БСП изгоря с кмет на село, забрави да го регистрира

Пенка Христова разбрала едва вчера, че няма да се бори
25 сеп 2015 09:12,
13
БСП изгоря с кмет на село, забрави да го регистрира
Снимка: архив Булфото

БСП - Шумен пропуснали да регистрират в Общинската избирателна комисия кандидатурата си за кмет на село Панайот Волов, разказва вестник "Труд".

Пенка Христова е предана социалистка, която е верен член на партията от 36 години насам. Три мандата под ред е селски първенец, но едва в четвъртък разбира, че не е кандидат за пореден мандат. Тогава трябвало да излезе в отпуск за кампанията, а сесия на общинския съвет да гласува и заместници на селските кметове.

Така Христова отишла в Общинската избирателна комисия в Шумен да си вземе документ за регистрация и да излезе в отпуск. Там обаче разбира, че като претендент за поста е издигнат само един човек и то това е кандидатът на ГЕРБ Димитър Ботев. Ботев е неин колега, работел като специалист в кметството. Вече е служебно избран.

"И през ум не ми е минавало, че така нелепо ще приключа кариерата си", коментира Христова пред всекидневника.

От БСП се опитвали да прехвърлят вината върху бившата кметица, но тя категорично не е съгласна. Напомня, че от БСП оповестили още на 11 юли, че издигат нейната кандидатура.

Така Христова ще продължи мандата си до изборите, когато ще предаде официално щафетата на Димитър Ботев.

Само един кандидат си имат и в Симитли. Но не заради пропуск на някоя партия да регистрира кандидата си, просто друг не иска да се кандидатира.

Иначе днес започва предизборната кампания за местните избори. Успоредно с това започва и разяснителната кампания за референдума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е номер спретнат от герб.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гордо Ботев там застава...
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Възрастовите причини са едно, второто е преливането на партийците, които бяха в изобилие в милионната БКП до 1989 в по-печеливши и крадливи партии и липсата на идеологическа основа на партията, която кой знае защо, се нарича социалистическа.БСП има непоправима криза с ценностите си, породена от постоянно присъствие на едни и същи на хранилка в ръководството, участвали в разграбването на голямата баница.Причина за отлив е изгубеното доверие към вечните кабинетни консуматори, забравили народа.
7
3
 
1
 
! Отговори
рр преди 8 години
Няма лошо.тъкмо ДПС ще издигнат още един кандидат
6
0
 
6
 
! Отговори
Бесепеев преди 8 години
Ей ся Бат,Мишо ще се напие от мъка
5
3
 
3
 
! Отговори
До 5 преди 8 години
Ти нито си ми сънародник, нито си българин.Ти си руснак така като те гледам.Срам ме е от продажници като теб.Иначе за БСП си прав, кръгла нула са.
4
8
 
8
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 8 години
БСП отдавна са изгорели ! Партия, която се лута между *** "ценности" и братска Русия.Партия, която е подслонила най-циничните олигарси и най-бедните прослойки на народа ...Партия, която предаде всичко, което беше постигнато под ръководството на БКП. То не беше никак малко и всички по-възрастни помнят това.Днес БСП е нещо като нищо. Еврейчето си отиде в Брюксел, но *** му тук останаха.Добре поне, че се отърваха от този предател Кадиев.Миков е пич, но не е за лидер !
3
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво, когато БСП си отиде, България ще живне малко.Достатъчно крадоха 70 години.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Леле БСП ще претърпи страшно крушение. Станишев поне не пиеше...
1
0
 
12
 
! Отговори
L. преди 8 години
БСП е на автопилот откак Михов е начело. Той няма никаква идея как да развива партията си и къде аджеба да се позиционира в политическото пространство. Щото, че не са вляво, вече и децата знаят.