САЩ и Русия да се разберат за Сирия, ЕС само харчи!

Премиерът Бойко Борисов отправи остри критики към Брюксел
23 сеп 2015 10:19,
145
САЩ и Русия да се разберат за Сирия, ЕС само харчи!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов отправи остри критики към Брюксел заради начина, по който се опитва да реши драмата с бежанците. Министър-председателят смята, че само се харчат пари за форуми, от които всички са наясно, че нищо няма да произтече.

В същото време според него и в Брюксел осъзнават, че без Америка и Русия да се разберат за Сирия, проблемът с бежанците няма да бъде решен.

Още по темата

Днес в Брюксел ще заседава Европейският съвет, в който са поканени лидерите на страните в ЕС, за да се разберат за квотите бежанци, която всяка държава ще приеме. 

Заседанието се провежда след среща на вътрешните министри от ЕС по темата, които не успяха да се разберат. 

"Заминавам с неудовлетворение, вътрешните министри не се разбраха, ще се похарчат пак много пари, върви се по повърхността, търсят се решения, които в никакъв случай не решават проблема", каза Борисов в парламента.

Той припомни, че сме били от първите, готови да приемат 1200 бежанци.

"Но това е едно цунами в Африка, където вълна след вълна ще идват и това няма да го реши. И всички в Брюксел го знаят, но ни събират да си говорим. За нещо, което пак всички знаят, че без Америка и Русия да се разберат за Сирия, няма да се реши", каза още Борисов. 

Затова той обясни, че отивал с неудоволствие в Брюксел. Премиерът даде да се разбере, че ще заяви същата позиция пред европейските лидери. "Отивам да кажа това, което казвам на вас и то да не се чуе", каза още премиерът. 

Той беше в парламента, за да присъства на председателския съвет на партиите и да ги помоли да подкрепят промените в Конституцията, чието разглеждане започна в пленарната зала.

Борисов и правосъдният министър Христо Иванов се борят за 180 гласа подкрепа за промените, които ще позволят по-бързо задвижване на измененията. При 160 гласа промяната ще е приета, но ще предстои по-бавна процедура на одобрение от депутатите. 

"180 гласа не е сакрално число, но дава възможност по по-бърза писта да вървим", каза Борисов. Той изрази надежда, че партиите са разбрали колко е важно промените в Конституцията да бъдат задвижени и заради това ще дадат подкрепата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
4
 
28
 
! Отговори
Баба Куна преди 8 години
ТИКВУН Е ТОЛКОВА ЗЛЕ С МИСЛЕНЕТО, ЧЕ САМО ВДИГА ПУШИЛКА С ПРАЗНИ БРЪТВЕЖИ.
43
4
 
25
 
! Отговори
А преди 8 години
Бойко, когато започнеш да защитаваш националния интерес и интереса на обикновения българин, обикновения гражданин тогава хората може да започнат да те харесват, до тогава ...
42
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BACE TI NA DUMI VSE SI PRAV ,NO KATO OTIDESCH V BRIUKSEL RYCHICHKATA SE VDIGA SAMO ZA.E KAK PYK EDIN PYT NE SE OPYNAXTE NA KOI I DAE?DUPEDAVCI JALKI.
41
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама тоя кой въобще го отчита?Тук се прави на голем мъж, ама Меркел ще го нарита още щом го види и ще му издаде заповед какво да прави!!!
40
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Помните ли, Трайко да ти е името. Трайте си и никой няма да ви набие но ще ви лъжат и грабят безмилостно във всичко! Какво направи за народа си Рапона, удари крадливите ЕРП та, надутите цени на горивата и лекарствата, поне един монопол да разследва. Нищо подобно. Събира им парите и ги изнася. Подсигурява се защото времената са несигурни. И не само той, всички около него. А за хората които се надяваха, много вече ги няма,децата им избягаха. Какво остана тук? Стари и болни, и ***. Геноцид.
39
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
гъзоблизците на перхидроленото джудже се пенят якоа в любимата им Русия рублата хептен се сринахахахахах :)
38
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалко, много жалко, че сме толкова свити душици!!! Това което е у нас народи като Сръбския, Албанския, Чешкия, Полския и др. няма да търпят!! Такава измама и корупция на която Цар е Болния. И мълчим, търпим, псуваме през зъби да не ни чуе някой атакист, гласуваме по заповед и заплащане като много добре знаем, че гласуваме против децата си. Никога България не е била с толкова нисък морал и загуба на ценности. И с кое, кого и как ще бъде по-добре? Да виждате и полъх към по-добро? Къде?
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалко, много жалко, че сме толкова свити душици!!! Това което е у нас народи като Сръбския, Албанския, Чешкия, Полския и др. няма да търпят!! Такава измама и корупция на която Цар е нашичкия. И мълчим, търпим, псуваме през зъби да не ни чуе някой гербераст, гласуваме по заповед и заплащане като много добре знаем, че гласуваме против децата си. Никога България не е била с толкова нисък морал и загуба на ценности. И с кое, кого и как ще бъде по-добре? Да виждате и полъх към по-добро? Къде?
36
0
 
17
 
! Отговори
слушкай господарите преди 8 години
Как така несъгласие с Брюксел,с нашия господар и Колониален завоевател.Каква е тая анархия.Че утре и с главния ни господар и грабител САЩ ще сте несъгласни.Да не искате отново да ви изпратят ястреба Маккейн с още двама сенатори на неканено гости и веднага да си промените мнението?Както вече неотдавна с други се е случвало.
35
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сам признава, че сме били от първите, готови да приемат бежанци. И сега се сетил да критикува начина, по който се решава проблема? Е това адекватно поведение ли е?!
34
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мърдай и не мъркай, а оди в Брюксел за ново указание.
33
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сравнете несравнимото Орбан с Нашия Крали Марко. Несравнимо нали? И все още има ненормалници които викат "Браво Бойко". А и те плащат за да е милиардер Крали Марко, жестоко мамени с ток, вода, парно, горива, лекарства и "безплатно" здравеопазване, храни и т.н. И какво бъдеще с него ни чака? Мизерия и муджахадини с които ще напълни държавата да угажда на еврогейовете. Когато ни набута в тази игра и започнат бунтовете, първи ще си палне самолета и ще избяга в САЩ. Помнете ми думата!
32
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тиквун са му сложили нова касетка със записи...
31
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво Бойко само така
30
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сащ управлявана от една шепа ев__йски бандити нямат за цел да решават кризи а да правят такива и го постигат благодарение на европейски продажници
29
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко е най големия държавник след Стамбпловфакт
28
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия смешковци и през час да заседават, нищо без Русия няма да направят и много добре го знаят. Със сигурност, накрая пак Русия ще разрешава проблема, който ни създадоха продажните душици..
27
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами прав е в случая.
26
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само Волен може да ни изведе от това гето, другото са кьорфишеци и още половин век да мине.
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако си имахме Орбан, нямаше да сме сега на това дердже и винаги на последната дупка на кавала, от която нищо не зависи. Затова и 700 години сме били под робство.