Каквото сам си направи един народ, никой друг не може!

Две години без ГЕРБ на власт бяха пропилени, съжали Борисов
Обновена: 3 окт 2015 18:22 | 3 окт 2015 17:58, Камелия Цветанова
191
Каквото сам си направи един народ, никой друг не може!
Снимка: БТА, архив

Мостът при пътен възел "Дядо Дянко" към тунела под Шипка щеше да е готов преди две години, ако бяхме останали на власт. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на проверка на пътния възел, цитиран от „Фокус“.

Още по темата
"Много ме е яд за това пропиляно време на държавата. Сега в края на 2015 г. тунелът щеше да се строи и мостът щеше да е готов. В това съм убеден и никой не може да се съмнява, защото, ако отиде, може да види какви съоръжения се направиха на автомагистралите "Струма” и "Марица”, коментира Борисов.

По думите на премиера, ако първото правителство на ГЕРБ беше продължило да е на власт, тунелът щеше да се прави, а мостът щеше да е готов, вместо сега да се излива бетон в събота, за да се спаси проектът.

"Все пак имаме три месеца. Зимата тук през декември ще е люта, а октомври го дават хубав и виждате в събота следобед колко работници има на обекта. Те не знаят, че ще идвам, никой не бях предупредил. Работят, което е добре. Ще положим усилия”, заяви Борисов.

Той допълни, че каквото си направи един народ сам, никой не може да му го направи.

"Две години бяха пропилени, заради това да ни направят на пук, промениха закона за предварителните учреждения и проектът спря. След като направим моста и всичко опре до тунела, ще направим и него. Въпросът е, че в Габрово и хората тук да знаят, че когато си правят експерименти, след това си понасят и пасивите. Повтарям, този тунел сега щеше да се строи, а тук мостът щеше да е готов преди две години”, посочи министър-председателят.

"Законът, който беше за предварителното учреждение и въведохме още с първия работен ден, щеше да позволи ние да построим моста и след това да платим на хората, през чиито терени сме минали, и то както отсъди съда, тоест нямаме никакво основание да считаме, че се плаща малко пари. Надали има недоволни”, заяви Борисов.

"Радвам се, че работят хората тук и ще положим всички усилия да се измъкнем от поредния проблем, който ни беше наложен”, каза още той.

Борисов заяви още, че на този етап няма да се купува нов правителствен самолет, въпреки двете аварии с колесника на фалкона, в който често пътуват той и министри.

"На който, каквото му е писано. Нали не си представяте да кажем, че ще купим нов самолет за властта, защото знам какво ще ни направите Вие. Поемаме риска и който иска да се качва. Не е отговорно като държава, но популизмът до такава степен е шестващ по нашите ширини, че дори не може и да ни мине през ума”, отсече той.

По-рано Борисов, министърът на земеделието и храните Десислава Танева и заместник-министърът Георги Костов присъстваха на представянето на нова информационна система за издаване на превозни билети за отсечената дървесина в Габрово.

"Десетилетия наред се говори как се краде дървесина и как горите се изсичат безразборно. За радост колегите в Министерството на земеделието и храните положиха големи усилия и създадоха работеща система за контрол“, отсече премиерът.

По думите му системата създава условия за контрол и пътят на всяко отрязано дърво може да бъде проследен - от кого е извършена сечта, кой го транспортира и дали е платено.

"Много важно е обстоятелството, че всеки гражданин или институция може да проследи в интернет дали отсечената дървесина е законна и ако има съмнение, може да позвъни на телефон 112“, посочи Борисов.

По думите му се очаква с новата система държавните горски стопанства да спестят милиони левове.

Десислава Танева информира, че системата, създадена в габровския офис на предприятието, струва 17 хиляди лева, а след като се въведе в цялата страна, ще спести около 6 милиона лева от незаконно придобита дървесина.
Системата вече е внедрена в териториалните поделения на предприятието и работи успешно от август, информираха от местния офис. Новата разработка ще бъде дарена на Изпълнителната агенция по горите.

Очаква се до края на годината системата да бъде внедрена във всички държавни горски предприятия в страната, а от следващата година да стане задължителна за собствениците и ползвателите на горите. Пряк достъп до системата ще имат всички контролиращи органи - НАП, агенцията "Митници" и други институции."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още по темата: ШипкаБойко Борисовпът
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин ще те направи пак пожарникар.
139
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уточнение -,,Чайков И областният на Габрово ,,
138
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Та нали Чайков ,областният на Габрово по времето на Орешарски ,срязаха лентата за началото на строежа на Тунела и Околовръстното, започващо от село Поповци , на 3 километра от Габрово .И тържствено беше отбелязано с телевизии, репортажи ,снимки За пореден път Комундела от Банкя излъга .Точно по негото време стоежите спряхя . И сега, като муха на го..но .
137
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много скромен е този неграмотен наглец!
136
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
naroda praveshe ama takiva kato vas kradaha qdaha piha razgrabvaha ,26 god fashisti takiva...
135
2
 
