Полша сама произвеждала частите за "МиГ"-овете

Ненчев спокоен: Имаме пълни гаранции за ремонта!
105
Полша сама произвеждала частите за "МиГ"-овете
Снимка: БТА, архив

Полша сама произвежда резервните части, с които ремонтира самолетите и това е записано и в договора ни за изтребителите МиГ- 29. Така военният министър Николай Ненчев разсея опасенията на опозицията, че има риск за изтребителите ни да бъдат използвани части втора ръка, а не нови, което постава под въпрос качеството на ремонтите дейности.

Още по темата

"Имаме пълни гаранции от страна на Полша, те сами ремонтират своите МиГ- 29 и не са имали досега инцидент с тях", отсече министърът.

Ратификацията на споразумението с полската страна, която днес парламентът одобри, обаче няма да бъде обнародвана в Държавен вестник.

"Засекретяването на споразумението, което е междудържавен договор, се налага, за да не се застраши националната ни сигурност, както и тази на партньорите ни от НАТО", обясни Ненчев.

След заплахите на Русия, че ще оспорва по съдебен път споразумението, съпредседателят на РБ Радан Кънев отсече, че това няма как да се случи, защото се отнася за договор между България и Полша.

Николай Ненчев отказа да отговори на въпроса при евентуален инцидент с ремонтиран в Полша МиГ-29 дали ще си подаде оставката, но пък Радан Кънев отсече, че в такъв случай без съмнение ще има сериозни политически последици, ако се установи, че причината е некачествен ремонт.

"Всяка година някой МиГ аварира в Русия, но ако изтребител е ремонтиран в Русия, това означава ли, че българският министър трябва да подаде оставка", риторично попита реформаторът.

Според Ненчев България направи днес "цивилизационен евроатлантически избор, с който се гарантира възможността българските пилоти да летят със съвременно оборудване".

Той увери, че това е началото на дългосрочно споразумение за модернизацията на МиГ- 29 и авиацията ни ще е съвместима с тази на другите страни от НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: ПолшаНиколай Ненчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много наши другари мафиоти сега няма да могат да си хапнат от тлъстата рускобългарска баница защото такава няма да има . Както няма и за белене и за рибния паток и за още много други схеми ,то и за това е целия рев
61
1
 
0
 
! Отговори
избор преди 8 години
Миг-29 може и да бие Ф-16 във въздушен бой но с модерни западни ракети въздух-въздух, а ремонтът не предвижда да се сменя платформата за въоръжение, само удължаване на ресурса на двигателите и корпуса.
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
как ще произвежда сама 4асти!!!то да не е полски ябълки!!
59
0
 
5
 
! Отговори
До 85 преди 8 години
Абе какво искаш, политици-българска работа! Много ми е интересно обаче след някоя и друга годинка как ще се оправдават за националната катастрофа в която ни вкарват? И КОЙ ЩЕ ПЛАЩА ЗА ТОВА?
58
2
 
1
 
! Отговори
До 89 преди 8 години
Е как ще чуеш, тия ф-ки предпочитат да стрелят отзад, откъм гърба на беззащитни самолети. А с миг-овете още не са се срещали в бой и сигурно много-много не им се ще да се стрелят. Защото изведнъж ще рухне мита за "превъзходството" им!
57
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предлагам от днес целият управленчески автомобилен и въздушен парк да се ремонтира в работилничката на бай Иван от село Патаран!!!!Същият работи на символични цени,минимално възнаграждение,с употреба на резервни части СОБСТВЕНО ПРОИЗВОДСТВО и може да му се плаща натурално-шишенце домашна,килце картофки,килце захар,литърче олио........всякакви други стоки от първа необходимост!!!Предлагам ратификация на договора от парламента!!!Да подкрепим родното и родният бизнесмен!!
56
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полша сама произвеждала частите за МиГ-овете?!?!?!?!То с гледане ако ставаше,кучето щеше да е най-добрият касапин!!!
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашите управници с тези карикатури начело по възлови места (Плевнелиев, Външния министър, министъра на отбраната и др. ...), трябва да се нарекат ЦИРК, а не елит на държавата и лидери.Ненчев е красноречив пример за нулев управленски капацитет.С тази сделка с Полша станаха за резил и това предполага, че по същия аматьорски начин "решават" ключовите проблеми на държавата, до които имат достъп.Пълна трагедия...
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е щом един земеделец гарантира ремонтът на самолетите няма как да не прав.Само интересно защо бърза да се скрие зад решение на парламента. Това е напълно в правомощията на правителството. Но нали колективната отговорност води до колективна безотговорност.Та добре е че има хора на хонорар към "Америка за България" които също разбират от ремонт на самолети и ни осветлиха по проблема. Само да не стане като ремонта на въртолетите в Израел. Но ще поживее ще видим.
53
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пълни гаранции? Че то и аз мога да ви дам такива гаранции, ето Гарантирам че ще поправя МиГ-онете да станат като чисто нови! Гаранция давам 100% като нови! Айде договор!
52
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дрън-дрън... Полша не произвежда нищо такова, всичко им идва от Русия. Нашите управляващи се опитват да защитят комисионната на министъра и да се направят, че угаждат на американците. Сега ще изкарат, че един договор с частна фирма от Полша трябвало да се ратифицира от Народното събрание. Пълна фалшификация!
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 76АМИ ЗАЩОТО ВИЕ ПО-СКЪПО "АГИТИРАХТЕ "
50
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те може и да произвеждат, но нямат лиценз за това.И Китай произвежда калашници без лиценз, и като резултат това са най-скапаните калашници.
49
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
W този сайт 2-3 руски гъ...золизци последните дни заработват допълнително!И плюсчета и минусчета си слагат по10-20 наведнаж!Смешници! Само такива като вас поже да впечатлите,Русия в в свободно падане!Русия се търкаля към СССР, съвсем скоро ще цопне при него.
48
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази карикатура докога ще е министър? Земеделец ли е, какво разбира от отбрана някой знае ли?
47
8
 
3
 
! Отговори
Преподавател в СУ преди 8 години
Добре , че има червени *** , които разбират от всичко и могат да дадат акъл на всеки за всичко. Другари имам една молба , кажете на вашите другари от Позитано как да запазят партията си от изчезване . На тези избори в никой град на България не гласуваха за БСП . Защо така бе другари , нали всичко знаете и можете .
46
2
 
1
 
! Отговори
до новия виц преди 8 години
Смятай какъв *** са произвели тогава рашките :)
45
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до ГьобелсТова в архива на соцпропагандата ли го прочете ? Това е нищо, а какво ще кажеш за Георги Димитров който с лодка на гребла е стигнал до Одеса ?
44
7
 
0
 
! Отговори
новия виц преди 8 години
Аварийно приземил се руски льотчик в малък полски град влиза в железарски магазин и пита: Имате ли части за МИГ 35?...Полския магазинер му отговорил: Тук е железарски магазин бе тараишч! 10 см пирони нали имате -ядосан руския тараишч настоявал да си купи...ха..ха..може тук да се смеете..ха.ха
43
1
 
4
 
! Отговори
Bayazitz преди 8 години
Gosim ministarrrr,edin vapros ,imat li polyacite licenz da izvar6vat remonti n MIG ovete