Каквото сам си направи един народ, никой друг не може!

Две години без ГЕРБ на власт бяха пропилени, съжали Борисов
Обновена: 3 окт 2015 18:22 | 3 окт 2015 17:58, Камелия Цветанова
191
Каквото сам си направи един народ, никой друг не може!
Снимка: БТА, архив

Мостът при пътен възел "Дядо Дянко" към тунела под Шипка щеше да е готов преди две години, ако бяхме останали на власт. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на проверка на пътния възел, цитиран от „Фокус“.

Още по темата
"Много ме е яд за това пропиляно време на държавата. Сега в края на 2015 г. тунелът щеше да се строи и мостът щеше да е готов. В това съм убеден и никой не може да се съмнява, защото, ако отиде, може да види какви съоръжения се направиха на автомагистралите "Струма” и "Марица”, коментира Борисов.

По думите на премиера, ако първото правителство на ГЕРБ беше продължило да е на власт, тунелът щеше да се прави, а мостът щеше да е готов, вместо сега да се излива бетон в събота, за да се спаси проектът.

"Все пак имаме три месеца. Зимата тук през декември ще е люта, а октомври го дават хубав и виждате в събота следобед колко работници има на обекта. Те не знаят, че ще идвам, никой не бях предупредил. Работят, което е добре. Ще положим усилия”, заяви Борисов.

Той допълни, че каквото си направи един народ сам, никой не може да му го направи.

"Две години бяха пропилени, заради това да ни направят на пук, промениха закона за предварителните учреждения и проектът спря. След като направим моста и всичко опре до тунела, ще направим и него. Въпросът е, че в Габрово и хората тук да знаят, че когато си правят експерименти, след това си понасят и пасивите. Повтарям, този тунел сега щеше да се строи, а тук мостът щеше да е готов преди две години”, посочи министър-председателят.

"Законът, който беше за предварителното учреждение и въведохме още с първия работен ден, щеше да позволи ние да построим моста и след това да платим на хората, през чиито терени сме минали, и то както отсъди съда, тоест нямаме никакво основание да считаме, че се плаща малко пари. Надали има недоволни”, заяви Борисов.

"Радвам се, че работят хората тук и ще положим всички усилия да се измъкнем от поредния проблем, който ни беше наложен”, каза още той.

Борисов заяви още, че на този етап няма да се купува нов правителствен самолет, въпреки двете аварии с колесника на фалкона, в който често пътуват той и министри.

"На който, каквото му е писано. Нали не си представяте да кажем, че ще купим нов самолет за властта, защото знам какво ще ни направите Вие. Поемаме риска и който иска да се качва. Не е отговорно като държава, но популизмът до такава степен е шестващ по нашите ширини, че дори не може и да ни мине през ума”, отсече той.

По-рано Борисов, министърът на земеделието и храните Десислава Танева и заместник-министърът Георги Костов присъстваха на представянето на нова информационна система за издаване на превозни билети за отсечената дървесина в Габрово.

"Десетилетия наред се говори как се краде дървесина и как горите се изсичат безразборно. За радост колегите в Министерството на земеделието и храните положиха големи усилия и създадоха работеща система за контрол“, отсече премиерът.

По думите му системата създава условия за контрол и пътят на всяко отрязано дърво може да бъде проследен - от кого е извършена сечта, кой го транспортира и дали е платено.

"Много важно е обстоятелството, че всеки гражданин или институция може да проследи в интернет дали отсечената дървесина е законна и ако има съмнение, може да позвъни на телефон 112“, посочи Борисов.

По думите му се очаква с новата система държавните горски стопанства да спестят милиони левове.

Десислава Танева информира, че системата, създадена в габровския офис на предприятието, струва 17 хиляди лева, а след като се въведе в цялата страна, ще спести около 6 милиона лева от незаконно придобита дървесина.
Системата вече е внедрена в териториалните поделения на предприятието и работи успешно от август, информираха от местния офис. Новата разработка ще бъде дарена на Изпълнителната агенция по горите.

Очаква се до края на годината системата да бъде внедрена във всички държавни горски предприятия в страната, а от следващата година да стане задължителна за собствениците и ползвателите на горите. Пряк достъп до системата ще имат всички контролиращи органи - НАП, агенцията "Митници" и други институции."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още по темата: ШипкаБойко Борисовпът
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
2
 
6
 
! Отговори
Georgi Georgiev преди 8 години
4) Когато напуснах България през 1990 аз дори не можех да сънувам да притежавам собствена кола, и никой от моите приятели не притежаваше кола също. Те почнаха да разискват помежду си да ми пишат акт или не. Един от Полицаите убеждаваше другите да не си губят времето да ми пишат Акт, тъй като след два часа аз вече няма да бъда в България, и те после ще гонят Михаля да събират глобата, като ще останат само с писането, и бяха напълно убедени че аз никога няма да платя глобата.
119
2
 
6
 
! Отговори
Georgi Georgiev преди 8 години
3) Тези вътре почнаха да ми обясняват надълго и широко как са ме засекли да се движа с 10км/ч над разрешената скорост. Аз им отговорих че може и така да е, и да правят каквото трябва да правят, само побързат понеже имам полет да хващам. Те ми поискаха документите, които аз им подадох заедно с Американската си шофьорска книжка. Те обаче настояха да им дам Българската си книжка. Аз им обясних че никога не съм имал такава понеже никога не съм имал нужда.
118
2
 
