Солидарност към бежанците, но не и диктат от Брюксел!

Не трябва да ни заплашват със санкции, смята Маргарита Попова
51
Солидарност към бежанците, но не и диктат от Брюксел!
Снимка: архив, Булфото

Вицепрезидентът Маргарита Попова призова за солидарност с бежанците, но подчерта, че тя изключва диктат и разпоредби от Брюксел.

"Някой иска да ни натрапи и да ни каже, че солидарността има едно-единствено измерение - колко бройки бежанци ще приемем на наша територия. Освен съгласието да приемеш страдащи хора и да им осигуриш условия, тя се изразява и в промени, напасване на националното законодателство за облекчаване на начина, по който приемаме бежанците, да направим хубав модел за интеграция. В никакъв случай тя не може да бъде заплашвана със санкции", убедена е Попова.

Още по темата

По думите й нищо на този свят не може да се реши дълготрайно, ако в основата му е заложен конфликт, желание да се разправиш. Думите на вицепрезидента идват, след като стана ясно, че страната ни може да бъде санкционирана от Брюксел за условията, при които живеят бежанците.

На форум за предизвикателствата пред националната сигурност от бежанската вълна, Попова каза още, че е силно привързана и разбира бежанците, които търсят подслон, бягайки от война с една торба багаж.

"Още през 2013 година отправих апел към цялото общество за това да бъдем хуманни, добри, да овладеем езика на безпокойството. Човешкото същество е на земята, за да общува, за да живее със себеподобните си, за да се грижи за другите хора. Дълбоките разделения, социалните неравенства, тежката мизерия и бедността, водят до пагубни последици", подчерта тя.

По думите й след югославската война бързо забравихме, че хората, които бягаха, днес в ЕС определят като икономически мигранти. Такива според нея ще бъдат след време и днешните бежанци от Сирия и местата на конфликт, защото територии след война не се възстановяват след година, пет или десет.

Според Попова от нашата страна трябва винаги да бъде издигнат мощен глас срещу войната, социалните неравенства, бедността, конфликтите, а позицията ни трябва да бъде балансирана с големите държави.

Хуманността трябва да бъде водеща, подчерта и председателят на Българския червен кръст Христо Григоров. Той беше категоричен, че това са хора, на които трябва да помогнем, а това според него може да стане само с европейска консолидация по въпроса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
3
 
! Отговори
Spravedliv преди 8 години
ВСИЧКИ БЕЖАНЦИ И МИГРАНТИ ДА БЪДАТ НАТОВАРЕНИ НА КОРАБИ И САМОЛЕТИ И ИЗПРАТЕНИ В СТРАНАТА НА НЕОГРАНИЧЕНИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ. ТЕЗИ, КОИТО ПОДПАЛИХА СВЕТА СЛЕДВА ДА ПОНЕСАТ СВОЯТА ОТГОВОРНОСТ, А ТЪПАТА ЕВРОПА НЕ РАЗБИРА, ЧЕ ЩЕ БЪДЕ ВЗРИВЕНА ОТВЪТРЕ.
34
0
 
3
 
! Отговори
Spravedliv преди 8 години
Предлагам: ВСИЧКИ ТЕЗИ КОМЕНТАРИ НА ОБИКНОВЕНИТЕ БЪЛГАРИ (Т.Е. СУВЕРЕНА _ НАРОДА) ДА БЪДАТ ИЗПРАТЕНИ НА ВСИЧКИ НАШИ ПОЛИТИЦИ, А СЪЩО ПРЕВЕДЕНИ И ИЗПРАТЕНИ НА ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ В БРЮКСЕЛ И САЩ.
33
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
е точно този баланс с големите държави докара това велико преселение на народите на21 век светът гледаше как западът убиваше законно избраните ръководители и си мълчешесега на териториите им се бият племе срещу племе а краварите и ид са сложили ръка напетрола и наркотика от афганистан и сега гакива *** като българите ще плащат зарадиалчността на други
32
0
 
9
 
! Отговори
Пецо преди 8 години
Ааа...ще се сетите, че е диктат...
31
0
 
7
 
! Отговори
колега преди 8 години
До Анонимен 34 Точно САЩ започват да се превръщат в регионална сила Смеят ли да припарят из далечния изток - не провалиха се в опита си да дестабилизират Русия чрез Украйна , е вярно унищожиха Украйна .коНе знам дали заради плана Маршал , или дето държат златцето на Германия , държат и редица западни държави като васални структури . Няма нормален независим икономист , който да каже , че партньорството м/у ЕС - Русия не взаимноизгодно , но заради САЩ страдаме
30
0
 
