Бонусите в БНР и БНТ на прицел – слагат им таван

Слуховете мълвели, че там взимали повече от президента и премиера
2 дек 2015 11:22,
8
Бонусите в БНР и БНТ на прицел – слагат им таван
Снимка: БНТ

Депутатите се захващат с бонусите на шефовете в СЕМ, БНР и БНТ.

Петър Славов и Мартин Димитров от РБ са внесли промени в Закона за радио и телевизия, с които предлагат да се сложи таван на допълнителните възнаграждения на ръководството на СЕМ и на Управителните съвети на БНР и БНТ.

Според внесените текстове възнаграждението на член на СЕМ не трябва да надвишава 90% от заплатата на шефа на парламента, а бонусите да не са повече от месечното им възнаграждение.

Според сегашните текстове заплатата на членовете на СЕМ е три средномесечни заплати на заетите в народното стопанство. 

С промените в закона Реформаторите са записали и бонусите на шефовете в БНР и БНТ да не надвишават месечното им възнаграждение. А то, според сегашните текстове, е три четвърти от възнаграждението на членовете на СЕМ. 

В мотивите си Петър Славов и Мартин Димитров пишат, че с промените се запълва законодателен пропуск - липса на ясен регламент за бонусите в СЕМ, БНР и БНТ.

Това пък довело до коментари, че в трите институции се взимат огромни бонуси, надхвърлящи заплатите на президента, премиера и шефа на парламента взети заедно. 

Освен това Реформаторите пишат и че новите текстове няма да натежат на бюджета, а дори напротив - ще доведат до икономии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DEPUTATITE NE TRYABVA DA POLUCAVAT POVECE OT DVE SOZIALNI MESECNI ZAPLATI.
3
0
 
8
 
! Отговори
И там е преди 8 години
роднина-новинар-роднина-режисьор-роднина -водещ....
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малтинчо не е съвсем прав - регламента е ясен за възхвала на геажийте - бонус ако не се спомене името господне(ББ) уволнение!
1
0
 
21
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
Бойко Борисов докара народа да яде само мас / сланина /, а сега заявява, че няма да го лекува.А за милионите раздавани под масата мълчи като ***.Бе да ти е... държавата !!!!!!!!!!!!