Вежди Рашидов лекувал синузит, било му трудно да говори

Скандалът с Ларгото подкопал здравето му, смятат негови близки
Обновена: 22 окт 2015 09:24 | 22 окт 2015 08:48,
25
Вежди Рашидов лекувал синузит, било му трудно да говори
Снимка: архив Булфото

Министърът на културата Вежди Рашидов от седмица се оплаквал от болки в гърлото.

"Имаше проблеми с носа и гърлото. Все споменаваше, че го боли, че понякога му е трудно да говори. Първо мислеше, че е синузит. Изписаха му лекарства, но не му помогнаха. Все му се струваше, че нещо го дразни в гърлото. Имаше болки. Реши да се посъветва с други специалисти", разказват те пред "24 часа".

Още по темата

В клиника правят на Рашидов бронхоскопия. Резултатът - полип в гърлото, макар и капсулиран. Съветът на специалистите е максимално бърза операция.

Събитията се развиват буквално в рамките на няколко дни. В понеделник се прави прегледът, на следващия ден след консултация с приятели,- Снежа - съпругата на министъра, е известен лекар в "Пирогов", научават за голям есперт по този вид полипи в Германия и незабавно заминават.

Там му предстоят още прегледи и уточняване на диагнозата, които все още не са приключили. Предположенията са, че най-вероятно ще се наложи операция.

Негови приятели смятат, че скандалът с рестарвацията на античния комплекс "Сердика", който някои обявиха за кич, допълнително е подкопал здравето му. Точно когато вече е имал болки в гърлото, се наложило да даде голяма пресконференция и да обяснява как са се появили надгражданията там.

Малцина помнят, че в предишния си мандат като министър Вежди Рашидов направи големи усилия да подкрепи българските кинодейци, да издейства още средства. Но имаше демонстрации и остри реакции. Огорчен, той внезапно развива диабет и от години е на лекарства.

Мечтае да се пенсионира, да се отдаде на ателието си, направи няколко великолепни изложби, а и вкара златото на България в Лувъра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: Вежди Рашидовсинузит
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
жално преди 8 години
Стрс за Вежди означава, че може да изгуби "едни пари" - не веднъж го е показвал. Иначе обиди не го трогват. Той на на нас / милиони хора много стрес причинява, ама не караме да пишат жални статии. Ще го прижалим Веждито, няма да плачем за него, мъжки ще се държим
16
2
 
1
 
! Отговори
Ima Gospod преди 8 години
Ima Gospod. Zayade se s pevetsa ot Hora Yoan Kukuzel, religioznite hora ne zaslujavalu pari. Gospid go nakara da ml'kne da ne mu slushame prostotiite.
15
1
 
6
 
! Отговори
ОХболи преди 8 години
Колкото и професори да го лекуват, няма как да му помогнат, ако не спре цигарите - всичко е от там. Стрес било - пълни глупости.
14
1
 
6
 
! Отговори
Културата на министр преди 8 години
E махнете поне татуировката от ръката де!
13
3
 
7
 
! Отговори
NACO преди 8 години
Жив и здрав да е човека,но в "ларгото" НАИСТИНА има МНОТО ПАРИ за "УСВОЯВАНЕ"! Вярвайте ни!
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евтин опит да се измъкне от скандал с Ларгото точно преди изборите..... За съжаление обществото не натиска за обяснения.... Това ако беше Гърця щеше да има денонщини протести.
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пияница и заклет пушач - естествено че ще има проблеми с дишането. аз защо нямам проблеми.
10
2
 
14
 
! Отговори
от кога? преди 8 години
От кога наричат алкохолната зависимост синузит?
9
1
 
10
 
! Отговори
Мартин преди 8 години
Като съдя по начина на написване на тази статия, тя ми изглежда като една реклама на В. Р. По-добре си сложете един етикет "платена статия".
8
0
 
19
 
! Отговори
Батман преди 8 години
Аз не мога да разбера, тъй като здравният министър голяма реклама за нашето здравеопазване и да си внасяме здравните за да се лекуваме хубаво тук, ЗАЩО този голям на килограми човек не се лекува тук, а ходи в Германия и разбира се всичко е на НЕГОВИ разноски предполагам!!!!!!!!!
7
0
 
12
 
! Отговори
123 преди 8 години
СТРЕСЪТ / В СЛУЧАЯ/ ;А В ПОЧВЕЧЕТО СЛУЧАИ КОМБИНАЦИЯ ОТ СТРЕС И МИЗЕРИЯ СА ПРИЧИНАТА ЗА МНОГОТО СМЪРТНОСТ СЕГА.ИМА МНОГО НЕПУШАЧИ И ДОРИ ЗДРАВОСЛОВАНО ЖИВЕЕЩИ ,КОИТО НЕ СА ВЕЧЕ М/У ЖИВИТЕ
6
3
 
21
 
! Отговори
без скрупули преди 8 години
Вежди Рашидов лекувал алкохолизъм, било му трудно да говори за това
5
2
 
22
 
! Отговори
жорката преди 8 години
Свършиха ли се у нас професори, доценти и всякакви специалисти, които да излекуват разпраната камба на това пиянде? Дали е платил от джоба си, или пак данъкоплатците ще се бръкнат за капризите му? Аман от слъзливите журналистически дописки за уж разклатеното здраве на бикоподобните ни политици.
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Веждичка, само 40 градусовия парацетамол ще те оправи
3
2
 
41
 
! Отговори
Да, ама не ! преди 8 години
Значи проблемът не е в това, че пуши пури и пие като смок, а в това, че хората спряха безобразията в Ларгото????? Интересна гледна точка !
2
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само в немско ли лекуват "синузит"?
1
2
 
35
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Да намали алкохола !