7
 
! Отговори
пак аз преди 8 години
До Анонимен 32 Е как никога , нали сега агитираш за тях предполагам си го правил хиляди пъти Може би там където си изброявал разни качества , като се погледнеш ги виждаш в себе си , но незнайно защо ги преписваш на другите . Истината е една - във всяко едно отношение - икономика , клтура , религия и т.н , България е свързана с Русия . Откъснахме се и виждаш какъв е резултатът, копаем ли копаем дъното . САЩ като са ни приятели защо не ни помагат , а само ни ограбват ???
29
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОЛКОВА МАСТИЛО СЕ ИЗПИСА В ПРЕСАТА, ТОЛКОВА ПРИКАЗКИ СЕ ИЗПРИКАЗВАХА И ТОЛКОВА КАДРИ СЕ ПОКАЗАХА ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ЗА ТЕЗИ БЕЖАНЦИ, ТОЛКОВА "СЪЛЗИ СЕ ПРОЛЯХА" ЗА ТЯХ,А НИКОЙ НИЩО НЕ КАЗВА ЗА НИЩЕТАТА В КОЯТО ТЪНЕ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД.ЗАСРАМЕТЕ СЕ - УПРАВЛЯВАЩИ !ЗАСРАМЕТЕ СЕ УПРАВЛЯВАНИ МЕДИИ !!
28
0
 
7
 
! Отговори
za преди 8 години
Въобще не ми я хвалете Маргарита Попова от средите на "сарайско-библиотекарския институт"Да каже първо масонка ли е и това с бежанците план на световните диктатори ли е
27
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ДобреСвета си е толкова еднополюсен колкото беше през 1991 година, дори и повече от тогава, защото Русия с всяка изминала година изостава в развитието си. Вие копейкаджиите си мислите, че Путин като се пъне на САЩ а Обама не реагира по никакъв адекватен начин и света е станал многополюсен. Та заинтересувай се как възприемат Русия на Запад, като регионална сила и нищо повече. Многополюсния модел съществува само в запалените русофилски глави и никъде другаде.
26
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До срам,Не съм такъв за какъвто ме смяташ, защото никога не съм агитирал за САЩ, но ти със сигурнаст си гнусна, долна и подла русофилска гнида, единствено умееща да предава и продава родината си на Русия.
25
1
 
11
 
! Отговори
Добре преди 8 години
Мачкай, ПутинТака става ли?Това вече за мене, е наложила се скоропоговорка и няма нужда от запетайки, тъй като всички знаят за какво става въпрос. Става въпрос, че еднополюсният диктаторски световен ред, налаган от Вашингтон, е разрушен и идва ред на един многополюсен демократичен свят. Путин мачка Побарак Тупана
24
1
 
14
 
! Отговори
срам преди 8 години
До Анонимен 27 по-големи предатели от вас американофилите няма Дори искаш да ми отнемеш правото на свободно изразяване - срам , срам другарю американец Все пак тук не сме във САЩ и все още имаме някакви права Ти още малко и концлагерче , ще искаш да направиш - който има различно мнение , от това на американофилите - в лагера Май преди 89-та си бил комунистически деятел , а сега само си сменил лагера Инджев ти ли си ??????
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 30Бравос!Поставил си световен рекорд по правописни грешки на един квадратен сантиметър текст.
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Политиката на Америка в Ирак и Сирия доведе до влошаването на ситоацията.Замислените от Америка военни които да протовоборстват режима на Асад се присъединиха след влизанети си от Турция веднага към Алкаеда.Въпросът е че това е нарочно. Не е тайна че Америка снабдява с оръжие,комуникаций и пресни сателитни данни както ИДИЛ така и АЛКАЕДА.Така наречените бомбардировки от /коалицията/ не дават резултат защото нямат за цел онищожаването на Идил,а да създаде впечатление че само сухопътна операция ще е решението.Сега плаща на сириец по 15000 долара за да тръгнат къ Европа.Целта е да се притисне и о
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Народа на улицата за да се чуе гласа на суверена вън от тоя съюз на гогото плащаме безропотно а до сега само ни тъпчат и използват като втора категория
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До МачкайПропуснал си запетайката след "мачкай".
19
1
 
14
 
! Отговори
мнееее преди 8 години
да бе като минималната пенсия стане 500 евро а мин заплата 1000 евро при тези цени на храната тогава може да видим да ставаме център на каквото и да е то тука 90 % от хората живеят в диапазона от " прага на бедност - до биологичен минимум/ , за какви бежанци става дума На нас 1000 човека ни съсипват бюджета , за какво да говорим
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До гхгМомче, гласуваш, не гласуваш, изборът е предопределен! Още по-гадно е, че и досега байганьовските ни демократи не допуснаха нито мажоритарна система, нито граница за броя на гласувалите, под която изборите да не се считат за валидни (Полша, напр.). Я си спомни, колко президенти и народни сборища избрахме с 25-35 % гласували от всички имащи право на глас.А думата "референдум" в милата ни родина, пък и в Европейския съз стана ***, забранена дума. Защотореферендумът е глас народен.
17
2
 
15
 
! Отговори
тцтцтцтцтц преди 8 години
До Анонимен 16 Соросчо , а за борбата против американския диктат ????????????няма ли да кажеш нещо Нали плевнелиев е обявил Русия за враг н1 на България , ами какво отношение да очакваш ????Срам сте вие за България , и заради вас / американофилите / страдаме всички нормални хора
16
2
 
12
 
! Отговори
76476 преди 8 години
Защо недоразумението *** не се оттегли , а Попова да заеме длъжността му