Каквото сам си направи един народ, никой друг не може!

Две години без ГЕРБ на власт бяха пропилени, съжали Борисов
Обновена: 3 окт 2015 18:22 | 3 окт 2015 17:58, Камелия Цветанова
191
Каквото сам си направи един народ, никой друг не може!
Снимка: БТА, архив

Мостът при пътен възел "Дядо Дянко" към тунела под Шипка щеше да е готов преди две години, ако бяхме останали на власт. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на проверка на пътния възел, цитиран от „Фокус“.

Още по темата
"Много ме е яд за това пропиляно време на държавата. Сега в края на 2015 г. тунелът щеше да се строи и мостът щеше да е готов. В това съм убеден и никой не може да се съмнява, защото, ако отиде, може да види какви съоръжения се направиха на автомагистралите "Струма” и "Марица”, коментира Борисов.

По думите на премиера, ако първото правителство на ГЕРБ беше продължило да е на власт, тунелът щеше да се прави, а мостът щеше да е готов, вместо сега да се излива бетон в събота, за да се спаси проектът.

"Все пак имаме три месеца. Зимата тук през декември ще е люта, а октомври го дават хубав и виждате в събота следобед колко работници има на обекта. Те не знаят, че ще идвам, никой не бях предупредил. Работят, което е добре. Ще положим усилия”, заяви Борисов.

Той допълни, че каквото си направи един народ сам, никой не може да му го направи.

"Две години бяха пропилени, заради това да ни направят на пук, промениха закона за предварителните учреждения и проектът спря. След като направим моста и всичко опре до тунела, ще направим и него. Въпросът е, че в Габрово и хората тук да знаят, че когато си правят експерименти, след това си понасят и пасивите. Повтарям, този тунел сега щеше да се строи, а тук мостът щеше да е готов преди две години”, посочи министър-председателят.

"Законът, който беше за предварителното учреждение и въведохме още с първия работен ден, щеше да позволи ние да построим моста и след това да платим на хората, през чиито терени сме минали, и то както отсъди съда, тоест нямаме никакво основание да считаме, че се плаща малко пари. Надали има недоволни”, заяви Борисов.

"Радвам се, че работят хората тук и ще положим всички усилия да се измъкнем от поредния проблем, който ни беше наложен”, каза още той.

Борисов заяви още, че на този етап няма да се купува нов правителствен самолет, въпреки двете аварии с колесника на фалкона, в който често пътуват той и министри.

"На който, каквото му е писано. Нали не си представяте да кажем, че ще купим нов самолет за властта, защото знам какво ще ни направите Вие. Поемаме риска и който иска да се качва. Не е отговорно като държава, но популизмът до такава степен е шестващ по нашите ширини, че дори не може и да ни мине през ума”, отсече той.

По-рано Борисов, министърът на земеделието и храните Десислава Танева и заместник-министърът Георги Костов присъстваха на представянето на нова информационна система за издаване на превозни билети за отсечената дървесина в Габрово.

"Десетилетия наред се говори как се краде дървесина и как горите се изсичат безразборно. За радост колегите в Министерството на земеделието и храните положиха големи усилия и създадоха работеща система за контрол“, отсече премиерът.

По думите му системата създава условия за контрол и пътят на всяко отрязано дърво може да бъде проследен - от кого е извършена сечта, кой го транспортира и дали е платено.

"Много важно е обстоятелството, че всеки гражданин или институция може да проследи в интернет дали отсечената дървесина е законна и ако има съмнение, може да позвъни на телефон 112“, посочи Борисов.

По думите му се очаква с новата система държавните горски стопанства да спестят милиони левове.

Десислава Танева информира, че системата, създадена в габровския офис на предприятието, струва 17 хиляди лева, а след като се въведе в цялата страна, ще спести около 6 милиона лева от незаконно придобита дървесина.
Системата вече е внедрена в териториалните поделения на предприятието и работи успешно от август, информираха от местния офис. Новата разработка ще бъде дарена на Изпълнителната агенция по горите.

Очаква се до края на годината системата да бъде внедрена във всички държавни горски предприятия в страната, а от следващата година да стане задължителна за собствениците и ползвателите на горите. Пряк достъп до системата ще имат всички контролиращи органи - НАП, агенцията "Митници" и други институции."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още по темата: ШипкаБойко Борисовпът
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари