Експерт: Нужни са политици като Кол, Митеран и Тачър

Европа е военно джудже, не може да се справи с такива атаки
14 ное 2015 12:40, Анисия Иванова
46
Експерт: Нужни са политици като Кол, Митеран и Тачър

Икономически свръхмощният Европейски съюз е политически и военно нов, неясен и незрял като управление елит. Проблемът е отдавна и този въпрос е постоянно отраган. Това каза пред политическият анализатор Арман Бабикян пред bgonair.

По думите му субектът ЕС на практика е икономически гигант и военнополитическо джудже.

Още по темата

Императивните тенденции през тези десетилетия надделяваха за сметка на способността на съюза да води обща политика по сигурността, обща външна политика и да има обща отбранителна доктрина, която не влиза в противоречие с НАТО.

Факт е, че европейските страни дори в периода на Студената война отделяха прекалено скромна част от бюджетите си за общия бюджет на НАТО, за разлика от САЩ, допълни Бабикян.

"Днес сме на прага на голям риск, който надскача трагедията, случила се в Париж. И този огромен риск, пред който се изправя Европа дори не е свързан с контрола по границите, с риска омразата на верска основа да надделее сред по-широки слоеве от населението и да започне да диктува политическия ред на цивилизована Европа", обобщи анализаторът.

Терористите ще са постигнали целта си тогава, когато превърнат Европа в огледален образ на Ислямска държава с обратен знак.

Тук са големите рискове. Именно по тази причина е важно да има силно европейско лидерство на политическо ниво, а не елементарно и бюрократично търсене на консенсус.

Крещяща е нуждата от фигури като Хелмут Кол, Франсоа Митеран, Маргарет Тачър. Политиците от онова поколение знаеха как да се справят с катаклизми, убеден е той. Както вътрешнополитически така и външно политически.

Процесът ще добие завършен вид, ако бъде направляван умно, след края на предстоящите президентски избори в САЩ.

"За съжаление перспективата не е много близка. Но тези, които смятат, че за две-три седмици с унищожителна мощ трябва да бъде изтрита ИД, не са реалисти", допълни още Бабикян.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
1
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
И Рейган!!! Тачер и Рейган скапаха "Империята на злото" - СССеРе. Още малко му остава на афро-американският експеримент Обама и на другаря Путин ще му омекнат рогцата...
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ааа без дъртата вещарка тъшар и на оня свят не я искат.
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За последните 15-20години Франция привлече хиляди мароканци,алжирци тунизийци и хора от централна Африка.Тези хора станаха френски граждани.Но поради хиляди причини не можаха да възприемат европейският начин на мислене,морал,ценности и не се интегрираха.Те не искат да работят,да се образоват да бъдат цивилизовани граждани.Това ги направи бедни и озлобени отритнати от обществото и лесно манипулируеми от радикални групировки.Виждайки как нормалните хора живеят те се озлобяват стават убийци.
23
0
 
6
 
! Отговори
до 36 преди 8 години
Ако беше жив Хитлер и видеше това което става Днес щеше да се отрови отново!
22
2
 
4
 
! Отговори
до 31 преди 8 години
Евтиния петрол продаван от ИДИЛ е доказателство ,че Русия няма нищо общо с нея защото губи милиарди заради ниската цена на петрола.
21
0
 
3
 
! Отговори
демограф преди 8 години
Ако американската политика зависи от президентски избори,а не от повика на деня и САЩ. и ЕС са за оплакване.Оттеглянето от Ирак и Афганистан,защото Обама обещал това по време на предизборната си кампания,е жалък пример за държавническа немощ и непредвидливост.Егоистичната,старческа политика на старите държави от ЕС доведе до беззащитната позиция сега.Някакви си *** да си развяват байрака по Европа,а *** вътре в Европа да им пригласят.Централизация,армия,полиция желязна завеса!Веднага!
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-добре щеше да се справи Хитлер в тази ситуация.
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напротив точно трябва за няколко седмици да бъде затрита ИДИЛ . От 10 до 100 хил фанатици затворени в един чувал без възможност за бягство . Когато загинат всичките тогава ще има за известно време мир
18
1
 
