България е обвинена в грубо отношение към мигранти

Според доклада, хората са били рекетирани от полицаи
13 ное 2015 07:24, Петя Славова
68
България е обвинена в грубо отношение към мигранти
Снимка: архив, Булфото

Българските власти са обвинени в грубо отношение към мигранти в доклад, финансиран от британската хуманитарна организация Оксфам, съобщи Би Би Си.

Докладът е изготвен въз основа на свидетелства на мигранти, преминали пеша от България в Сърбия и цитира множество твърдения за побой и рекет от полицаи, пише БТА.

Докладът е изготвен от Центъра за човешки права в Белград и е финансиран от Оксфам. Той обръща внимание на опасностите, които очакват мигрантите на турско-българската граница и по-късно, когато те се опитват да преминат в Сърбия.

В подробности са описани разкази за рекет от българската полиция, физическо насилие над мигранти и нападения от полицейски кучета.

Докладът се опира на разговори с над 100 бежанци, пристигнали от България в сръбския пограничен град Димитровград. Те са проведени в продължение на три дни през октомври.

"В светлината на сигнализираните злоупотреби ЕС трябва да се намеси и да предприеме конкретни действия, за да защити основните човешки права в своите граници", заяви директорът на Оксфам за Югоизточна Европа Стефано Балдини.

Миналия месец афганистански мигрант бе застрелян от български граничар, след като влезе в страната от Турция. Властите заявиха, че той е бил убит от рикошет при даден предупредителен изстрел, припомня Би Би Си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: бежанциОксфам
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
13
 
! Отговори
А преди 8 години
А СПОРЕД МОЯ ДОКЛАД БЪЛГАРИТЕ СА ЗАДЪЛЖЕНИ, КАТО РОБИ ДА ОБГРИЖВАТ ТАЯ НАПАСТ.
10
1
 
12
 
! Отговори
Св преди 8 години
До ГалинДа, съгласен съм. Добре е да се разчуе, колкото се може повече. И дори и някакви глоби и негативи да понесем от нехуманността тук, ще са нищожна част от средствата и усилията, материални и нематериални, от това, което ще ни се наложи да плащаме, ако се отнасяме по "европейски" с тях. Очаква се скоро това "европейско" отношение да се промени, така че ще бъдем отличници, даже направо толерантни хуманисти в сравнение с това, което чака "бежанците" там.
9
3
 
9
 
! Отговори
Калина до 4 преди 8 години
Да, точно така!Няма исторически прецедент! Хайдушки ни е манталитета! Абсолютно! Сега предай нататък да се знае! Моля!
8
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само като чета "британска хуманитарна организация", и вече ми се повдига.
7
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички тези имигранти които толкова милее европееца ако бяха поискали визи в което и да е европеиско посолство никога нямаше да им се даде но идвайки на огромни маси през зелената граница Европа ги приема с умиление и сълзи на радост за добре дошли.Това е лицимерие за сметка на масата европеици-последиците очакваите след 30 до 50г.Прецедента е факт очаквайте десетки милиони в бъдеще-Пакистан,Бангладеш.Индия,а Африка.все страни на бъдещи имигранти,как ще бъдат спрени....
6
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормално нещо за балканския бантустан Абсурдистан, където ненормалността се счита за нормалност! Няма как поколения наред това племе да е откърмено с песни и възхвали за хайдутите ("хайдут" е дума, навлязла в българския от албанския език и буквално означава разбойник!
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече и децата знаят за плановете на сорос чрез нпо да ислямизира Европа и да я превърне в халифат.Много български журналисти, социолози,психолози получават стотици долари от нпо за да манипулират общественото мнение.Така че подобни доклади ни правят голяма услуга.
4
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я марш обратно в Афганистан и Африка като толкова сме груби в Европа. Защо не идете в Русия или в Саудитска Арабия? Там сигурно ще са по вежливи с гамени като вас
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А какво им е на полицайте ни? те са най добрите същества на България
2
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да ги чакаме с хляб и сол на границите ли искат?
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво им пречи да са "легални" мигранти. Границите са отворени за хора, коихо не крият оръжия под дрехите си.Нелегални? емигранти= джихадистиТая " организация" кога изникна. Сръбски терористи някакви. Не са легитимни