Борисов не е искал от Меркел бежански център у нас!

Ева Паунова присъствала на срещата и не е чула нищо такова
Обновена: 24 сеп 2015 10:57 | 24 сеп 2015 10:45, Камелия Цветанова
144
Борисов не е искал от Меркел бежански център у нас!
Снимка: Facebook / Бойко Борисов

Според евродепутата от ГЕРБ Ева Паунова не е вярно твърдението на канцлера на Германия Ангела Меркел, че премиерът Бойко Борисов е поискал на срещата на върха на европейските лидери в Брюксел в България да бъде открит приемен център за бежанци.

"България ни обърна внимание, че и тя има обща граница с Турция, че изпитва огромен натиск и иска да отвори такъв център. Ние посрещнахме желанието ѝ с разбиране и заявихме, че щом иска това, ще получи същата подкрепа от европейските институции, като Гърция и Италия. Ние не искаме да налагаме това решение на България. Тя самата казва има проблем", заяви вчера Меркел.

Още по темата

Ева Паунова обаче твърди, че вчера тя лично е присъствала на една от срещите в Брюксел и България не е поискала такова нещо.

"България не е поискала да имаме гореща точка и разпределителен център на наша територия",отсече Паунова.

Приемните центрове, наричани "горещи точки" (hotspots) са част от плана на ЕС за преразпределяне на пристигащите имигранти. Финансирането им е за сметка на европейския бюджет, а европейските лидери се договориха те да заработят не по-късно от края на ноември.

"По външните граници на ЕС трябва да бъдат разположени приемни центрове. В страни като Италия и Гърция, но също и в България, която не е в Шенген, но има обща граница с Турция", каза Меркел сред срещата в Брюксел.

Според Паунова обаче т. нар. hotspots ще бъдат извън границите на ЕС, част от който е и страната ни.

"Не случайно се обсъжда голяма сума да се даде за горещи точки извън ЕС", отсече тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
3
 
! Отговори
мнение преди 6 години
Дори не се задълбочих да прочета кой какво е казал. Знам и съм сигурен, че Бойко лъже. Този човек не съблюдава българския интерес. Гледа за американските интереси, гледа за еврейските интереси, гледа за турските и германските интереси, но за българските - никога. Отвратителен изменник на род и Родина. И шайката покрай него - също.
87
1
 
2
 
! Отговори
до 93 преди 8 години
Е и?Преди питахме Брежнев за "българската" позиция
86
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви са тия отговорни срещи на "върха" на които не се води протоколЕгати седянката
85
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел заяви, че Борисов е ПОИСКАЛ "бежанците"!!! Така че, време е тиквата да отиде у киреча!
84
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mein name ist Borisov , isch nix deutsch isch bandit
83
1
 
15
 
! Отговори
www преди 8 години
*** Паунова не владее добре английски, независимо от написаното в биографията и. Тя е превеждала, тя отговаря за надробената каша и няма право да казва какво "не е" чула. Ако Ангела Меркел или някой друг лъже, то нека българското правителство веднага да поиска опровержение от всички тях.
82
1
 
17
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
положението е страшно или те нас или нии тях не се правете на шантави стягаите се никои няма да ви помогне времето на дървеното философстване и евтино лъгондрене свърши
81
1
 
15
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Слугите никой не ги пита те са за да изпълняват ,а дали им харесва това си е техен проблем важното е господарите да имат по-малко проблеми
80
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малоумниче си е ...
79
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой ни пита нас какво искаме???Директно ни се спускат решения от ЕС или САЩ, ние слушаме и изпълняваме!Независима България ... оксиморон|!
78
1
 
10
 
! Отговори
Гочо преди 8 години
Аааа...Така ли?Добре.
77
35
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига стоя Орбан,колко е велик,колко голям държавник е.Обградил е Унгария като концлагер.Така е сгазил лука,че последствията никак няма да са добри за унгарския народ.
76
8
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
Ako imame dostoinstvo,triabva da iskame izvinenie ot merkel za gafa.sega veche pak chte glasuvam za Borisov
75
4
 
32
 
! Отговори
шишо преди 8 години
Толкова голем, па толкова ***. На тоя *** трябва да му се забрани да припарва до Брюксел. Прзовавам всички евродепутати, ако милеят за родината си да кажат истината. В пртивен случай не са по различни от тенисиста Григор Димитров, който отказа да се състезава за родината си.
74
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На колко е осребрено едно национално предателство?
73
2
 
35
 
! Отговори
Честито преди 8 години
Той не е искал бежански център у нас, но от казаното от него, Меркел разбрала че иска. Склонен съм да вярвам повече на Меркел. Крайно време е да се разбере, че политиците трябва да бъдат умни.
72
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този *** колко бели ни докара и още колко ще ни сервира, въпрос без точен отговор.Колко още мизерии ще не прави а ние като овце по пладне, свили сме главички и мълчим.Дори има и такова които го славят и целуват краката му.Обяснението е едно, подхвърля им трохи а те щастливи примират, че божеството ги е дарило с милистиня.Крайна необходимост има България то хора като Орбан, умни, силни, независими, образовани.Този е еманация на на управленската ни наглост която ни тласка към 3та нац.катастрофа
71
2
 
35
 
! Отговори
Спокойно преди 8 години
До страшни дебилиШе питат Американского посолство и до вечера ще ни уведомят за "Българската позиция"! Не се притеснявайте демокрация Е!
70
1
 
40
 
! Отговори
страшни дебили преди 8 години
В крайна сметка някой ще уведоми ли българския народ каква е била българската позиция, ако въобще е имало такава?!?!
69
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя никога не знае какво мисли, но на другия ден вече мисли обратното.