Кънев не клекна: Кабинетът да не разчита на мен!

До вчера в управлението, а от днес ще е в опозиция
Обновена: 9 дек 2015 15:43 | 9 дек 2015 15:41, Камелия Цветанова
50
Кънев не клекна: Кабинетът да не разчита на мен!
Снимка: БТА

До вчера в управлението, а от днес в опозиция заради нежеланието на ГЕРБ да приеме всички искания на РБ за конституционни промени. Такава е съдбата на един от лидерите на обединението Радан Кънев.

След като правосъдният министър Христо Иванов обяви, че хвърля оставка, Кънев се зарече, че от днес управляващите няма да срещат в негово лице депутат, които да ги подкрепя, а напротив ще бъде в опозиция,защото доверието му в тях е напълно разрушено.

Още по темата

Кънев обясни, че вече е уведомил за решението си и премиера Бойко Борисов.

"Първо искам да кажа, че никога не блъфирам, така че от настоящия момент правителството на г-н Борисов не може да разчита на моята подкрепа в лично качество като български народен представител. С оглед на днешното парламентарно поведение на ГЕРБ позицията ми е 100%. Дадохме възможност на колегите да покажат определена солидарност със собствения си подпис. Доверието от моя страна е напълно разрушено", каза той пред журналистите в НС.

В същото време той обяви, че няма да се откаже от ръководните партийни постове, които заема – председател на ДБС, съпредседател на РБ, съпредседател на парламентарната група на обединението.

Дали обаче само този реформатор ще мине в опозиция, или целия РБ , или само ДСБ, все още не е ясно.

"Оттук нататък следват политически решения, но за разлика от отделните хора политическите партии има дълъг процес на взимане на решения. До края на тази седмица ДСБ ще вземе решение за своята позиция, следва такова и от РБ", обясни Радан Кънев.

Не е взето още и решението дали министрите на РБ ще останат в кабинета или ще оттеглени.

"Цялата ми подкрепа за едно доста съмнително по характера си управление беше за успешно прокарване на съдебната реформа във варианта, който беше внесен със 180 депутати с проекта на промени в Конституцията", призна разочарованието си Радан Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Fan преди 8 години
Раданчо, Раданчо....щял да бъде в опозиция, ама в парламента нали?!
30
4
 
2
 
! Отговори
до П.Петров преди 8 години
И с'я к'во?? Я съм у опозиция, *** групата ми не е...Малко шизофренично!!
29
1
 
5
 
! Отговори
Юрий Балчев преди 8 години
Моля, да подкрепим Радан Кънев и изритаме всички,които мамят,че са променили нещо в държавата!Сега се броиме,кои иска истински реформи и кой мимикрия!
28
1
 
9
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Браво на Радан Кънев !Без участие в управлението нямаше и опит да направят за реформи, но уви опитът беше неуспешен.Дано РБ остане единен и оставят Борисов да управлява с АБВ и ДПС, белким простия народ вдене, че БСП,ГЕРБ,АБВ и ДПС са партии на мутро-олигархията, която ограбва и съсипва държавата 25 години !
27
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Moskov ba4vsriva pavlova da se Mahat islagate bb
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Bravo na Kanev s kuneva pramova saschto ne nspravi saschtoto saschtoto e pramova zAzarov koga schte go isgoni bG narod ubiizite sa na Svoboda isnasilva4i Tel ismamnizi a zAzarov se sanimava s siderov smeschnika debelak ama milioner
25
6
 
6
 
! Отговори
пена преди 8 години
Радан няма място в Парламента.Този човек още в началото се разбра , че е кукла на конци.Много му личеше, а също желанието му да впечатли .Мене не ме впечатли и лесно ще го забравя.Колкото до протестите от всякъде си личи , че са поръчкови, нещо като "мокрите поръчки".Тези които участват в тях или са много *** или са закъсали за пари за коледни подаръци и са сложили перде на очите си.
24
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
рамаданчо вчера след обяд те гледах в съда на едно дело като адвокат как мънкаш пред съдията и не си в час ,дръж НС там е за бавно развиващи се ...
23
1
 
6
 
! Отговори
Идеалист преди 8 години
Това ви го казахме още в началото! Не вярвайте на мутри!
22
9
 
4
 
! Отговори
... преди 8 години
Рада Сърдитата.
21
2
 
6
 
! Отговори
345 преди 8 години
И к,во...?!
20
6
 
9
 
! Отговори
Рубладжия преди 8 години
Горкият Кънев, направо си е жива мелодрама. Идеален е за главен герой в книжлето "Приключенията на Кънчо" издавано от РИОКОЗ- София.
19
4
 
13
 
! Отговори
иван преди 8 години
Късно е либе за китка!Раданчо, че сте политически ***, беше ясно още щом предадохте избирателите си и се гушнахте при тиквата!Но явно ви беше добре и това да ви работят цяла една година, а сега се правите на ущипани невести.Никой не ви се връзва.Така свършват предателите- пре.бани и изхвърлени.Чао!
18
8
 
10
 
! Отговори
Даниел преди 8 години
Радка пак дига пушилка. 100% не му стиска да излезе от коалицията, защото иначе после няма да помирише власт :)
17
9
 
11
 
! Отговори
Велко Мавриков преди 8 години
Излъгах се да гласувам за *** на Рамадан, но след като се гушнаха с Борисов - да забравят моя глас. Има 6 партии, които не си послужиха с такава нагла лъжа.
16
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз обявявам гладна стачка, но ще се храня, колкото ми се яде!
15
11
 
10
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
16 ти какво искаш с 23 депутата . За тпва влязоха в коалиция и то при определени условия . Вижда се че те не се изпълняват и като нищо може РБ да излезе от коалоцията стига на ДБГ ина СДС да не им се е усладила властта а в ДСБ съч сигурен те са сериозни и последователни политици
14
16
 
27
 
! Отговори
.. преди 8 години
Браво, достойна постъпка.
13
25
 
25
 
! Отговори
Д-р И. преди 8 години
Браво Радане, моя глас на бъдещите избори го имаш! Успех! Мафията отново победи, но борбата продължава.
12
3
 
16
 
! Отговори
хм преди 8 години
Явно на доста хора им е убягнала фразата на бате Гойко че реформирана съдебна система ще има след 10 г...евентуално...