11
 
! Отговори
Дядо Петър преди 8 години
"Каквото сам си направи един народ, никой друг не може!"Е, в това, Рапоне, си напълно прав.Защото никой друг не можеше да сложи такъв елементарен нарцисиран тип като тебе да го "управлява".Да го будалка и лъже денонощно, да му бърка непрекъснато в джоба за да пълни джобовете на приятелчетата си.Е, и да го "весели" с безкрайните си изцепки и идиотщини
117
2
 
5
 
! Отговори
Georgi Georgiev преди 8 години
1) Та седя си аз чинно в колата и чакам Полицаят да дойде и ми каже защо ме спира. Гледам аз в огледалото и виждам друг Полицай излезе от патрулката и мързеливо се довлече до нашата кола. Пита ме, знаеш ли защо те спряхме, аз му казах че нямам и идея. Той ми нареди да взема документите на колата и да го последвам до патрулката, което и направих. Там бяха още двама Полицаи вътре и един с палката дебнеше на Магистралата.
116
3
 
4
 
! Отговори
Georgi Georgiev преди 8 години
1) Живея в Маями от 1993, и тукашните Полицаи са тези които ме научиха на ред и дисциплина при шофиране. Знам от опит какви ще са последствията при нарушение а също и че няма измъкване когато има глоба. Миналата година се върнах в България за да се видя с родителите и приятелите си за две седмици. На връщане аз шофирах Гранд Чероки на приятеля ми със скорост 150 км/ч на Магистрала Хемус. Малко след Горна Малина видях Полицейска кола и аз намалих, но вече беше късно, те вече успяха да ме засекат с радара. Един от Полицаите се размаха с палката и аз спрях двайсетина метра след патрулката. Та се
115
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредния виц.
114
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма ли да мине през България за Запада някой и друг дрогиран терорист от ИДИЛ и пътьом да му резне тиквата на тоя.
113
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя няма ли кой да го гръмне най-накрая.Или да звъним на Сретан Йосич.
112
3
 
13
 
! Отговори
Аспарух преди 8 години
Дано нашият примиер се осведоми за дейсвителното одобрение на политиката му и да разбере,че да бъде патриот въобще не е достатъчно да се строят пътища.Г-н Борисов,оправянето на едни и същи улици през 3-4 г само защото супер разхитителният Евросъюз дава пари,какво ни носи???Това е первезна вакханалия.В Евросъюза нещата определено са сбъркани.Думите си ги подкрепям с Икономическите основно имигранти,които ни заливат и *** слушкат САЩ,който казва бъдете демократи.Уте христианска Европа е аут.
111
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече е като "Диктатура на гербериата". Народът вече няма да прави грешки встрани от верния път на партията от бивши комунисти.
110
4
 
24
 
! Отговори
бокич,бокич преди 8 години
защо забрави-глас народен,глас Божи,и ако си забравил да ти припомня,че сам подаде оставка,а със заемите с които ни зароби аз път до луната щях да направя,знаеш ли просто не си ми интересен вече да те слушам все едно и също-само ревеш ,само се оплакваш,само се вайкаш,само се хвалиш -истински балкански екземпляр,а пък като почнеш да се пенявиш по интервюта се заливам от смях,мислиш,че си по-убедителен и аууууууууууу ще ни разчустваш
109
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Две години без ГЕРБ са дар от бога, тикво проста.
108
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ти е сладко да усвояваш милионни без ефект-къде отиват парите? Какво е качеството на строителството.Защо навремето не завърши инженеростроителния институт -лесното избра нали при бащати е лесно . Сега пожарникаря и физкултурника ,който и за такъв не става строители се пищат и заробват българския народ със заеми , предателства и унижение-оправдания ,кражби ,убийства.Ако сте офицери нямате ли малко достойнство , а винаги иза всичко се оправдавате.Бойко от 2000 г. си в управ
107
5
 
12
 
! Отговори
колио преди 8 години
Какта тивъо одра българския народ и султана не го е драл.Та тои е искал само десет кожи на сто овце, подчертавам кожите не целите овце.А боце дваисет оцвце ДДС,ерпта,ам.марици,500 овци акциз върху тютюна,300 овци ациз върху бензина,винетки,десятък върху заплатите и тнт.В краина сметка 2 милиона българи по малко за 25 годинни или казано просто бочо ни избива 10 пъти по бързо от султана маи ще гласувам за ДПС.Ако приложат султански данъци.
106
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко,е бедствие за България. Той няма ни свян ни срам.Този човек знае само да се оправдава. Българи запомнете - той е бедствие за българския народ , но късно ще го разберат всички.
105
4
 
23
 
! Отговори
фали пръцко преди 8 години
Много си ербап Боико,няма как да е иначе защото със 16 милиарда заем с които набута и внуците ни лесно се управлява манипулатор голям си пожарогасител такъв.За 1 милиард които искаха предните овряка света че ни закробвали а ти какво направи чоджум.Стига си се тупал по гърдите а ела да питаш нас простолюдието как я караме.
104
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каквото един *** може да направи на един народ и господ не може да му направи.
103
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като чета коментарите, ако Бойко пак спечели изборите, това вече със сигурност ще е манипулация и лъжа, не че на предните избори не беше.
102
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Революцията в България срещу проционистката фашистка мафия, която обслужва интересите на международните престъпници от ФЕД, МВФ и Световната банда банка вече 26 години е неизбежна..... Народен съд, конфискация на всичко откраднато по време на прехода и доживотен затвор в Белене за всички национални предатели, като този на снимката. Малко ви остава няма да ви спасят нито обратните психопати от Нато, ни безродника Паси, ни Тато, ни Господ.
101
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Намери на хората работа е това трябва да направиш разбра ли