Ходът на мигрантите – новата световна война

Заради липса на визия за бъдещето световният ред рухна
20 окт 2015 17:13, Анисия Иванова
48
Ходът на мигрантите – новата световна война
Снимка: архив, БТА

Световната война на XXI век започна с атаката на 11 септември на Световния търговски център и не се води със стандартни оръжия, а с едно много активно предвижване на хора, коментира в ефира на Bulgaria ON AIR политологът и социален философ Емил Георгиев.

Той изтъкна, че ситуацията около предвижването на хора е изключително тежка - "вероятно най-тежката след края на Втората световна война".

Попитан защо се е стигнало дотук, Георгиев коментира, че "има различни интереси".

"Вероятно тук незаинтересоваността на Обама и неговата дистанцираност от събитията в Близкия изток доведоха до това събитие. Политиката, както и природата, не търпи вакуум - намесиха се други сили. Арабската криза не беше управлявана правилно, нямаше стъпки след свалянето на диктаторите", посочи той.

По думите му липсата на стратегическа визия за бъдещето става причина световният ред да рухне.

"Русия опитваше ситуацията с действията си в Крим, с хибридната война в Украйна, за да види каква ще е реакцията. Като не получи адекватен отговор, тя бързо се разгърна в Сирия, за да решава вътрешнополитическите си проблеми", допълни Емил Георгиев.

Цялото интервю вижте във видеото на Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбрах от стотията все пак кой е виновника? Предположения?
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как 50 човека в пакет (като един отбор) преминаха през границата, като по магистрала ? Колко милиона бяха "хвърлени" за ограда, за охрана, полицаи, гранични полицаи, джандармерия, дори оня непрокопсан некадърник Ненчев на уж изпрати армията ! От тях колко ПОТЪНАХА в джобовете на властимащите ?
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега мигрантите в Европа ЛОВУВАТ, така нареченото Бяло месо, тоест жени и момичета европейки, като смятат, че те са "длъжни да им дадат" ! В Англия много от тях, които са руси (блондинки) си боядисват косите, за да станат брюнетки и да избегнат похищаване .
23
0
 
1
 
! Отговори
88 преди 8 години
И какво каза!?
22
1
 
6
 
! Отговори
nikolon преди 8 години
още по времето на студената война Хенри Кисинджър беше казал ,че третата световна война няма да започне с противопоставянето между Изтока (Варшавски договор) и Запада(НАТО) , а ще дойде от юг. Дано да е имал друго в предвид, а не това което се случва сега.
21
1
 
7
 
! Отговори
Lachezar преди 8 години
Ако бежанците са престъпници, убийци, наркомани, наркопласьори и тям подобни типове: Добре дошли в ЕС - гарван гарвано око не вади. Ако са хора трьгнали да спазват законите, на работят честно и почтенно и да се стермят да се развиват и да допринасят към обществото - стойте си там от където сте тръгнали. Тъжно но това е самата истина!
20
8
 
5
 
! Отговори
калвиони преди 8 години
Защо тука българи дават акъл какво да правят немците.Ама кои сте вие,първо си оправете вашата къщичка,но неможетр.Изобщо немците не трябваше да приемат българите в ЕС.Сега щеше да е много интересно,като Украйна ли или като Македпния щеше да е България.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, не точно. Ето избираме кметове. Кокато правозащитните организации се намесят, щото на власт да идва спечелилият най- малко гласове, защото е абсолютното клето и обезправено малцинство, тогава ще бъде пълно.
18
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Демографският империализъм ще е новата мода и това е само първата вълна. После ще дойдат най-напред руснаци, после пакистанци, после всички африканци, после индийци и накрая китайците. И понеже потъпкахме всички принципи на Демокрацията с измислени малцинствени права и привилегии, ще се повторят Тъмните векове. Нищо ново под слънцето.
17
5
 
21
 
! Отговори
Делчо преди 8 години
Доволно тъпичко изказване - щото никой не напляскал Русия в Украйна, затова отишла в Сирия! Що не се опита някой? Или нямаше мераклии? Те добре, че не се опитаха нещо по-сериозно, че вместо в Сирия, руснаците сега можеше пак да са в Берлин!!!
16
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нова световна война, духът от бутилката...Пълни глупости! Простата истина е следната:Населението на Европейския съюз е 500 милиона в него има 16 милиона мюсюлмани. Още пет милиона да дойдат, пак общият им брой няма да надвишава 5%.За сравнение в Русия с население 140 милиона има 25 милиона мюсюлмани, от които над 2 милиона в Москва. При това почти изцяло сунити. Като се има предвид, че в Сирия Путин се бие на страната на шиитите, го чакат доста неприятни изненади.
15
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цалата тази мигрантска вълна се спонсорира от другаря Со+ро*с - унгарският евреин, който изкара най-голямата печалба от рухването на кулите-близнаци на 11 септември. Сега той ще спечели от разпадането на ЕС и сривът на еврото, затова хвърля пари като бесен на бесните мюсюлмани, които идват направо от бойните действия в Срия и Ирак. - млади мъже, пакистанци, афганистанци, добре организирани, тренирани, издържливи, налитат на бой дори и София. А жените ще раждат ако имат сигурност в бъдещето!
14
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само хомогенните общества имат бъдеще. Мултикултурализмът се провали тотално, на 100% и упоритите опити да се налага въпреки всичко, ще доведат до ужасяващи, кървави последствия.
13
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европа е много болна. Мъжете станаха жени, а жените - мъже. Криворазбрана и сбъркана демокрация и толерантност.
12
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отдавна съм го казал. Краят на човечеството е близо. Сега динамиката на процесите се ускори. Планетата вече не може да ни трае. Нека се почне веднъж с ядрените удари и да се свърши, защото животът на Земята стана много труден. Хората деградираха и се превърнаха в животни. Човечеството е един експеримент, уви, тръгнахме по грешен път и ще си отидем от света скоро като магарета без история.
11
0
 
36
 
! Отговори
До 6 преди 8 години
Бройката на имигрантите от Близкия изток и Африка не е толкова голяма отнесена към общото население на Европа действително, но реално картината е много по драматична. Броя на европейците намалява и процеса се засилва, а имигрантите имат положителен естествен прираст и ще продължават да прииждат, ако с по-бързи темпове, то поне със същите, а да не забравяме, че те вече формират една не малка част от населението на Европа. За претопяване на имигрантите и дума не може да става!
10
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС не просто няма визия за бъдещето, той няма бъдеще в този си вид, след 30 години етническия му състав ще е толкова различен, че нищо чудно да се преименува на Ислямски халифат в Европа. Къде са децата на европееца за да си прави той планове за бъдещето? ЕС е в момента съществува на принципа след мен и потоп.
9
0
 
4
 
! Отговори
пешкооо преди 8 години
Преброй си нулите. Един милион има шест нули, а един милиард - девет. Но иначе си прав, 500 хил. спрямо 500 мил. са 1 към 1000.
8
2
 
27
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
До РумбоОткога думата "сорос.оид" се цензурира!Вече съвсем го прекалиха!Сигурно следващата ще е "грантаджия"."Отворено общество" и "Америка за България" не спят!
7
2
 
4
 
! Отговори
do 6 преди 8 години
преброй си нулите пак!