Оставка подадена – оставка приета от премиера!

Борисов прие оставката на Христо Иванов и тримата му заместници
Обновена: 9 дек 2015 16:44 | 9 дек 2015 16:44,
108
Оставка подадена – оставка приета от премиера!
Снимка: архив Bulphoto

Министърът на правосъдието Христо Иванов обяви, че премиерът Бойко Борисов е приел оставката му, както и на тримата му заместници.

Още по темата

Текстът, който го "събори", беше за разпределението на квотите в съдийската колегия в разделения ВСС.

Реформаторите настояваха съотношението на членовете, излъчени от съдиите и тези от парламента да остане във варианта от първо четене - шест към пет. Мнозинството на ГЕРБ, ПФ, АБВ, подкрепени от ДПС, БДЦ и "Атака" обаче реши да намали членовете на съдиите.

"За съжаление независимостта на съда не е достатъчно гарантира, каза Христо Иванов. "Затова не мога да продължа да бъда министър", допълни той и бе изпратен с аплодисменти от пленарната зала.

Христо Иванов е вторият министър от втория кабинет "Борисов", който хвърля оставката. В началото на март оставка подаде вътрешният министър Веселин Вучков.

Само преди пет дни премиерът Бойко Борисов обяви, че столът на Иванов е стабилен, макар веднага след това той да допълни: "Но той си го прави нестабилен с това, че всеки ден влиза във войни".

"Къде ми е претенцията за правосъдния министър Христо Иванов? Когато излезеш и кажеш: "Аз съм единственият, който може да направи правосъдната реформа", това е обида към останалите парламентарни групи в парламента", обясни премиерът.

Иванов бе служебен заместник министър-председател и министър на правосъдието в правителството на Георги Близнашки от 6 август до 7 ноември 2014 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
7
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
Народа е казал:"Всяко зло за добро"!Този фарс ще се окаже като лакмусова хартия за нашият политически живот. Сега ще стане безпределно ясно кой - кой е! На следващите избори едва ли с ловки и кръшни заднико въртения сганта мераклии за власт ще могат де се представят като десни(!?) демократи! Народа ни, че е простоват е вярно, но чак пък толкова! Този път лъже - народните представители си ритнаха канчето. За момента най интересно е какво ще направят останалите членове на РБ? Подозирам, че и там има доста мимикриращи демократи - реформатори...
75
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мафия и трагедия - това е управлението на Герб за година. И естествено 16 милиарда нов дълг.А и 40 км магистрала, хахаха. Да ни е честито, сами си го избрахме.
74
0
 
9
 
! Отговори
До 95 преди 8 години
Те официално си се сношават от доста отдавна. Даже от години. Само че кой *** и кой на кого (какво) набутва не се знае. Май се редуват, за да няма прецакан/предоволно облажен.Най-прецакан е народа (за пореден път).
73
0
 
15
 
! Отговори
Скърбящ по БГ преди 8 години
Хора,забелязахте ли,че навсякъде в Българи лафки на пеевски никнат като гъби след дъжд? трагедия за държавата - мутри на власт!
72
0
 
16
 
! Отговори
Anton преди 8 години
Оставка на цялото правителство. Аман от мимикрии. Делян Пеевски е реалния министър на правосъдието!
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Blisnaschki Bils blis masnik kato Kalfin komunjagi prebojadisani. Saschto na ismetoha zAzarov Tova e nai slabijat i nekadarnia gl Prok. Hr ivanov ne vi e ve4e udoben ne Krade ne saschtitava mutrite Mafiata sa Tova i mu prieha ostavkata Kanev vi go sloji Kakto i karadjov a Sega
70
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Без да съм фен на Кратуняка,така не ми стана ясно каква работа свърши тоя,за какво се бори и какво точно мисли да постигне стази реформа?!
69
5
 
5
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Сега като запретне ръкави новия Посланик и всички ще се снишат.... Правителството ще си изкара мандата, поне до началото на войната срещу Русия!
68
2
 
5
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До голю босевА РМ, трябва ли да е комунист! А Президента, трябва ли да е перач на комунистически пари и да живее на заграбена държавна земя край Черноморец!!???
67
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе стига с тази съдебна реформа бе. Някой от пишештите тук знае ли в какво се изразява тази реформа? В разделянето на ВСС. Това ме е реформа. Реформа г-да лъжци е когато делата спрат да се точат с години, когато за убийство, изнасилване и ред други тежки престъпления, лежат с години, а не получават условна присъда. И най-вече реформа е когато извадите прокуратурата от съдебната система и смените изцяло членовете на ВСС. Т*пац*.
66
4
 
1
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До мислимПоне малък светъл лъч на надежда се появи, с вашия отказ да се връщате!!! Не е зле да посетите личния си лекар! Тревожно е състоянието ви!
65
4
 
1
 
! Отговори
голю босев преди 8 години
Три месеца яловият парламент ни занимаваше с бройките на висшите съвети на прокурорите и съдиите. Никой не обели дума за качеството на богоизбраните. Трябва ли да са бивши членове на БКП,БСП, ДС и имат ли провалени дела и корупцсиони пачки. Две малки човечета, помислили че са велики си подадоха оставката. Това е единствената добра новина.
64
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това правителство няма да изкара 4 години. Хич не ми дреме за реформаторите, не гласувам за тях и никога няма да гласувам. Амер. П ще принуди вожда да подаде оставка.
63
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В случая колкото и напоследък да не харесвам Борисов -натрапения му от Радан неадекватник за министър на правосъдието ,провален адвокат с отнети права без грам стаж -беше една от срамните фигури в кабинета -то не че останалите са стока ,но пък тоя от радановия кръжец направо се набиваше в очи !!!!!!!!!!!!!!!!!!
62
1
 
2
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 8 години
Подобното шоу за раята, РБ трупа точки пред раята, а Боко си извърши смяната, която беше решил да прави. Иванов беше пътник без и със промените в закона.
61
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На мен ми изглежда ,че нито приема, нито предава
60
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чакаме Борисов сега да си назначи поредния послушко както направи след смяната на Вучков с Бъчварова ,може и да не е юрист дори ,а строителен инженер ,след като министъра на МВР е социолог ,а този на армията ,аграрен техник ...
59
5
 
20
 
! Отговори
www преди 8 години
ПРОСТО НЯКОИ ХОРА РАЗБИРАТ ЧЕ ТИКВАТА НЕ СТАВА ЗА ПРЕМИЕР И СИ ПОДАВАТ ОСТАВКАТА А САМИЯТ ТОЙ НЕ ГО ОСЪЗНАВА....
58
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Давай бате Бойко, само диктатура ще е управията, 25 год. на Анархия стигат. Времето е наше..
57
3
 
5
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
до 68Че какво толкова е станало преди 6 месеца... От ДСБ, сега ли разбраха с кого са във властта... С Тиквата, Гоце, Пикаещия във фонтани, Каракачанската овчарка, Дивите СКАТ-аджи .... И тихомълком и с ДПС... Цялата комунистическа банда срещу която ДСБ беше създадена!!!! И хоп, навеждаме се в Посолството и си плюем на избирателите и принципите!!!