Депутатите дадоха още 180 млн. лв. на МВР

Опозицията видя в това провал на реформите
7
Депутатите дадоха още 180 млн. лв. на МВР
Снимка: Булфото, архив

Дефицитът в актуализирания бюджет за 2015 г. се увеличава с 49,7 млн. лв. , реши мнозинството в парламента.

Общият размер на актуализираните средства е приблизително 882,5 млн. лв. Депутатите гласуваха увеличение на средствата за трансфери за европейски проекти и програми с 494.7 млн. лв. и средства за допълнителни фискални мерки в размер на 387 млн. 800 хил. лв., с които се покриват разходите на 13 министерства.

От тях най-много са средствата, отделени за Министерство на вътрешните работи в размер на 180 млн. лв., Министерство на отбраната – 57,2 млн.лв., Министерство на правосъдието 20 млн. лв. и 3,2 млн. лв. за НСО.
Актуализацията на бюджета предвижда още завишаване и на приходите в размер на приблизително 832 млн. лв.

Янаки Стоилов от БСП заяви, че е гласувал против предложената актуализация на бюджета и посочи, че текстът трябва да бъде отхвърлен и с юридически аргументи.

Според него е прецедент значителна актуализация на бюджета за текущата година да бъде предлагана чрез законопроекта за бюджет за следващата.

Маските паднаха, заяви съпартиецът му Драгомир Стойнев.

Цяла година ни убеждавахте как добре върви държавата и накрая предлагате на НС да увеличи дефицита, каза той.

Червеният Румен Гечев заяви, че до 25 октомври управляващите са твърдели, че няма нужда от актуализация. Защо се иска актуализация след тези успехи, които декларирахте - над два милиарда повече в приходите, защо искате актуализация в разходите, попита той. Според него МФ не си е направило добре сметките и разчетите.

Според Йордан Цонев от ДПС тази актуализация е доказателство за липсващите реформи или за провала на реформите през тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Коце Маца преди 8 години
Дядо Коледа ви завеща:Тази година МВР-то с 67 000 щатни бройки, до година със . . . 100 000 !?Хак ви е на всички,де то сте седнали да пишете по форумитевместо да излезете по улиците, както правят всички други цивилизовани народи !!!
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мазните политици пак харчат от нашите парици.
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицаите направиха стачката и хоп нови 180 милиона нови парички за тех, а от нас дето не стачкуваме за винетките и пр. нови данъци и цени ша ни ги вземат.
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За учители, библеотекари по 10-20млн, а за полицаите бонусче 180млн. Чакайте да се подобри страната. Все пак ни управят бивш милиционер, а не учител или друг интелигент.. ако ме питате бих желал Стамболов за управник в това време. За един мандат щеше да подобри пооложението или най-вероятно отново биха го убили... sad but true