На сергията за вота: 10 000 лева за 100 гласа

Двама продавачи на гласове бяха арестувани в Горна Малина
4 окт 2015 07:30,
65
На сергията за вота: 10 000 лева за 100 гласа
Снимка: архив Impact Press Group

Двама тартори в предизборния пазар са задържани след като поискали 10 000 лева, за да осигурят 100 ромски гласа за вота в Горна Малина в края на октомври.

Първите арести са извършени след разследване на Нова телевизия.

Още по темата
Стефан Методиев-Пастора предложил 40 гласа на поставените лица. Той работи заедно със Златко Георгиев-Циганина, който пък е познат от скандала с търговия на гласове от парламентарните избори миналата година, в който пастори продаваха гласове.

„Значи аз ви го казвам - не по-малко от 100 лв. на човек, като 70 лв. се дава капаро и остава 30 лв. за нас", обяснява Стефан Пастора.

Двамата тартори, които осигуряват ромски гласове, поискали 10 000 лева за 100 гласа.

В разследването се включила и прокуратурата. Тя задържала мъжете в деня, в който трябвало да получат от поставените лица поисканото от Пастора капаро от 4000 лева.

Разследващите подготвили плик с бели хартийки и сложили 10 лева, описани от прокурор. Полицията чакала на уреченото място под прикритие. Белезниците щракнали в момента, в който Пастора взел парите.

Стефан Пастора и Златко циганина ще останат в ареста за 72 часа.

Районният прокурор на Елин Пелин Мария Стоянова обясни, че Прокуратурата образува досъдебни производства, когато са на лице достатъчно данни, че е извършено престъпление и след като се получи законен повод за това.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Елате и вижте какво става в община Созопол,,,,,НЯМА ДА КОМЕНТИРАМ !!!!
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ne glasuvai dokato ne go napraviat zadalzitelno
30
0
 
1
 
! Отговори
ПЕНЕВ преди 8 години
До Анонимен: ИЗБОРИТЕ СА КАТО ВИДЕОТЕКИТЕ СЛЕД 1989 ГОД.- СТО ПРОЦЕНТОВА ДАЛАВЕРА ! ЗАТОВА ТЕЛЕВИЗИИ,РЕПОРТЕРИ,ВЕСТНИЦИ РАЗНИ ,КОРЕСПОНДЕНТИ ТУК И ТАМ, ЖУРНАЛИСТИ И НАРОДНИ ИЗБРАННИЦИ ,РАБОТЯТ ТАКА ,ЧЕ ВСЯКА ГОДИНА ДА ИМА ИЗБОРИ ,ЗАЩОТО ДАЛАВЕРАТА Е ГОЛЯМА !ОТТУК ИДВА И ОБЯСНЕНИЕТО ,ЗАЩО НИКОЯ ПАРТИЯ НЕ СЛУША РОПТАЕНЕТО НА НАРОДА ЗА НАМАЛЯВАНЕ БРОЯ НА НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ! ОБЯСНЕНИЯТА ЗА ТОВА СА ТОЛКОВА НАИВНИ ,ЧЕ КОРЕСПОНДИРАТ НАПРАВО С ЛЪЖИ И ДЕМАГОГИЯ !ГЛАСУВАМЕ ЗА РАЗБОЙНИЦИ !
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора,слепи ли сте? 95% ненавиждат партиите, за измамите и кражбите. Кой ще "победи" е ясно, този който е крал най-дълго и най-много. Кой нагуши няколко милиарда, Батко, кой!!! Кой плати милиони да изрита Ореха? Батко. Сега е осигурил целия Корпоративен вот. Всичко което е държавен служител, особено в малките градове е принудено да стане член на ГЕРБ и да гласува за тях. Иначе няма работа. Милионите които ще изсипе Батко за да "бие" за пореден път ще си ги върне от Европарите и държ. поръчки.
28
0
 
5
 
! Отговори
Никой преди 8 години
Реално те дават 10 000 на някой и му искат да отчете 100 гласа. И той дава 2 000 за гласове и прибира останалото.
27
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички знаем за кого се купуват гласовете---на БСП,АТАКА и ДПС. Всички знаем кой плаща---Путин.
26
1
 
8
 
! Отговори
Математика преди 8 години
Като се има предвид, че на минали избори цената беше 30 лв. на глас, това означава, че ДПС и БСП сега за същите пари, ще купят три пъти по-малко гласове.
25
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Герб също бута пари здраво чакам ги
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не са избори бее това е биг брадър бее и затова ще сме пропаднала държава
23
0
 
5
 
! Отговори
Боян преди 8 години
Добре е.
22
1
 
6
 
! Отговори
ХАХА КОМЕНТАР преди 8 години
Изборите са единствения момент в който политиците дават. Така че викам да вземем да вземем, докато е време, че после ще има дайте да дадем без да ви питат.
21
6
 
6
 
! Отговори
негласуващ преди 8 години
Ако ми платят ще гласувам защото който и да дойде са мафиотски клана с обръчи от фирми които крадат много яко...Та поне и аз да намажа...
20
0
 
6
 
! Отговори
Huk преди 8 години
Za edin spravedliv vot...PLATENIYA!!!
19
1
 
13
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 8 години
Партия = Мафия ви предупреждава - гласуването узаконява мафията, гласуването е съучастие в престъпление !!!!
18
0
 
18
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 8 години
А корпоративния вот ! Кога ще има вкарани в затвора собственици на фирми и предприятия каращи работниците да ходят като стадо да гласуват за когото трябва ! Там хиляди и хиляди хора са рекетирани, че ако не гласуват за когото трябва, ще загубят работата си ! Къде е ЦАЦАРАТУРАТА пред тези колосални престъпления !!!!?
17
0
 
5
 
! Отговори
Huk преди 8 години
Vota tryabva da e platen..kakto e v Angliya! Taka vseki shte otide da glasuva...i shte bude platen za denya! Shte ima masovo glasuvane...realen shte bude izbora! Sega 50% ne glasuvat..koeto govori za apatiyata na horata! Vsichki..kandidati za vlast..partii..organizatori bivat zaplateni!! I zashto glasopodavatelite ne poluchavat nishto! Plateniya vot e demokratichen i normalno e da bude plateno!!
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те всички днешни управници са бивши червени! Не само БСп са комунисти ами ГЕРБ какви са ,а ДПС пък сда били агенти на ДС
15
0
 
13
 
! Отговори
ТРИЯТ преди 8 години
Тука трият коментари за цитиране на думи от собствените им статии, а се правят на загрижени за купуването на гласове. Това е днес.бг. Може и без точка.
14
2
 
7
 
! Отговори
Спартак преди 8 години
Не задавайте *** въпроси. Нали виждате че става въпрос за Горна Малина. По шопския край дерибействат червените и от години не са изпускали властта.
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом се плаща за гласуване това вече не е демокрация! Нека българина не го лъжат че живее при демокрация! и да не ни говорят за някакви евроатлантически ценности! Щото тези безобразия състават с мълчаливото съгласие На САЩ и ЕС...или за тях е важно да дойдат на власт правилните хора нищо че са *** синове важното е да слушат началниците!