Лукарски оптимистично: Кризата отминава!

България има ръст на икономиката от 2,2 % отбеляза министърът
28 сеп 2015 16:38,
40
Лукарски оптимистично: Кризата отминава!
Снимка: Булфото, ахрив

Кризата отминава, имаме всякакви белези за това, каза в Пловдив министърът на икономика Божидар Лукарски по време на откриването на 71-то издание на Есенния технически панаир.

"Забелязва се оживление в строителния бранш и съживяване на икономиката", отбеляза Лукарски и добави, че България има ръст на икономиката от 2,2 %, докато заложеният за Европейския съюз процент е 1,6%.

"Есенният панаир е известен с иновациите, заради което е определян като най-голямата технологична среща на Балканите, а иновациите се разглеждат като най-важния фактор за повишаване производителността и конкурентоспособността на българската икономика", каза на откриване на изложението Божидар Лукарски.

Той увери присъстващите, че Министерството на икономиката ще продължи да поставя сериозен акцент върху подобряването на бизнес средата в България и ще продължи да подкрепя и насърчава инициативите насочени към повишаване на сътрудничеството в областта на иновациите, научните изследвания и инвестициите.

"Кризата ни научи на солидарност. Бъдещата икономика на Европа ще бъде на съвместните усилия за решаване на общи проблеми. Есенният технически панаир в Пловдив се утвърди като един от водещите центрове за диалог между най-големите компании от цял свят", каза в словото си Иван Соколов - изпълнителен директор на Международен панаир-Пловдив.

Тази година по време на 71-я Международен технически панаир в Пловдив участват над 800 фирми от 35 държави. Посетителите могат да се запознаят с новостите в областите машиностроене, строителство, електроника, електротехника, енергетика, екология, управление на водите, информационните технологии и други. Изложението продължава до 3 октомври.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тя за него и такива като него отдавна е отминала и си живуркат като царе,но лошото е че това е за сметка на унищожаването на държавата БЪЛГАРИЯ !
26
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От форума става ясно, че за някои кризата никога няма да приключи. Те очевидно са в сриза, откакто са се родили, и така ще си бъдат до края. Но за това нито Лукарски, нито който и да било друг им е виновен.
25
2
 
4
 
! Отговори
kami преди 8 години
razhodi se malko po gradovete da vidi6 ima li mladi hora kolko magazini ki6i i sgradi se prodavat i otavat pod naem i tova ako e rist zdrave my kagi
24
3
 
9
 
! Отговори
никола преди 8 години
Ей тоз лукарски много *** бе,разваля имиджа на правителството,бат бойко никога не е казвал,че има криза.
23
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
MNOGO E BOLEN TOZI OBRATEN.
22
4
 
11
 
! Отговори
д-р преди 8 години
Другарю Лукарски, или вземаш прекалено малко хапчета, или вземаш прекалено много хапчета!
21
3
 
14
 
! Отговори
socialen преди 8 години
Добър виц! Не го знаех!
20
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз ли не съм разбрал добре? Той беше пострадал на мач в КРАКА (скъсан менискус), а не в ГЛАВАТА! Откъде тогава такива приказки и такъв оптимизъм?
19
2
 
12
 
! Отговори
Ала-Бала преди 8 години
За него и любовницата му!
18
4
 
13
 
! Отговори
Чудомир преди 8 години
Айде да премине и тази криза, че да си продължи пак сиромашията......
17
5
 
16
 
! Отговори
pet преди 8 години
Много нагла физиономия има!!!
16
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България има ръст 2,2 % , а ЕС 1,6% !?!?Добре, ако примерно Франция има 100 завода значи е открила още 1 за година и така има ръст 1,6 . В Бустания имаме 1 завод и ако открием още един ще имаме 100 % ръст, значи за година с тези 2,2% сме построили една външна тоалетна, е БРАВО !
15
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен70% Живеят на ръбъ на бедноста, пък всеки втори е с по 2 коли и всяка година сменя смартфона. Как става?
14
5
 
12
 
! Отговори
Църо преди 8 години
Еее... тоя се събуди! Тя кризата още при Дянков отмина, хем няколко пъти! При Боко криза няма!
13
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
70 % от хората в тази държава живеят на ръба на бедността .
12
6
 
19
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Чета и се чудя това адвокатче за какъв ръст изобщо говори или оня не състоял се бизнесмен който му е съветник или по-точно някакъв Каролев не му е казал ,че ръст с 2% от 0 е =на 0. Няма ли кой да им обясни на тези смешници ,че хората мерят дали има ръст по съдържанието на хладилниците си.
11
7
 
20
 
! Отговори
Мустафа преди 8 години
Този гелосан син комсомолец най-после захапа кокала и за него криза - няма.Но за 90 % от българския народ - кризата се задълбочи !!!И никакви изгледи за подобрение на живота просто няма...
10
4
 
15
 
! Отговори
ЯЯЯЯЯЯЯ преди 8 години
Една от хилядите бездарни калинки , които ни управляват по нареждане на САЩ. Този разбира от икономика колкото от космонавтика. Гласувайте за АТАКА и такива като този ще бъдат на "Топло"В страната на Ботев и Левски на мода са националните предатели.Да изтеглиш 16 милиарда заеми/с лихвите са над 20/ без да вложиш 1 лев в държавна икономика е национално предателство.
9
6
 
16
 
! Отговори
До 4 преди 8 години
Абе, имаш изглед на умен човек, ти на тази мижитурка на приказките ли му се хващаш? "Ръст на икономиката"? Ръст на какво??????????????? Къде виждате вече у нас икономика? Пияндетата по морето, дето правят уж нашия туризъм, полупразните молове и фабричките за *** - това ли ни е "икономиката"? По-зле е от бананова република, не само защото нямаме банани!
8
3
 
15
 
! Отговори
Joar преди 8 години
ООО тоя пак е почнал да се обяснява...като предния път с "въртящия момент на маркуча"Пълен...безполезник!