Почти 72% казаха "Да" на електронния вот

По данни на ЦИК активността е била 31,5 на сто
26 окт 2015 09:37,
50
Почти 72% казаха "Да" на електронния вот
Снимка: Reuters, архив

По данни от ЦИК, публикувани на сайта на комисията към 7,30 часа днес, 71,96 на сто от участвалите в референдума са гласували с "да", а 28,04 на сто са отговорили отрицателно на въпроса: "Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?"

Данните за активността на референдума са от 17 часа на 25 октомври - 31,50 на сто, пише БТА.

Още по темата

Данните за активността на избирателите в местните избори са също от 17 ч. на 25 октомври - 43,20 на сто.

Гласоподавателите на ГЕРБ и РБ са показали най-голяма подкрепа на референдума за електронното гласуване, сочат данни на "Алфа рисърч", представени по bTV.

83% от привържениците на партията на премиера Бойко Борисов за отговорили с "да" на въпроса за допитването. При РБ този процент е 82%.

71% от гласувалите за ВМРО и 69% от гласувалите за НФСБ са дали като свой отговор "да".

С "не" най-много са гласували гласоподавателите на ДПС и БСП. При партията на Местан едва 45% от гласувалите са дали отговор "да" на запитването, а при БСП процентът е 54.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ехааа,пак ще ни викат *** на Европа.Абе как така в никоя друга държава не гласуват Електронно,освен в Естония ,но и там се гласятда го забранят ,ни българите сме най умните в света.А в Германия направо го отхвърлиха и забраниха.Освен това заглавието е монипулативно .Всъщност 70 % от гласувалите едва 30% за референдума са ЗА -значи около милион и половина от 6 600 000 души имащи право на глас
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Революцията в България е неизбежна.
14
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ми пука за хората в чужбина. Те изобщо не трябва да имат право да гласуват.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименВсяка една транзакция може да се подпише независимо в Р/О база данни и резултатите да се одитират.
12
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АЗ НЕ ПОЗНАВАМ ХОРА, ГЛАСУВАЛИ ЗА ЕЛЕКТРОННОТО ГЛАСУВАНЕ.НА МЕН ТОВА МИ ПОКАЗВА САМО ТОВА, ЧЕ БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ГЛАСУВАНЕТО Е ЕЛЕКТРОННО ИЛИ НЕ, ВОТЪТ СЕ МАНИПУЛИРА.
11
1
 
6
 
! Отговори
Стоил преди 8 години
У наше село обясняваха че само ако имаме компютър могло да гласуваме за референдума така били казали и от ДПС и от БСП и от Герб .. и хората какво да правят - вярват ... :-( Щом всички казват и в другите села щом било така ... значи е така ...
10
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече ще имаме пълно удобство при гласуване. Няма да има нужда да се разхождаме до урните, няма да има и смисъл. Цък един път - ГЕРБ печели. Цък цък два пъти - пак ГЕРБ печели
9
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе този вот е абсолютно незаконен не може 25 процента от избирателите да определят съдбата на останалите 75 процента, това се нарича ф.ашизъ.м.
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 5Също така по никакъв начин не можеш да гарантираш какво ще обявят за краен резултат! Точността приключва с момента на подаването на гласа. Това, ако си програмист, също трябва да ти е пределно ясно!
7
8
 
9
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
лош избор е това електронно гласуване, сега някой ще се закотвят в политиката (лапанцата) до без карай а от там и внуците им.
6
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Груба лъжа. ЗА възможността да се гласува по електронен път са гласували по-малко от 25% от избирателите! При сегашната ситуация в България електронното гласуване просто ще облекчи купения, служебния и корпоративния вот. Освен това няма да има абсолютно никаква гаранция, че обявените крайни резултати са точно следствие от избора на гласувалите. А няма да има и как ръчно да бъдат проверени резултатите!
5
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви манипулации, какъв *** народ, бе?! Всички, които сте против е- гласуването, имате ли някаква мисъл в тия глави?! Какво по-голямо манипулиране на вота може да стане от това сега? Самият факт, че всички скочиха против този метод на гласуване е ясен знак, че не им е в интересите. По-точно не скочиха, а направиха пълно затъмнение за този референдум + погазване на правила като не се е давала масово бюлетината за референдума. Не осъзнавате ли какво влияние ще окаже вотът на хората от чужбина?
4
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименКато компютърен специалист мога да ти кажа, че може да се направи напълно сигурно и анонимно. Единственото, което не може да се гарантира е че, като гласуваш не го правиш по принуда.
3
3
 
11
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 8 години
Данните за активността на избирателите в местните избори са също от 17 ч. на 25 октомври - 43,20 на стопри положение че половината от тази избирателна активност е купен и корпоративен вот, тия избори са абсолютно НЕ ЛЕГИТИМНИ !!!! ТАЗИ МАФИОТСКА ПОЛИТИЧЕСКА КАСТА ПРЕСТЪПНИЦИ Е НЕЗАКОННА !!!!
2
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДа бе да, милиони от Турция само това чакат и т.н. глупостите на купуващите гласове. Те затова от ДПС гласувха 55% с "Не".
1
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДПС пак се уреди, сега от Турция спокойно могат да имат нови 400 000 избиратели, без да им се налага да ходят до изборните секции!