10
 
! Отговори
Мариян Минев преди 8 години
На Франция в часност и Европа като цяло и трябва,нов де ГОЛ(велик французин,мъж,войник!
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АААА и *** било *** дума!Не знаех за 60 години това?Лъжа , измама, простотия, честност, принципност, родолюбие, патриотизъм, ум-също да се впишат в речника с ***!Също -българин, мошеник, крадец, мутра, лъжец, ***, ***, корумпиран...
16
10
 
4
 
! Отговори
соросче до 23 преди 8 години
"Американско пуделче, а кой създаде, отгледа и въоръжава ИДИЛ"Путин, дето крепи войната в Сирия 5-та година с тонове оръжия! Ако демократизацията на Сирия се беше случила 2011 мирно и тихо, нямаше да има тва чудо сега.А вие що ни пробутвате вината на нас - това, че ние дадохме телефони и интернет на арабите да си организират бунтовете е със сигурност по-малък грях, от това, че вие им дадохте калашници.
15
2
 
8
 
! Отговори
До 25-ти преди 8 години
Отворих, за да напиша това, но Вие сте го написали вече.Нещата са прости и ясни и се усложняват, за да бъде оправдана планетарна античовешка агресия, алчна и брутално нагла срещу Русия!Всичко, което се "случва" е в резултат на политиката на шепа хора на една задокеанска страна, възникнала от разбойниците и фашистите на Европа.Използва се ИД, за да не се чува името сащ.САЩ е най-големият терорист в света, изразяван от няколкостотин, вероятно психоболнХората прогледнаха.Беззащитни *** няма
14
0
 
6
 
! Отговори
_ преди 8 години
Европа няма нужда от Тачър, Кол и Митеран. Европа има нужда от Чърчил, Аденауер и де Гол.Истината е, че силните катаклизми създават силни политици. Силните политици не се появяват от нищото във време на просперитет, просто защото времето на просперитет не изисква кой знае какви волеви качества. Нужен е период на силна криза, за да изкристализират политици, които са на нивото на историческия момент.Историята показва, че не се учим от историята. Ссяко поколение трябва да си изживее катаклизмите
13
0
 
0
 
! Отговори
до 26 преди 8 години
От какво е спасил Хитлер Европа?От какво е спасил Сталин Европа? (Освен от Хитлер?)
12
2
 
7
 
! Отговори
Всички вкупом преди 8 години
се оставихме разни толерасти да ни се качат на главата, да забавят и обезсилят всяка разумна отбрана, защото се правиха на велики хуманисти, докато си пиеха шампанското за наша сметка. Сега се сетете кога за последно сте гласували за някой с разумни изказвания по отношение на ислямистите, или пък не сте гласували, защото не е интересно като Биг брадър или друга помия от сорта. Това, че утре ще ви заколят, си е изцяло ваш проблем и се докарахте сами дотам. Аз също.
11
5
 
9
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Нужни са хора като Хитлер и Сталин с твърда ръка. Не, че ги оправдавам напълно, но по един или друг начин са спасили Европа от тази ***. Тези държави на диваци могат да се управляват само с диктатура. Иначе няма контрол... Остана само Асад и него искат да махнат. Докато бяха Садам и Кадафи нямаше проблеми.
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нужни са политици като Кадафи, Садам Хюсеин и Асад.
9
1
 
12
 
! Отговори
До 20 преди 8 години
"Антикомунизмът е естествен избор на младите."Младите нещо май нямат вяра и на псевдодемокрацията на запад.
8
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Юдео масонът Путин- твърде възможно. Но определено не се харесва на западните сбърка'няци които вече тотално се изпонаахаха
7
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
тачър за една скала в океана изпрати бойни кораби да се бие с аржентина толкованарод загина тогава и от двете страни после държа миньорите три години в стачкаи накрая си я свалиха хората около нея така трябва да стане и сега