Плевнелиев пак зове за превъоръжаване на БА

Все пак е доволен от Програма 2020 за въоръжените сили
Обновена: 26 ное 2015 18:01 | 26 ное 2015 17:16, Камелия Цветанова
71
Плевнелиев пак зове за превъоръжаване на БА
Снимка: БТА, архив

Чрез приемането на "Програмата за развитие на отбранителните способности на въоръжените сили на България 2020", те получават перспектива за развитие и надграждане на способностите си.

Това се посочва в изявление на президента Росен Плевнелиев по повод на приетия от парламента документ, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Президентът е удовлетворен и благодари на депутатите за проявеното национално отговорно поведение с приемането с широко мнозинство на програмата.

Документът определя параметрите за развитие и основните насоки за изграждане на отбранителните способности на въоръжените сили до 2020 г. чрез ангажиране на политическите, икономическите, технологичните, информационните, военните и гражданските ресурси на страната.

"За мен като Върховен главнокомандващ и държавен глава е от изключително значение въоръжените сили на България да имат ясна визия и стратегия за изграждане и развитие на отбранителни способности, адекватни на рисковете", посочва президентът Плевнелиев.

Държавният глава заявява, че е налице критична необходимост от технологично превъоръжаване и модернизация на армията ни, че оперативната съвместимост със съюзниците е стратегически приоритет, а изпълнението на поетите съюзни ангажименти трябва да бъде гарантирано напълно и навсякъде.

Плевнелиев допълва, че приемането на програмата кореспондира изцяло с поетите ангажименти на Срещата на върха на НАТО в Уелс. Това съответства и на взетите решения на КСНС по въпросите на отбраната, когато беше постигнато широко политическо съгласие за необходимостта Министерският съвет да внесе тази програма в парламента.

"Целта е българските въоръжени сили да получат необходимата стабилност и спокойствие да планират и надграждат своите способности", отбелязва президентът.

Държавният глава заявява, че програмата за развитие трябва да бъде дългосрочно финансово обезпечена и да се превърне в траен приоритет на изпълнителната власт, което ще бъде реалното доказателство за демонстрираната в момента политическа воля, която да доведе до устойчиви резултати за сигурността на нацията.

Президентът Плевнелиев отбелязва, че сега е необходимо в изпълнение на взетите решения на КСНС да се изработи и приеме до края годината и "План за развитие на въоръжените сили 2020". Той отбелязва, че това ще бъде стъпка в утвърждаването и развитието на българската държавност, която показва, че по взетите решения с широко политическо съгласие по ключови национални приоритети се постигат резултати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не думай бе дай за 2015 да видим с миговете ти за 2020 си тръгнал.
40
0
 
4
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
Туй, наясно ли е за какво става реч?Много сложни думи МУ написали, изпотява се докато ги произнесе, ейй.То хубаво, че има плейбек.
39
0
 
3
 
! Отговори
Уфффффффф преди 8 години
Пак завоня на не къпана ---ка.
38
0
 
7
 
! Отговори
матросчето преди 8 години
Добре де, как при бедния комунизъм имахме 200 аероплана, а сега в свободата и "богатството - само 9 и те за ремонт в автотенекеджийницата, май съм пиян или заспал, е , верно, немахме банани, но от турците въобще не треперехме, а сега - америка за България, защо не помага - сичко ли прибират протестърите, малеее, ще ни остават без аероплани, на хвърчила ке го караме, готино, нали.
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А заплати за лекарите?На кукуво лято?Е нищо чудно с такъв " главнокомандващ"
36
1
 
7
 
! Отговори
socialen преди 8 години
Иска да трансферира годишно държавни пари на стойност от 2% от БВП (=2.1 милиарда лева) в джобовете на западната Олигархия за напълно ненужна военна техника на фона на масовата безработица, безперспективността и икономическата депресия, в която Борисов вкара страната по време на 3.5 годишното еднолично катастрофално "управление" на неконтролируемия хаос на Борисов в периода август 2009-февруари 2013 година.
35
0
 
14
 
! Отговори
Бългианец преди 8 години
Нужни са 15000 лъка, 45000 стрели, 10700 копия, 50000 бойни прашки, 5000 арбалета. Коне и магарета имаме казал министъра на индианската отбрана.За флота са нужни 500 бойни сала с гребла и платна. Божидар Димитров е предложил да извади трофейните 150 сифона за гръцки огън, пленени от времето на хан Крум.
34
0
 
14
 
! Отговори
Калина преди 8 години
Млъкни,бе!Затвори тая уста!
33
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"За мен като Върховен главнокомандващ и държавен глава е от изключително значение"За тебе като една Върховна плюнка и едно държавно нищо е от изключително значение да си довършиш жалкия ,нищожен мандат и да си обираш крушите за Германия и да се върнеш към клошарския живот по паркинЗите, и повече никога да не се връщаш тука.
32
1
 
21
 
! Отговори
ес преди 8 години
Време е вече на този да му се затворят устата. Всеки път като проговори бълва глупости.
31
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма ли кой да му смени плочата на тоя?
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България военен и полицай да си... нямам нищо против тях, но защо не се уеднаквят и заплатите в средното образование на 900 - 1200 лв
29
1
 
13
 
! Отговори
Курнзаов преди 8 години
Няма ли някой самолет вотра употреба от ЕС без мито да купим? Така и така почти всички карат стари коли нов внос.
28
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква армия бе, какво превъоръжаване? Нали щяхме да сме толерантни? А, май американците имат старо оръжие за пласиране! Колко ти плащат Президенте? Всъщност те на кухи *** не плащат ... само грабят
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
44, той може и да победи, ако изборите, както и последните няколко бъдат фалшифицирани. Ако пишат на всички останали нули масово по секциите този *** може да победи и с 85%. Докато ГЕРБ участват в политическия живот свободни избори няма да има, те са ненормални, не знаят какво е демокрацията. Процентите им са близки до тези на президента на Беларус или на Русия. Няма да се учудя ако никой не гласува за тази продажна марионетка, а той накрая победи "убедително".
26
0
 
16
 
! Отговори
ха-ха преди 8 години
Колкото и да е странно тиквата има възможност да си вдигне рейтинга като ритне този *** доста хора са готови да забравят,че той ни го натресе.
25
1
 
10
 
! Отговори
изкласил преди 8 години
Този ужасно прилича на учителя ми по трудово обучение едно време. Първият път като го видях направо се стреснах! Като две капки вода са. Оня учител всички го мразеха, защото наказваше жестоко за дреболии и все ни караше да му носим пари за някакви материали, които таки и никога не виждахме.Ех, спомени...
24
0
 
22
 
! Отговори
784 преди 8 години
Другата година Плвенлиев ако хване и 1% на изборите, ще е късмет.
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Г-н Плевнелиев помислете първо за човешките фактори-образование,праофесионална ориентация и семейството...Покажете кое от тези три фактора получава нормално развитие в най бедната европейска държавица-България??Като бивш комсомолски лидер си спомняте нещо положително в тази насока ...Престани с тези европейски измамници да ги задоволяваш с прегръдки...Историята жестоко ще те накаже и следващото ще бъде в президентските избори...
22
1
 
10
 
! Отговори
Плевнелиев преди 8 години
Аз не зова, а шепна или мяукам взависимост от случая.И да знаете, винаги ще заставам за снимка като за селфи. Такъв да ме запомните: сериозен, умен, храбър, толерантен, винаги позиращ гордо пред лъва без топки. Впрочем, аз също нямам топки. ------Уви, България наистина трябва да прави повече за своята сигурност...