САЩ и Русия да се разберат за Сирия, ЕС само харчи!

Премиерът Бойко Борисов отправи остри критики към Брюксел
23 сеп 2015 10:19,
145
САЩ и Русия да се разберат за Сирия, ЕС само харчи!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов отправи остри критики към Брюксел заради начина, по който се опитва да реши драмата с бежанците. Министър-председателят смята, че само се харчат пари за форуми, от които всички са наясно, че нищо няма да произтече.

В същото време според него и в Брюксел осъзнават, че без Америка и Русия да се разберат за Сирия, проблемът с бежанците няма да бъде решен.

Още по темата

Днес в Брюксел ще заседава Европейският съвет, в който са поканени лидерите на страните в ЕС, за да се разберат за квотите бежанци, която всяка държава ще приеме. 

Заседанието се провежда след среща на вътрешните министри от ЕС по темата, които не успяха да се разберат. 

"Заминавам с неудовлетворение, вътрешните министри не се разбраха, ще се похарчат пак много пари, върви се по повърхността, търсят се решения, които в никакъв случай не решават проблема", каза Борисов в парламента.

Той припомни, че сме били от първите, готови да приемат 1200 бежанци.

"Но това е едно цунами в Африка, където вълна след вълна ще идват и това няма да го реши. И всички в Брюксел го знаят, но ни събират да си говорим. За нещо, което пак всички знаят, че без Америка и Русия да се разберат за Сирия, няма да се реши", каза още Борисов. 

Затова той обясни, че отивал с неудоволствие в Брюксел. Премиерът даде да се разбере, че ще заяви същата позиция пред европейските лидери. "Отивам да кажа това, което казвам на вас и то да не се чуе", каза още премиерът. 

Той беше в парламента, за да присъства на председателския съвет на партиите и да ги помоли да подкрепят промените в Конституцията, чието разглеждане започна в пленарната зала.

Борисов и правосъдният министър Христо Иванов се борят за 180 гласа подкрепа за промените, които ще позволят по-бързо задвижване на измененията. При 160 гласа промяната ще е приета, но ще предстои по-бавна процедура на одобрение от депутатите. 

"180 гласа не е сакрално число, но дава възможност по по-бърза писта да вървим", каза Борисов. Той изрази надежда, че партиите са разбрали колко е важно промените в Конституцията да бъдат задвижени и заради това ще дадат подкрепата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голям го вади Баце, ама мек.
23
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе българи, не ви ли е обидно един толкова *** и нагъл *** да ви е премиер, доказан бандит в миналото, комунистическа издънка и агент на ДС, крадлив и болезнено лъжлив, без никакво достойнство и чест. И искате това изчадие да ви създаде държава, да развива икономика, култура и спорт. Той е станал за посмешище в ЕС но слушка ли слушка. Ето защо Обонго не го е изритал. Едно направено от него ми посочете за което да кажем, тръгнахме напред, имаме производство и нови работни места. Едно само??
22
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
rusnacite otivat ne da biqt teroristi a mirni jiteli.vidqha kakvi razpravii kolko nedovolni ima v EU I iskat da tlasnat nova valna imigranti.po lesno e da okupirat otdelni darjavi koito ne sa v NATO ili EU.iskat da ni bitata ruski gas vo veki vekov I da nqma dostavki prez Siriq.prosto iskat da poddurjat konflikta.6te vidite,4e sled ruskata namesa 6te ima po-golqma vulna imigranti.
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 24 Какъв Добър път бе. Там да си остане при малайзийския самолет вовеки
20
0
 
15
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Ако трябва да делим квоти бежанци с ЕС, трябва да вземат от нас бежанци, а не ние да вземаме други бежанци от ЕС, защото на българо-турската граница чакат още 1 милион бежанци да влязат в България и това тепърва ще стане в следващите седмици и месеци. Тогава да делим квоти с ЕС, но ще се откажат и ще прехвърлят и техните бежанци в Българя.
19
0
 
19
 
! Отговори
357 преди 8 години
Не виждам смисъл от правителство,президент и парламент и избори след като някои трябвало да се разберат!Да назначат един Валия на България и хрантутниците на трудовата борса.
18
0
 
22
 
! Отговори
:( преди 8 години
Колкото и да искаме, в България Орбан или Ципрас няма да се роди. Робското ни племе произвежда такива като Мутрата Тиквун - хитри, алчни, жестоки със слабия, покорни пред силния. Това е истината, колкото и да ми е болно да си я призная.
17
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хитрец си ти, Андрешко, хитрец!Усети дебелия край за изборите и изпълзя от дупката си!А не Прецидента, явно си дал команда "Затваряй си поразяващата уста!"!
16
0
 
13
 
! Отговори
бг преди 8 години
А ако руснаците пленят евреина Ал Багдади? Тогава и санкциите ще свалите.
15
25
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 8 години
С тези свои думи г-н Борисов за пореден път доказва,че е умен и далновиден държавник!Да му пожелаем добър път и все така достойно да защитава интересите на българския народ!
14
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От няколко седмици, Борисов само глупости говори, за сефте да каже нещо смислено. Въпросът е дали има сили да отстоява националните ни интереси или ще продължи да изпълнява заповедите на САЩ? Ще ми се да вярвам, че е способен на това, но здравият разум ми говори, че ще подвие опашка.
13
0
 
11
 
! Отговори
бг преди 8 години
Включихте и Русия.......най-после.
12
0
 
16
 
! Отговори
:) преди 8 години
"Отивам да кажа това, което казвам на вас и то да не се чуе", каза още премиерът.Хайде да видим дали Пинокио изобщо ще се обади в Брюксел. Видя какво правят унгарци, чехи, словаци и дори румънците... и разбра че скоро ще му лъсне... гъ... лъжата.
11
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само да не каже нещо против Орбан. По-добре да мълчи и да слуша унгареца какво ще каже
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 8-ми на това му се вика РИБАР
9
0
 
29
 
! Отговори
ще се лее шампанско преди 8 години
Туск свика извънредна среща на върха за бежанската криза. Три ще бъдат темите: Първа тема: протакане, Втора тема: протакане, Трета тема: протакане. След което ще има обилен обяд и ще се лее шампанско за здравето на бежанците.
8
1
 
33
 
! Отговори
въпроси има ли? преди 8 години
България е протекторат на Сащ! И само Вицекралят на България, американския посланик, решава, какво ще става в България и какво няма да стане! Какво ще излъже някакъв си пожарникар, и какво няма да излъже. Въпроси има ли?
7
1
 
20
 
! Отговори
357 преди 8 години
Добре де,да се разберат и си поделят бежанците!Не разбирам защо тоя си слага *** след като онези си мерят членовете на кой по голям?!Кой я би онази Бъчварова да гласува,че ще приема в БГ бежанци?Референдоми за глупости прави така наречения Президент ,а по важни за Нацията въпроси неква си взима еднолични решения.Директно оставка на Бъчварова и без коментари!
6
2
 
19
 
! Отговори
тука има, тука нема преди 8 години
Това, че пожарникарят е отправил критики към Брюксел не означава, че пожарникарят критикува Брюксел. Когато пожарникарят каже, че е против Брюксел, това означава, че той е за Брюксел!
5
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво Бойко! Мачкай комунизите!