме връзките си с нея дано влязат в ЕС това ще е от полза за България както икономически така и по сигурността другото е долна болшевишка пропаганда
61
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Познавам турците говорил съм с много от тях. Те необичат кюрдите и радикалните ислямисти сунити. Турците спряха вълната към България по високо нареждане. Гърците не им дреме за нас факт. Трябва да се обединим на Бълканите не ни чакат добри времена.
60
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По добре светска Турция отколкото ИД *** !
59
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То добре,че е Турция,щото тоя предател щеше да ги пусне всичките.
58
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турците са единствените ни комшии които ни уважават. Невероятно но факт
57
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бравооооо
56
24
 
25
 
! Отговори
ВРЕМЕ Е ВЕЧЕ преди 8 години
СЛАГАЙТЕ МУ ФЕСА!!!
55
21
 
21
 
! Отговори
ПОЦЕЛУЙ преди 8 години
И ЦЕЛУВКИ МУ Е ИЗПРАТИЛ, И ЦЕЛУВКИ. ДА МУ СЕ НЕ ВИДИ И ПРОДАЖНИКА НЕКАДЪРЕН. ТОВА Е ПОВЕЧЕ ОТ ОФИЦИАЛНО ПРИЗНАНИЕ ЗА "СЛИВАНЕТО"/КАКТО ИСКАТЕ ГО РАЗБИРАЙТЕ/ НА БОКО С МЕСТАН. "БОСТАН" ПОПАРЕН ОТ ОТРОВНА ПРОДАЖНА ГЕРБАДЖИЙСКА СЛАНА.
54
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВОЛЕН е поставено лице и човек на Ахмет !
53
6
 
17
 
! Отговори
:))) преди 8 години
До Гай *** ОриджиналТези хора си имат къщи и имоти в България, и роднини и приятели, и са Български граждани !Обикновенно като се пенсионират, или през отпуските, и имат много свободно време,идват за по няколко месеца и в България, а и Кърджали си е до Турция - близо е !
52
19
 
13
 
! Отговори
делиорман преди 8 години
Аа на другите избори гласувам за волен
51
3
 
7
 
! Отговори
умник преди 8 години
Предлагам на лили една бэрза магиснралка от капъкуле до дунав мост може и некачествена но бърза освен ако нямат скрити намерения за бежанците де
50
13
 
17
 
! Отговори
Гай Баньо Ориджинал преди 8 години
Премиерче активирай ДАНС да разследват защо община Кърджали има по-висок механичен прираст от София през последните три-четири години.Така наречените изселници организирано се връщат в Кърджалийско след години живот в Турция и напълно са загубили връзка с България.Сега в Кърджали съотношението българи-турци е 66 на 35.След пет години ще бъде 80 на 20.Внимавай в картинката да не "изокаш" някой ден пък после разправяй кой ти е приятел!
49
1
 
2
 
! Отговори
Кръстен Рамбо преди 8 години
Рамбо стреля във филма с различни оръжия.А Вие сигурно сте виждали пушка, на стрелбището в Южния парк или сте пасли овцете по границата,драги ми 52
48
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Децата в първи клас вече знаят,че с еврофондове и оправдания с предишните не се живее по добре. Тоя няма ли кой да го посъветва да смени плочата, няма ли кой да му обясни какво значи "икономика".....абсолютен профан...
47
2
 
4
 
! Отговори
Граничар, отпреди 19 преди 8 години
до Патриот...53Леко да не се нас3рем..
46
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това което се построи и това което се строи може да се види от всеки ! Само *** и злобари могат да кажат на бялото черно!
45
3
 
13
 
! Отговори
:))) преди 8 години
До 70Що да се е изцепил ? Нали на приказки Европа е "велика, всемогъща, богата ",при реална ситуация се оказа, че не е така , оказа се, че всичко е пропаганда и празни приказки без стойност и съдържание
44
14
 
22
 
! Отговори
българин преди 8 години
едно голямо евала на комшийте за опазването на мира в България