Всички са виновни за ада в "Арена Армеец"

Намаляването на ОИК от 41 на 19 души е малоумие
35
Всички са виновни за ада в "Арена Армеец"
Снимка: Булфото

Намаляването на членовете на ОИК София от 41 на 19, което се случи с последните поправки в Изборния кодекс, е "малоумие", смята проф. Михаил Константинов, председател на "Информационно обслужване", което обработва данните от изборите.

Още по темата

Математикът контрира изказаната по-рано теза от омбудсмана и бивш депутат от БСП, основен автор на поправките в Изборния кодекс, Мая Манолова, че по закон има възможност да се наемат експерти, които да приемат документи.

"Можеше, но в закона пише, че протоколите се подписват от членове на ОИК, а те са само 19, според същия този закон. За случващото се невинни няма! Всички сме виновни!", отсече той и се извини на хората, които пострадаха от хаоса в зала "Арена Армеец", въпреки че по думите му дружеството, което представлява, вероятно има най-малка вина за това.

Според него три са основните причини да се стигне до ада в "Арена Армеец". Едната е намаляването на състава на общинската комисия от 14 на 19 души.

"Второ - в намаления си състав общинската избирателна комисия организира лошо графика за приемане на протоколите от СИК. Имаше начин това да се избегне, като се разхвърля във времето приемането на документите, за да не се налага хората да висят по този безобразен начин. Третата е при нас, в комисиите. 90% от протоколите съдържаха грешки и не само да се поправят, а да минават по три пъти", призна той.

Константинов беше категоричен, че хакерската атака в деня на изборите срещу сайта на ЦИК, на МВР, на МВнР, на ГРАО, няма да се отрази на обработката на резултатите.

"Ние не използваме интернет, като обработваме резултатите", обясни той.

Според него атаката по интензивност е надвишавала 3000 пъти най-голямата известна досега атака срещу България.

"Аз съм убеден, че това е организирано от голяма хакерска международна група с много възможности. През защитата, която имаме и е една от най-добрите в света, за секунда проникваха по 15 000 хака", добави още Михаил Константинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Перко преди 8 години
Държавата да сключва застрахователни договори за риск от некадърност на структурите и служителите си. Само дето не знам кой застраховател ще се навие :)
20
0
 
0
 
! Отговори
Кеф преди 8 години
Взаимствали са системата за гласуване без да отчитат 50% гласували онлайн
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само 19 продажни са намерили.....
18
1
 
0
 
! Отговори
Baj ti Ganio преди 8 години
Do Koce Mace !To vmesto da se kaharish za perhedrolenoo choveche , nacionalniq predatel i podloga na Putin, idi se zastrelqj gad mrasna!!!
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И сега всички ощетени могат да отидат при ОмбудсМая и да се оплачат от ... Мая Манолова
16
3
 
7
 
! Отговори
Коце Маце преди 8 години
След тези платени и опорочени по същество избори и от задушаващата ни"прегръдка" на Гейбераската Хунта, започва ерата на ЕДНОЛИЧНО и ТОТАЛИТАРНО управление у нас!То е подготвено с участието на услужливите казионни медии BTV и NOVA , и с дейното участие на Главния прокурор и Задокеанските им покровители и ще представлява "Грандиозен спектакъл" утре сутринта пред Народното събрание:Извеждането на Волен Сидеров и Десислав Чуколов с белезници на ръцете от Парламента !Срам и позор за този народ !
15
0
 
13
 
! Отговори
... преди 8 години
Пострадалите трябва да съдят ЦИК за нанесени физически и психически щети. Парите ще се вземат от хазната, сиреч от данъкоплатеца, но по някакъв начин трябва да възмездят пострадалите за понесените мъки. А кой виновен.. всеки бяга като попарен и обвинява другия.. позната картинка. Никога български политик няма да поеме отговорнмост, Никога.
14
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много интересно протоколите не са приети хората са затворени а имаме едновластен победител за страната това е по-зле от Тоталитаризма на бай Тошо това е мутрагенстки тоталитаризъм ако народа не се вдигне България си заминава от картата на Европа -ще останат Б.Б Цв.ЦВ и другите им симпатизанти за шутове
13
3
 
16
 
! Отговори
Ел Класико преди 8 години
1944 година България е превзета с оръжие от простите *** и в последствие образованитеи заможни хора са били избити.През 2009 година България оитново е превзета от селяните но посредством избори.В следващите години образованите и интелигентни хора се унищожават или прогонват зад граница.България навлиза в ерата на "Тъмните векове".
12
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ох Майче, макар и позавяхнала вече, видя се, че освен за джиги-джиги, за друго не ставаш. Ама закво се гърбиш кодекси да пишеш, да те пита човек....
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Специално за София времето за предаване на протоколите се удължи двойно, защото вместо 2 протокола, както беше досега, сега се предават 4 протокола. Тези два протокола в повече са за избор на районен кмет и протокола за въпросът за референдума, който не трябваше да се провежда с местните избори, но ГЕРБ реши, че така ще си докара избирателна активност, но реално ГЕРБ ни докара само този АД в зала Армеец.
10
1
 
16
 
! Отговори
zkr преди 8 години
Всички са виновни === Никой не е виновен
9
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За АДЪТ в зала Армеец виновни са ГЕРБ. Всичко останало е крадецът вика дръжте крадеца.Професор "На всяка манджа мерудия" пак се изказва за неща, от които не разбира.
8
7
 
5
 
! Отговори
2013 преди 8 години
Видя ли "Мая Манолова" и "избори" в едно изречение, знам че ще става въпрос за скандал или опашати лъжи.
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато стане беля "всички са виновни" но когато стане нещо хубаво заслугата е САМО на Тиквата.*** народ-слаба държава.А когато народа е мнооого *** то просто държава НЯМА.
6
1
 
8
 
! Отговори
да преди 8 години
До ами чети кодексатрябват му да плати за знаци на пътя, 30 000 е парчето. Откъде да ги вземе. Пък матряла ще търпи в името на пътните знаци. Не че някой има ГОЛЯМА НУЖДА ОТ такъв ЛУКС. Като нямат хляб, да ядат пасти.
5
1
 
12
 
! Отговори
ами чети кодекса преди 8 години
До АнонименМутрата не ще да плаща за избори.
4
14
 
5
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Намалиха членовете на СИК за да има повече за БСП и АТАКА и това е направено от пчеличката Мая!!!
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И защо смалихте членовете на Сик?
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хак да ви е с тия хакове!