Поп, варил ракия в църква, иска да става кмет

Отец Евгени Иванов е издигнат за мястото от БДЦ
24 сеп 2015 10:07,
22
Поп, варил ракия в църква, иска да става кмет
Снимка: архив Булфото

Български демократичен център (БДЦ) издигна за кандидат кмет в Берковица скандалният отец Евгени Иванов, пише вестник "Труд".

Божият служител се прочу, че вари ракия в двора на храма, а впоследствие оглави общинския съвет в Берковица. Кариерата му във властта не продължи дълго, защото поп Евгени не бе взел нужното благословение от църквата.

По настояване на митрополията във Видин той трябваше да напусне местния парламент и да се откаже от работата си в общинския съвет. Преди време пък попът стана известен с това, че продава светена вода.

Сега партия БДЦ е издигнала отец Евгени за кмет и за водач на листата си в Берковската община. Интересното е, че не само попът, но и неговият баща, който също е свещенослужител, е изкушен от политическата кариера. Поп Георги Евгениев е на последното 15-о място в листата на съветници на същата партия.

"Не сме информирани за кандидатурата на отец Евгени за кмет, ще проучим случая и ще излезем с мнение. Той обаче не се води вече като свещеник във Видинска епархия!", заяви епископ Поликарп от митрополията във Видин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
3
 
! Отговори
Уиски преди 8 години
Попа си знае работата да няма да пие ментаци от лавките или мастика кво толкова лошо има в това аз ако бях щях запърля прасчо и да видиш кво става после малиииии ......
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми аз си варим на вилата може ли да стана премиер
11
1
 
8
 
! Отговори
Поп Кардамон преди 8 години
Да вариш ракия в църква е голям грях, чада мои, така да знаетеракийката се носи на попа като подарък от миряните, защото той е благочестив и Господ му дава да си пийва, но да вари сам ракия в църквата не е Богуугодно, защото църквата почва да мирише на ракия и миряните я бъркат с кръчмата
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поп, варил ракия в църква, иска да става кметАми къде да си вари ракията човека? В клуба на БСП ли?Христос е превърнал водата в делвите във вино, а този божи човек е превърнал водата в дамаджаните в ракия.
9
2
 
9
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 11Само дето грешиш в първа точка- домашната качествена ракия, не бих я заменил и за уиски от 200 лева бутилката! Това не е от беднотия! Сещаш ли се?
8
8
 
5
 
! Отговори
Енориаш преди 8 години
БЕДНОТИЯ:Някой си вари ракия.ПРОСТОТИЯ:Поп вари ракия.ДИВОТИЯ:В църквата варят ракия.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ракийката и винцето са божия благинка! Да е жив и здрав дядо поп! Той е агънце невинно в сравнение с политиците, които шмъркат здраво и гледат като зомбита.
6
0
 
12
 
! Отговори
Сатанаил преди 8 години
Тоз човек е обладан от Holy spir(i)t.
5
1
 
7
 
! Отговори
Академик Неделчев преди 8 години
Е какво да вари, уиски ли? В България се вари ракия.
4
1
 
11
 
! Отговори
А къде? преди 8 години
Поп, варил ракия в църква...а къде трябвало да я вари, в джамия ли?В Библията нищо не пише по въпроса къде да варим ракияПише че Исус черпел на тайната вечеря с вино, но къде го варил не пише
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами народен човек, кво! Поне няма да им забранява да си варят ракийка...
2
3
 
14
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
ГОЛЯМ!Впрочем в Гърция за 2 години пребиваване, не съм виждал трезвен поп!
1
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
този поп е пратеник на Сатаната! А иначе ракийката си е убаво нещо, ама не и е там мястото!