5
 
! Отговори
grab преди 8 години
Вече 6 години опростелият, очалгавен и онеграмотен народ мазохистично си избира за управници полуобразовани, полуграмотни, мутроподобни некадърници - боко, цвъцко, роско. Заслужава си битието.
134
3
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
бойкот до дупка
133
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми значи вие сте виновни, защото сами се отказахте от властта - първия път предсрочно, а втория път - като отказахте да направите правителство.Що все се оправдавате?
132
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Без Герб България щеше да е дръпнала много напред просто много пари се окрадоха
131
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе *** 3 световна ще стане ти пак за асфалт плямпаш няма такъв ***.
130
2
 
15
 
! Отговори
Статистиката преди 8 години
Много хора не го понасят,заради просташкото и нагло поведение,заради милионите ,които отиват в джобовете на "котараците,заради к...ската му политика спрямо ДПС,и най-вече зависимостта му към САЩ и ЦРУ.Много хора замаяни да работят на пет места за да се прехранват и нямат време да му обръщат внимание.Има и една част,които ясно осъзнават какъв *** е,но само като са до шлифера и под шлифера са близо до тавата с баницата.А на изборите гласуват хора срещу 50лв и три кила кайма.
129
2
 
22
 
! Отговори
231 преди 8 години
Нямаш представа колко си прав Банкянски некадърнико. Ако не бяха гласували за теб, ГРОБ и прислугата, сега българите щяха да са по добре. Нещата са поправими обаче. На изборите всички предатели вън от управлението.
128
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви ти две години?45 години бяха пропилени, но за това заслугата не е на народа, а на славната Червена армия.А някои се чудят защо въпреки хитлеристката окупация, свирепата гражданска война, превратите, кризите и фалитите, гърците днес са по-добре от нас. Чисто и просто Господ не ги е дарил с подобни "освободители".
127
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наистина е прав,сами си ги избираме а после се ядосваме.И за АЕЦ ,,Белене и" и за 6ти реактор на Козлодуй той се тревожи за шосета а за цената на тока нищо не казва.Прав е.Сами сме си виновни.
126
2
 
11
 
! Отговори
al преди 8 години
Bate Boiko Tuk v Nova Zenlandij Njma Pravitelstveni Samoleti:)John Key se vosi s normalni avio linii :)
125
5
 
4
 
! Отговори
CIA преди 8 години
WASHINGTON (***) -- Sofia Mayor Boiko Borisov is linked to the biggest mobsters in Bulgaria, according to a confidential risk-analysis investigation of the country commissioned by a private bank, the U.S. Congressional Quarterly (CQ) writes.The most powerful politician in Bulgaria, Washington's newest ally in the global war on terror, is a close associate of known mobsters and linked to almost 30 unsolved murders in the Black Sea republic, the report reads.The U.S. partnership with Boyko Borisov, 48, a popular former Chief Secretary of the Bulgarian Interior Ministry, is the latest exa
124
2
 
18
 
! Отговори
Georgi Georgiev преди 8 години
8) Братя Българи, пожелавам ви успех за да изкорените подобен начин на мислене от хората които избирате на Длъжностни позиции, корумпирани до мозъка на костите си. Корупцията е най-големият бич в управлението на държавата и взаимоотношенията между хората и управлявашите ги. Надявам се за всичките ми съотечественици, където и да са те сега, да отхвърлят този злокачествен Тумор и не се подават на изкушенията които предлага !
123
2
 
10
 
! Отговори
Georgi Georgiev преди 8 години
7) Ако Полицаите бяха ми написали Акт за превишена скорост, то аз без каквото и да е било съмнение, бих поръчал на приятеля ми да заплати каквото трябва. Не ми трябват каквито и да е било неприятности при следващата ми визита в България , които несъмнено биха ми се случили ако не си заплатя глобата. Обаче корумпираните мозъци на Полицаите просто не можеха да си представят че съществуват хора които ще си платят глобата дори и когато могат елементарно да не го направят!
122
2
 
7
 
! Отговори
Georgi Georgiev преди 8 години
6) Kойто ще бъде разгледан в Съдът и ако бъда намерен за виновен, ще заплатя каквото Съдът отсъди. Полицаите просто изпушиха от този ми отговор, но не можеха нищо друго да направят освен да ми пишат Акта или да ме оставят на мира и пожелаят Добър път. Накрая самоубедени че са избрали най-правилният изход от така създадената ситуация, те ми поръчаха да намаля скоростта и шофирам зачитайки ограниченията, дадоха ми обратно документите за колата и шофьорскатa ми книжка и с това се свърши.
121
2
 
7
 
! Отговори
Georgi Georgiev преди 8 години
5) Аз просто си мълчах и чаках да правят каквото трябва, само и само да се свърши препирнята и аз да си продължа пътя. Изведнъж един от тях се обърна към мен и ми заяви че аз трябва да си платя глобата на място тъй като нямало гаранции че аз бих платил каквато и да е било глоба по-късно. Аз просто онемях за няколко секунди, но след като се окопитах от началният шок аз просто им заявих че нямам никакво намерение да плащам дори и стотинка на място и те ще трябва да ми напишат акт.