Нарушения, нарушения! Бройката им стигна 279

Повечето от тях са неоснователни, смятат от ЦИК
25 окт 2015 18:16, Красимир Ангелов
5
Нарушения, нарушения! Бройката им стигна 279
Снимка: БТА

Постъпилите до момента сигнали за нарушения в изборния ден в ЦИК са 279, съобщи говорителката на комисията Камелия Нейкова.

Нарушенията, регистрирани в избирателните секции, са 142, тези на избирателните права - 82 и за предизборна агитация - 43.Общо 12 сигнала от страната са получени за купуване на гласове.

Още по темата
По думите на Нейкова обаче повечето от сигналите за нарушения, свързани с избирателните секции, са неоснователни. "Някои се оплакват от това, че са ги питали искат ли да гласуват и за референдума, а други, че не са ги питали. И двете не са нарушение на закона", категорична бе говорителката.

Значителна част от сигналите в ЦИК са свързани с организационно-техническата подготовка, най-вече за това, че кутиите, в които се пускат бюлетините, са малки. От ЦИК са разпоредили там, където кутиите се препълват, да бъдат изпразвани и отново да се предоставят за гласуване.

Постъпил е и сигнал от СЕМ за това, че лидерът на Атака Волен Сидеров при гласуването си е скъсал бюлетината за референдум. Този, както и сигналът от по-рано днес, че премиерът Бойко Борисов е оповестил за кого е дал вота си, ще бъдат разгледани и още днес ЦИК ще излезе с решение и за двата случая, каза Камелия Нейкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 8 години
ЦИК трябва да обяви изборите за недействителни!!!
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
285, кой каза 285...първи път...втори път...
2
0
 
5
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Нарушения бол! Защото не се казва, че КУПУВАЧИТЕ и ПРОДАВАЧИТЕ на гласове са ПРЕСТЪПНИЦИ ! Само тяхното деяние е престъпно.... За това мъдрите съдии осъждат деянието , а оправдават деятелите! А деятелите са шефовете на партиите и организациите, участвуващи в изборите. Нима тези пари, агитации и прочие, се извършват без знанието на главните бандити ? Те са света вода ненапита и чистички, като моминска пазва !!
1
1
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
В 18.02 часа Ани Цолова обяви по НОВА:"Ние вече знаем имената на новите кметове, но нямаме право да ви ги съобщим" ...Въпросът е как цял час преди края на изборния ден в НОВА знаят имената на новите кметове ? :) :) :)