САЩ и Русия да се разберат за Сирия, ЕС само харчи!

Премиерът Бойко Борисов отправи остри критики към Брюксел
23 сеп 2015 10:19,
145
САЩ и Русия да се разберат за Сирия, ЕС само харчи!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов отправи остри критики към Брюксел заради начина, по който се опитва да реши драмата с бежанците. Министър-председателят смята, че само се харчат пари за форуми, от които всички са наясно, че нищо няма да произтече.

В същото време според него и в Брюксел осъзнават, че без Америка и Русия да се разберат за Сирия, проблемът с бежанците няма да бъде решен.

Още по темата

Днес в Брюксел ще заседава Европейският съвет, в който са поканени лидерите на страните в ЕС, за да се разберат за квотите бежанци, която всяка държава ще приеме. 

Заседанието се провежда след среща на вътрешните министри от ЕС по темата, които не успяха да се разберат. 

"Заминавам с неудовлетворение, вътрешните министри не се разбраха, ще се похарчат пак много пари, върви се по повърхността, търсят се решения, които в никакъв случай не решават проблема", каза Борисов в парламента.

Той припомни, че сме били от първите, готови да приемат 1200 бежанци.

"Но това е едно цунами в Африка, където вълна след вълна ще идват и това няма да го реши. И всички в Брюксел го знаят, но ни събират да си говорим. За нещо, което пак всички знаят, че без Америка и Русия да се разберат за Сирия, няма да се реши", каза още Борисов. 

Затова той обясни, че отивал с неудоволствие в Брюксел. Премиерът даде да се разбере, че ще заяви същата позиция пред европейските лидери. "Отивам да кажа това, което казвам на вас и то да не се чуе", каза още премиерът. 

Той беше в парламента, за да присъства на председателския съвет на партиите и да ги помоли да подкрепят промените в Конституцията, чието разглеждане започна в пленарната зала.

Борисов и правосъдният министър Христо Иванов се борят за 180 гласа подкрепа за промените, които ще позволят по-бързо задвижване на измененията. При 160 гласа промяната ще е приета, но ще предстои по-бавна процедура на одобрение от депутатите. 

"180 гласа не е сакрално число, но дава възможност по по-бърза писта да вървим", каза Борисов. Той изрази надежда, че партиите са разбрали колко е важно промените в Конституцията да бъдат задвижени и заради това ще дадат подкрепата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Талпата преди изборите ли разбра какво правят началниците му!
3
1
 
22
 
! Отговори
али ръза лошу ми е преди 8 години
Пак някой му е написал домашното на голямата глава. Тва са не да опъваш маркуча мно взе да ги разбираш.
2
3
 
34
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Ненчо Балабанов: Сащ и Русия, чувате ли ме? Хайде разберете се най-после за тази Сирия, че от вас кучетата не мога да си нахраня!Тиквата е в някакъв си негов свят вече напълно!
1
7
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въздухар мухлясал, каквото ти кажат, това ще направиш, не се прави на държавник, защото не си!