"Алфа рисърч": За референдума над 20% – влиза в НС

Парламентът ще има срок от три месеца, за да се произнесе
25 окт 2015 18:00,
54
"Алфа рисърч": За референдума над 20% – влиза в НС
Снимка: БНТ

Над 20% от имащите право на глас са дали вота си на референдума относно електронното гласуване, сочат данните от изследване на "Алфа рисърч", цитирани от bTV.

Това означава, че дори и допитването до народа да е неуспешно, въпросът ще бъде обсъден от Народното събрание – при условие че половината от тези 20% са отговорили на поставения им въпрос положително.

За да е успешен референдумът, в него участие трябва да са взели не по-малък брой от гласувалите на предишните парламентарни избори. Второто условие е повече от половината да са отговорили утвърдително.

Ако някое от тези условия не е изпълнено, предложението, поставено на референдум, не се приема.

Въпреки това обаче, ако поне 20% са гласували, и половината от тях са казали "да", предложението се внася за разглеждане в Народното събрание.

Парламентът има срок от три месеца, за да се произнесе по въпроса, който е бил предмет на неуспешния референдум.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
0
 
! Отговори
аз говоря преди 8 години
До Шопза милиарди и трилионо долари и евро като транзакции. но щом за теб 2-3000 са сериозни суми...но със шоп и полицай не се спори
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До цитат48 никой не твърди че няма такава технология твърдението е че тя никога няма да се използва за електронно гласуване прекалено скъпо ще им излезе а във века на капитала знаем колко са чувствителни имащите по повод даването и особено тук а и не сравнявай банкова система с електронно гласуване има голяма разлика и за криптиране мога да ти поговоря но не тук
40
1
 
0
 
! Отговори
цитат преди 8 години
До Анонименняма нещо направено от човек друг човек да не го е разрушил . Мисля , че това може да се каже и за традиционният метод за гласуване . Относно сигурността при гласуването не сме хората които можем да спорим за детайлите или за криптиране и т.н. просто знам , че в момента по електронен път се прехвърлят огромно средства и никой не се притеснява от това , че някой ще забърше някоя нула. Щом хората си разменят трилиони едва ли технологията не е достатъчно сигурна за нешето гласуване .
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До напротив43 в днешно време на технологиите има само интереси репутацията е просто цифра а за следенето е какво да ти кажа имаш изходна точка,шлюз,порт на данни и съответно входна точка,шлюз,порт и те минават по някакъв път по него можеш да правиш чудеса и няма нещо направено от човек друг човек да не го е разрушил другото е демагогия не сме готови за такъв вид гласуване твърдо против съм и съм съгласен с ШОПА рядко разбира се с него но сега да подкрепям го изцяло
38
0
 
0
 
! Отговори
боко преди 8 години
До Анонименти ли си бе ? Защото говорейки от името на българският избирател може би си ти...или някой друг политик знаещ какво е добре за......народа .А за какво сте то се вижда отчитайки в какво превърнахте България за 25 години.
37
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"За да е успешен референдумът, в него участие трябва да са взели не по-малък брой от гласувалите на предишните парламентарни избори."Това "условие" не разбирам от кой зор е? Пак тъпизми...Предпочитам да си гласувам от вкъщи, отколкото да се редя по 1 час на опашки, да ставам свидетел на какви ли не неуредици и какви ли още не безумия.Абсолютен тъпизъм е това условие!
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До акостига демагогия ние не сме за ел. гласуване
35
1
 
1
 
! Отговори
напротив преди 8 години
До Шопелектронното гласуване се отчита в момента и няма начин как да се подмени вота по-късно. Смятам , че така то може да бъде контролирано и следено от много по-широк кръг наблюдатели в това число и международни . Освен това системата за гласуването би могла да бъде обследвана от няколко независими фирми които ако са международни едва ли биха рискували репутацията си а и едва ли биха се наговорили
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гнус ме е от тоя просташки народ.
33
0
 
1
 
! Отговори
и кои преди 8 години
До Анонименточно ще оправите България ? Огромната администрация която Не иска промени а само увеличение на заплатите , полицията и армията които не искат да защитят страната и да изпълняват задълженията и дълга си , пенсионерите които гласуват каквото им каже партията ? А може би депесарите или римляните-първите гласуват под строй а другите както им се плати ?
32
0
 
1
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
Това и в 8 ч. да го бяхте го пуснали,щеше да е истина,колкото и сега.
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До акоИ що трябва да се хаква!???Просто ще уважи желанието на Господаря!Да не би да някой отвън да хакна тотото, че в два последователни тиража излязоха едни и същи числа!???
30
4
 
1
 
! Отговори
ако преди 8 години
До Шопто беше толкова лесно да се хакват ел.системи как ли щеше да съществува ел.банкиране...но това го има при нас на запад....явно в шопландия не си чувал за това . Има достатъчно начини ел.гласуване да е защитено от манипулации . Кой гарантира , че при ръчното броене няма подмяна на вота ?
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До нещо не разбрахЖив и здрав, нека получаваш и повече! България няма да се оправи, като се изнесем всичките зад Калотина и гласуваме от там... Ще се оправи от тези които са тук! Со кроце, со благо и со малко кютек!
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не виждате ли ,че хората в България които са на един к.р място от секциите не отиват да гласуват !Електронно искат от компютъра а не виждат как трият коментари така и някои ще гласува вместо тебе.
27
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какъв разума вот да очакваме от хора, които са на възраст между 20-35 години, живеят 11 месеца в годината извън страната, какво знаят те за начина ни на живот!???Да не говорим, че от Турция ще дойдат автоматично 300 000 гласа! Избори трябва да се провеждат само в границите на Република България!!!!
26
2
 
5
 
! Отговори
нещо не разбрах преди 8 години
До до 18смисъла на това , че народа 25 години гласува за откровенни мошенници и какво го прави това. а за това , че имаш работа....и аз имах в България но сега получавам 7 пъти повече за същата длъжност , но ти щом държиш да направиш шефа си богат аз не те спирам . Аз просто получавам достойно заплащане...каквото получават малко хора в България . А за това дали си блъскам главата...който го е страх от мечки.... по-лесно е да хленчиш
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До тиДа, по-добър резултат за вас, едва ли означава същото и за нас! Така, че стойте си там където сте и не се занимавайте с нас! Аз когато съм излизал в чужбина, го правех за да храня наборите ти!!!
24
7
 
5
 
! Отговори
ти преди 8 години
До до 18въобще излизал ли си навънка ? Колко урни има в Австрия и колко ще ми струва за да пропътувам едни 200-300 км с влак ? А тези пари които се дават за секции в чужбина не биха ли могли да се спестят и да се постигне по-добър резултат с електронното гласуване ?
23
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дистанционно гласуване:Баба и дядо на село ще гласуват от къщи, с помощта на едни здрави момченца с ланци облечени в черно.Те само ще им помогнат с "новата технология".