БСП обеща 50% от издръжката на забавачки в свои общини

Парите ще се отпускат от местните бюджети
Обновена: 7 дек 2015 07:05 | 6 дек 2015 21:28, Веселина Йорданова
15
БСП обеща 50% от издръжката на забавачки в свои общини
Снимка: архив, БулФото

Всички общини, управлявани от БСП, ще осигурят поне 50 % от издръжката за детските градини и ясли от общинските си бюджети, а от януари левицата ще поеме инициативата за политически натиск върху правителството за осигуряване на допълнителни средства за общините - до тези решения са стигнали ръководството на БСП и техни представители в местната власт. 

За активна лява политика с поддържане на социално поносими данъци за гражданите в общините, управлявани от БСП, са се договорили ръководството на партията с над 170 представители на БСП в местната власт, които участваха в двудневен семинар в Боровец, съобщи БНР.

Основен акцент в разговорите е бил проблемът с безработицата и бедността и поради тази причина конкретен ангажимент за левите кметове е в помощ на социално слабите групи.

Ангажиментът е да поемем поне 50% от издръжката на детските градини и яслите във всички общини - във всяка такава община да бъде създаден фонд за подкрепа лечението на граждани в социално затруднение, поясни Донка Михайлова, член на изпълнителното бюро на БСП и кмет на град Троян.

Представителите на местната власт алармираха за процеси във ВиК-дружествата, които ще ги обрекат на национализация, като това според тях ще доведе до рязко увеличение на цената на водата.

Отново беше поставен въпросът с бюджета на местната власт за следващата година, който по думите на депутата Дора Янкова, е най-ниският в последните 25 години и затова левицата ще поеме инициатива.

Два милиарда за правителството - 20 милиона за общините. Огромен контраст! Веднага януари месец парламентарната група ще покани министър Бъчварова, финансовия министър и министъра на околната среда, за да кажем, че да отделим от тези два милиарда средства за превенция за почистване на реките и паралелно с това за политика за бедствията и аварии, е важно за държавата, обясни тя.

От ръководството на БСП разкритикуваха представителите на АБВ в местната власт заради поддържаната от тях дясна политика. Лидерът на БСП Михаил Миков заяви, че такова е и поведението на парламентарната група на АБВ. "Те подкрепиха този бюджет, включително и в частта социални разходи", посочи той.

Миков определи предстоящия на 10 декември протест на майките като справедлив и отново припомни, че в гласуването на бюджета техните предложения за увеличаване на помощта за майките, не са били подкрепени от управляващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Джоко преди 8 години
Кои са тези "свои общини" !?!?!? В другите не живеят ли български семейства с малки деца.... Няма ли най-сетен някой да изрита е Сибир комунистическото котило....
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Във Търговище от март тази година детските градини са напълно безплатни. ТОВА Е ФАКТ
7
1
 
4
 
! Отговори
Неподведен преди 8 години
Какви са тия глупости,феодални разделения. Техни и наши общини. Или финансира 50% за всички граждани на България или си взимат парцалите и се махат от политиката.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
комунист какво обещава не е важно важното за него е да краде гена им е такъв увреден
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Представяте ли си кво става в тази държава щом миков вече ви се вижда добър....събудете се и излезте на площадите ..крайно време е ..няма повече на къде управлява ви най долната пасмина крадци и простаци..
4
0
 
5
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Обещанията са лесни. Дай да ви видим какво действително ще направите.
3
12
 
6
 
! Отговори
Соц преди 8 години
Склонен съм да им вярвам. Каквито и да са, мислят една идея за хората повече от всички тези които се бият в гърдите и управляват просташки...
2
4
 
10
 
! Отговори
дгд всекви фили преди 8 години
'Айде пак старата песен на нов глас... Обещавам, вервъйте ми, в името на народа, социална справедливост, за децата, бла-бла вече ми се гади, като чуя някой политик да ги изрича тези думи!
1
6
 
16
 
! Отговори
иво калпазанов преди 8 години
Ех какви добри хора са от БСП бе !Какви специалисти в това с чужда пита помен да правят!Обърнаха го на ефтин популизъм и елементарна демагогия откакто работата им тръгна на кино.На следващите избори могат и малкото което имат да загубят затова хвърлят всичко което могат.Вече е борба за оцеляване!